Far'da buğu sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan derici
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

derici

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Farlardaki buğu neden kaynaklanır?
Yeni takmış olduğum Angel farlar, yağmurlu ve soğuk havalarda buğu yapıyor.
Kontrol ettim, herhangi birşekilde su girme durumu yok.
Nasıl düzeltebilirim bu sorunu?

Farlardaki buğu neden kaynaklanır?
Yeni takmış olduğum Angel farlar, yağmurlu ve soğuk havalarda buğu yapıyor.
Kontrol ettim, herhangi birşekilde su girme durumu yok.
Nasıl düzeltebilirim bu sorunu?

aynı sorun bende de xenon takınca olmaya başladı.bende soğuk hava ve sıcak lamba farkına vermiştim ama tam teorik kısmını bilmiyorum.yardımcı olacak ve düzeltme yolunu bilen varsa sevinirim.

Sonradan takıla xenon ve angel farlarada bu sorun sıkça çıkmaya başlandı.bence yine de sızdırmazlığı kontrol edin

sonradan takılan far kitlerini arkalarında tahliye havalandırma delikleri vardır eğer onları kapatırsanız birde sızdırmazlık için silicon çekerseniz ısı farklılığından ötürü buğu olur ve far kiti tam kapalı olduğu için buğu kolay kolay gitmez kendi aracımda da var ama silicon çekmedim ve arkadaki tahliye delikleri açık xenon da var ama hiçbir sorun yok

sonradan takılan far kitlerini arkalarında tahliye havalandırma delikleri vardır eğer onları kapatırsanız birde sızdırmazlık için silicon çekerseniz ısı farklılığından ötürü buğu olur ve far kiti tam kapalı olduğu için buğu kolay kolay gitmez kendi aracımda da var ama silicon çekmedim ve arkadaki tahliye delikleri açık xenon da var ama hiçbir sorun yok
Farların arka kısmında, küçük beyaz silindir şeklinde tıpa var. onlarmı tahliye delikleri?
Çıkarmakmı gerekiyor onları?

:alkis: :alkis: :alkis:

Ben bu sıkıntıyı bundan 1 ay kadar önce yağmurların yoğunlaşmaya başladığı sıra yaşamıştım. Gerçi benim far epey bi nemlemişti, farı söktüm, saç kurutma makinasıyla ve bezle 1 2 saatlik bir uğraşın ardından içerdeki nemi temizledim. Yalnız içeride ufak tefek lekeler kalıyor tabi, eğer o da rahatsız edecekse yapılacak, farın camını sökmek, pek zor bi iş değil!

anlamadım şimdi.
tıpalar tahliye deliklerini kapatıyormu, kapatmıyormu.
zaten takılıyken buğu yaptı.
içeride ısınan havanın dışarı çıkması gerekmiyormu?
eğer bu tıpalar deliği kapatıyorsa, içerdeki hava dışarı çıkamaz.

Son düzenleme:
sen birde o tıpaları çıkarda öyledene

Geri