Fan, Fan müşürü röle problemi yardım

thewishmaster

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar benim araçta (Astra F GSI X20XEV 1997 model) aylardır ön kadrandan gelen röle zırıldaması çıtlaması gibi bir ses geliyordu. Bir türlü sebebini bulamadık. En son geçenlerde radyatör fanı devreye girdi ve bir daha durmadı. Müşürün fişini çıkardık klima müşürü fişlerini çıkardık taktık durmadı. Sonra röleyi çıkarınca durdu. Röleyi açtım baktım anahtarı eriyip yapışmış ve röle açık kalmış. Değiştirdim sorun çözüldü. Fan vaktinde devreye giriyor ve çıkıyordu.

Ancak ertesi gün o röle zırıldaması yine başladı. Sürekli değil ama arada bir yapıyor ve radyatör suyu soğukken bile fan devreye giriyor ve kontak kapanana kadar durmuyor. Arada bir de durduğu oluyor. Bu çalışma esnasında radyatör suyu sıcaklığı çok yüksek olmuyor. Çalışırken müşürün fişini çıkardım taktım yine klima müşürlerini çıkardım taktım ama fan durmadı. Bilgisayara bağladım bir sorun görülmedi.

Merak ettiğim sorun nerden kaynaklanabilir.

1)Röleyi zırıldamak için tetikleyen nedir.
2) Fan müşürü arızalandığında devre sürekli açık mı kalır kapalı mı kalır yani müşür bozuksa fanı açarmı. Fişi çıkarttığımda da fan durmuyor.

3 tane elektirkçi dolaştım problemi çözemedi. Sizce sorun ne olabilir?

Çok teşekkkürler.

direk ceyran çekmediniz demi fana yani manuel elle... röle de bildiğim 4 çıkış var 86 numaralı giriş 87 numaralı soket çıkış diğer ikisinden biri şasi diğeride genelde marşın kablosuna bağlanır... artı kablosuna ... fan müşiri değilde su sıcaklık müşirini iptal ederse fan erken açar ama devamlı çalışmaz... elektrikçi bulamadıysa bilemem artık...fan müşirinin içi belki kontak yaptı yani devre hep tamamlanıyor o zman fan hep devrede olur su sıcaklık müşirinin kablolarını kontrol ettirin fan müşirinide değiştirin bide öyle deneyin. bu arada hareretle ilgili sorun yok değilmi anladığım kdaryla motor soğukken dahi fan açıyor.

Evet harertle ilgili problem yok. Her hangi bir direk yapmada olmadı. Bir de son gittiğim elektrikçide radyatörün mevcut müşürün hizsında radyatör üzerinde 1 müşür daha bulduk. Ağır devir müşürü falan dedi eleman. İyice çamur olmuş. Çıkarıp fişin içini temizledik taktık biraz daha iyi durum.

Ancak hala içerde röle zırıldamasını zaman zaman duyuyorum. Eskisi kadar uzun sürmüyor ama 2sn kadar sürüyor. Sadece çık yapsa rahatlıcam ama. Zırıldadığı zaman röle platinleri kaynama yapıyor. Sanırım bu alttaki müşür soketinin kablosundan ve fiş kısmından kaynaklanan bir durum olabilir. Temizlik tam işe yaramadı anlaşılan. Yakın bir zamanda tekrar baktıracağım. Belki bu soketi çıkararak bir denerim o zaman dan hızlı devirde çalışacak. Yine röle sesi gelirse sorun başka eğer gelmezse bu müşüre ypunlaşacağım. Çok teşekkür ederim.

bir tane fan müşürü al değiştir; müşür zamansız tetikleme yaptırtıp röleyi bozuyor olmalı; doğanların müşürü cuk diye oturur radyatöre; ama soket kısmı uymaz; denemek için bir tane alabilirsin ; astranın müşürü nekadar bilmiyorum ama doğanların ki 10 tl civarındaydı; benimde vectra a da başıma gelmişti; o ikinci ağır devir müşürü yerine doğanın müşürünü takmıştım; müşüre gelen kabloyu sıyırıp bağlamıştım sorun çözülmüştü....

bir tane fan müşürü al değiştir; müşür zamansız tetikleme yaptırtıp röleyi bozuyor olmalı; doğanların müşürü cuk diye oturur radyatöre; ama soket kısmı uymaz; denemek için bir tane alabilirsin ; astranın müşürü nekadar bilmiyorum ama doğanların ki 10 tl civarındaydı; benimde vectra a da başıma gelmişti; o ikinci ağır devir müşürü yerine doğanın müşürünü takmıştım; müşüre gelen kabloyu sıyırıp bağlamıştım sorun çözülmüştü....
Aynen Böyle Çözersin.Doğan ın ki orjinal GM inkinden daha iyi ....

Geri