kimse size f1 tarihini bilip bilmediğinizi sormadı recep bey ayrıca hamilton u kovalainen i veya vettel i kaç senedir tanıyosunuz.. Massa ferrari de yarışacak kapasitede bir pilot değil demişsiniz peki o zaman şampiyonluğu son haftada kaçıran kim neden mclaren in arabası ferrariden çok daha iyiyken ferrari son haftaya kadar şampiyonluğu kovaladı ve markalar şampiyonu oldu kendi kendine gitmedi heralde bu araçlar..
öncelikle size şunu belirteyim; ya okuduğunuzu yorumlayamamışsınız yada tüm mesajları okumamışsınız.
"ben yarışları f1 tarihini ve araçları oldukça iyi bilirim, dışardan yarış izlemek başka bişey.. sonra da olduk olmadık yorumlarda bulunmak !!" yazan kişiye cevaben, bende F1 tarihini iyi bilirim gibi bir cümle kurdum. üstelik bunun avkatlığını neden yaptığınızı anlayamadımda.neyse...
hamiltonu ve kovalaineni grandprix 2 den beri tskip ediyorum.hatta ben Türkiye de bazıları gibi kanal D de F1 verildiği zaman yada İstanbulpark yapıldığı zamanki izleyiciler gibi değil, Bu ülkede F1 yayını olmadığı 1994 yılından beri F1 takip ediyorum.sizin anlayacağınız birçok pilotu kitaptan netten okumadım bizzat izledim o yüzden yarışlarını iyi tanırım.ha eğer ki kaç senedir tanıyosunuz derken şunu kastediyosanız; şahsi olarak tanışıp muhabbetiniz varmı diye hayır yok.sizin varsa anlatın birazdaha iyi tanımış olalım.
massanın ferraride yarışacak kapasitede olmaması konusuna gelince; eğer bu spordan biraz anlıyosanız size şu değerlere bakmanızı önereceğim.tüm sezon boyunca 2 takım arkadaşının en hızlı tur değerlerine, tüm sezon lider götürdükleri km sayısına, yağmurlu havalardaki lider gittikleri ve tamamladıkları yarışlara,bitirdikleri yarış sayılarına, elde ettikleri podyum sayısına v.s.
massanın arkada başlayıp önde bitirdiği bir yarışı varmı varsa hatırlatın bende bileyim kaçırmış olabilirim.yağmurlu bir yarışı ilk 5 te bitirdiği bir yarışı varmı varsa belirtin bende öğreneyim?(son yarış içerisinde yağış yoktu zaten kuru zeminde arayı açmıştı son turlarda çiseleme oldu), herhangi bir yarışında klasmanda önündeki yada eşit puandaki rakibine bir atak yapmışmı ve geçmişmi?,v.s. bu sorularım uzar gider.
neden son haftaya şampiyonluğu kovalayarak geldiği sorusuna gelince, hani araçlar kendi kendinemi geldi demişsinizya,son yarışta massanın zaten şampiyonluk şansı kalmamıştı.7 puan fark demek hamiltonun başına bi iş gelsede ben 1 olup yarışı mucizeyi beklesem demek.üstelik bu noktaya gelebilmek için arkadan japonyada kendisine atak yapan rakibine (tamamen centilmenlik dışı komplexli ve bir ferrari pilotuna yakışmayacak çaresizlikte) bilerek çarparak.sezon ortasından beri araçlardaki ilerleme çalışmalarının durdurulmasına rağmen alonso bile o kötü renosuyla neler yaptı.diğer araçlardan saniyede en az 0.5 sn daha hızlı olan bir ferrariyle ordaki en çaylak pilot bile takımı şampiyonluğa ulaştıracak sonuçları alırdı.örneğin vettel.onun yaptığı atağı massa tüm sezon yapamadı.üstelik 3 kez hamilton tarafından geçildi.herneyse ben fikirlerimi yazdım.siz katılmak zorunda değilsiniz.daha öncede yazdığım gibi massanın bu takımda olmasının tek nedeni john todt un oğlunun manageri olmasıdır.2009 da rai bırakmazsa massaya yol görünür.