ESP ve TPMS Sarı Işık Aynı Anda Yanıyor

xxxextra

Kayıtlı Kullanıcı
53-Rize
Merhabalar,
Opel Astra H 2011-1.6 essentia comfort easytronic model aracım var.
Yaklaşık 2 yıldır çözemediğim bir problemim var. Aracımda bazı dönemlerde "ESP ve TPMS Sarı Işık Aynı Anda Yanıyor". Son 2 aydır sürekli yanıyor artık. Çok nadir sönüyor. Birçok yere götürdüm, beyin ile ilgili dediler düzetlmeye çalıştılar olmadı, ön takımdan dediler düzelttiler olmadı.

Çok emin olmamakla beraber yaptığım gözlemlerde şöyle birşey farkettim. Özellikle silecek ve sinyal kollarını kullandığım zaman ağrızanın oluştuğu farkettim. Arıza oluştuğunda sinyal kendiliğinden kapanmıyor zaten. Direksiyonun siyan ve silecek sistemini kontrol eden kısmında bir arıza varmış gibi düşünüyorum. Ancak ustalar bunu pek kale almadılar. 2. olarakda 2 yıldır lastiklerimi değişmedim. Basınçlarını sürekli kontrol ediyorum ancak değişim yapmadım. Jantlar ile alakalı, orada bulunan lastik sensörleri vb. durumdan da olabilir diye şüpheleniyorum.
Böyle bir durumum var. Siz değerli forum takipçileri ESP ve TPMS Sarı Işık Aynı Anda yanması ile ilgili olarak neler önerirsiniz? Daha önce bu sorunlar karşılaşanınız var mı? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Hocam sinyal kolunu her kullandığında mı ESP ve TPMS ışıkları yanıyor, yoksa bazen rastgele mi oluyor?

Hocam sinyal kolunu her kullandığında mı ESP ve TPMS ışıkları yanıyor, yoksa bazen rastgele mi oluyor?
Aracı çalıştırıyorum, arıza yok diyelim, sinyal yada silecek kolunu kullandığımda bir bakıyorum arıza devreye giriyor. Bu 5-6 kez başıma geldi. Ancak genelde çalıştırdığım anda arıza oluyor. Son 1 aydır belki 2 gün arıza yanmadı geri kalan günler sürekli yanıyor. Ayrı ayrıda hiç yanmıyorlar. İkisi bir yanıyor, ikisi bir sönüyor.

Geri