esp ne zaman çalışır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SerkanV
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Biliyorum Serkan bey sizin araçta kayan araç simgesi şeklindedir. O ışık eğer sürekli yanıyorsa genelde ABS ışığı ile sürekli yanıyorsa aracınızda sorun var demektir. Eğer yanıp sönerse herhangi bir teker diğerlerinden fazla hızlı dönüyordur. Sistem o hızlı dönen tekere müdahale eder bunu için birçok denklem çözer sizin direksiyonunuz yönü ve aracınızın hangi yönde gidiyor. Vs.vs

:rakir:

Çıkın bir alışveriş merkezinin otoparkına vs. gece yaya ve araç yokken deneyin ve içinizi rahatlatın. Burada ne söylersek boş size, arkadaşlar sizi doğru yönlendirmiş ama içinize sinmiyor anlaşılan. Bin nasihatten bir musibet iyidir, ne diyim :)

Yönlendirmelerden sıkıntım yok, sağolsunlar.
Ben kendi merakımı cesaret edipte yenemiyorum :)

bende merak ettim vallahi...
bir viraja girerken az biraz silkele bakalım arabayı n lcak ????

Recep Merhabalar,
Şükrü Beyin yada sizin mesajlarınızdan hatırlıyorum, yaw rate sensörü elfrenin altında odb soketinin yanında açıkta gözüküyordu sanırsam. En kolayı elfreni çekili iken, el freni tarafından kapağı yukarı doğru çekin ve sensörün olup olmadığına bakın. Sonradan devre dışı bırakılacak değildir herhalde.

Emre bey bu araçta esp zaten var. Yani Serkan bey emin olmak istemiş. Fakat hiç sıkıntıya gerek yok. Dizel easytronic esp'siz bir tane araç görmedim.
Ve bu araçta DDS lastik basınç denetleme sistemi var. Yani esp'nin olmama ihtimali yok. Zaten anti patinajı denenmiş ve çalışmış.

Otoparkta fantezi yapmaya hiç gerek yok. :) Serkan bey şimdi rahat kışın karda patinaj çekmeyince sıkıntı olacak. :) ESP OFF yapamadığı için fakat istanbul'da olma avantajından dolayı kendisine esp off yapabilirim. :)

Emre bey bu araçta esp zaten var. Yani Serkan bey emin olmak istemiş. Fakat hiç sıkıntıya gerek yok. Dizel easytronic esp'siz bir tane araç görmedim.
Ve bu araçta DDS lastik basınç denetleme sistemi var. Yani esp'nin olmama ihtimali yok. Zaten anti patinajı denenmiş ve çalışmış.

Otoparkta fantezi yapmaya hiç gerek yok. :) Serkan bey şimdi rahat kışın karda patinaj çekmeyince sıkıntı olacak. :) ESP OFF yapamadığı için fakat istanbul'da olma avantajından dolayı kendisine esp off yapabilirim. :)

Kitapcıkta sport tuşuna 4 saniye basılı tutulursa esp off olacağı yazıyor.
Maceraya karşıyım evet. Ama merakımı yenemedim :)

Kitapcıkta sport tuşuna 4 saniye basılı tutulursa esp off olacağı yazıyor.
Maceraya karşıyım evet. Ama merakımı yenemedim :)

IDS + araçlarda geçerli ne yazık ki sizin araçta 4sn değil 10sn bile basılı tutsanız hiç bir şey olmayacak:maden:

IDS + araçlarda geçerli ne yazık ki sizin araçta 4sn değil 10sn bile basılı tutsanız hiç bir şey olmayacak:maden:

Bu olmadı şimdi. Karda çamurda yokuş yukarı tıkanıp kalıcammı :confused:

Serkan Bey Easytronic benzinli veya dizel araçların hepsinde sport tuşu var ve esp off özelliği yok. Bu konuyu çok iyi bildiğim için yazdım.

Geri