esp ne zaman çalışır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SerkanV
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Patinaj çekerken esp lambası yanıyor. Yani patinaj çekmiyor. Sistem devreye giriyor. esp'nin devreye girip girmediğini deneyemedim.
esp lambası patinajda devreye giriyorsa esp var diyebilirmiyiz?

aynen var diyebilirsiniz...

patinaj yaperken aslında asr devreye girer ama araçta esp varsa bütün güvenlik donanımları esp kontrolünde çalıştığı için esp lambası yanar.
esp yi en iyi test etmenin yolu geniş ve risksiz bir alanda yerler ıslak veya karlı iken ani direksiyon hareketi yapıp arabanın izinden çıkması halinde olur.

Astra h larda TC (ASR) denen sey ESP+ bir ozelligidir, ESP yoksa TC de yoktur, TC varsa ESP de vardir. Sonucta patinaj cekerken ESP lambasi yaniyorsa ESP var demektir.

Ayrica ESP yi test ederken adami canindan ediceksiniz, karda buzda boyle seyler yapilmaz her ne kadar risksiz alan desenizde...

Astra h larda TC (ASR) denen sey ESP+ bir ozelligidir, ESP yoksa TC de yoktur, TC varsa ESP de vardir. Sonucta patinaj cekerken ESP lambasi yaniyorsa ESP var demektir.

Ayrica ESP yi test ederken adami canindan ediceksiniz, karda buzda boyle seyler yapilmaz her ne kadar risksiz alan desenizde...

Valla bende esp'yi denemek adına cesaret edip sert bir hamle yapamadım aracımla. Birde şu var; Allah korusun, esp'nin devreye girmesi gereken kötü bir durumla karşılaşırsam aracın nasıl tepki vereceğini görmek, bilmek istiyorum. esp devreye girdiğinde panik yapmayayım :)

Valla bende esp'yi denemek adına cesaret edip sert bir hamle yapamadım aracımla. Birde şu var; Allah korusun, esp'nin devreye girmesi gereken kötü bir durumla karşılaşırsam aracın nasıl tepki vereceğini görmek, bilmek istiyorum. esp devreye girdiğinde panik yapmayayım :)

Girdiginde panik yapamazsiniz zaten, Astra H da ESP devreye girecek kadar bir manevra yapiyorsaniz panik coktan baslamistir :rakir:ESP devreye girer sizi toparlar gorevini yapar ve sessiz sedasiz tekrar bir sonraki gorevi icin beklemeye baslar.

Girdiginde panik yapamazsiniz zaten, Astra H da ESP devreye girecek kadar bir manevra yapiyorsaniz panik coktan baslamistir :rakir:ESP devreye girer sizi toparlar gorevini yapar ve sessiz sedasiz tekrar bir sonraki gorevi icin beklemeye baslar.

Hayırlısı ile görürüm inşallah :rolleyes:

Ş.dışında refüj sulamasından taşan sular göllenme yapmış sert biçimde geçince ESP'nin devrede olduğu çok net hissediliyordu :) Bende sadece o zaman lambayı yakabildim. Birde TC olayı var eski lastiklerde sürekli yanıyordu :)

Ş.dışında refüj sulamasından taşan sular göllenme yapmış sert biçimde geçince ESP'nin devrede olduğu çok net hissediliyordu :) Bende sadece o zaman lambayı yakabildim. Birde TC olayı var eski lastiklerde sürekli yanıyordu :)

Aracın kaç model?

anlaşılan tecrübeden başka yol yok çalışıp çalışmadığını anlamak için

anlaşılan tecrübeden başka yol yok çalışıp çalışmadığını anlamak için

Sakat bir durum ama evet, tecrübe etmeden olmayacak.

ben zaten git yap demedim, denemenin en iyi yolu budur dedim.
yapılırsa da geniş ve risksiz alanlarda yapılması gerektiğini söyledim.
esp yi denemek için ralli yapmaya gerek yok, çok düşük süratte sadece aracın önden veya arkadan hafif kayması yeterli.
kuru zeminde arabayı kaydırmak fizik kurallarını zorlamak demektir ama ıslak, karlı veya buzlu zemini olan büyük otopark, geniş arazide 30-40 la giderken hafif bir direksiyon hareketiyle aracın önden veya arkadan 1 mt. bile kayması yeterlidir.

Geri