Ergenekon silahlari :)

yakuzz

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 Kas 2006
Mesajlar
2,001
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Eğer ortada kanunsuz, kuralsız bir örgüt varsa çıksın ortaya, cezalarınıda çeksinler.. Amenna..

Ama şuan olan şey daha başka.. Muhalif bir duruş sergileyen kim varsa bir şekilde taciz edildi. Ya nezarete ve akabinde cezaevine konuldu; ya evi, arabası aranarak incitildi; yada polis zorla aldı ve uygunsuz şekilde sorgulandı.. Yani (varolsun yada olmasın) bir ergenekon boyası bulunup, kim aykırıysa yüzüne sürüldü..

Yoksa silah milah inanın o kadar abartılacak şeyler değil.. Arasınlar tüm özel harekat polislerinin evini, arasınlar doğuda görev yapan askeri personelin evini, arasınlar polislerini evini ve baksınlar kaç tanesinde ruhsatsız silah çıkmayacak.. Yahu düğünde launcher atan adamlar var; el bombasıyla balık avlamaya giden bir sürü memur var; keleşle tavşan avına çıkan bir sürü denyo var.. Operasyonda 3 tane kullandıysa, 5 tane el bombası attım diye tutuyor tutanağı oldu bitti.. Korucuya veriyor 300-500 lira para, alıyor en kralından rus malı, seyyar dipçik "kız keleşi"ni.. Çokmu inanılmaz geliyor bunlar?

Ayrıca birisi öldürülmek isteniyorsa basit bir tel bile yeterde artar bile.. zaten eğitimli bir kişi cinayet işleyecekse, kullanacağı silahda bunlar olmaz. LAw olsun, el bombası olsun riski fazla silahlardır. Düzenli bakımı yapılmazsa kullananı öldürür.Geçmişde hatırlarsanız pek çok pkklı terörist bu el bombalarını kullanmaya çalışırken geberip gitti... Uzman birisi ölümle sonuçlanacak bir saldırı yapacaksa ya yakın mesafeden 7,65 kullanır (hem delicidir, hemde sessiz.. ayrıca bu namluların kayıtları pek tutulmamıştır) , yada slug namlu yivsiz tüfek kullanır (küçük ve hafiftir;1 numara 24-28gr fişekle sessiz ve etkili olur.izde bırakmaz)..

Ama burada ki mesele başka; daha geçen hafta Medya bangır bangır bağırıyordu "Uzi mermileri bulundu", "uziye ait mermiler bulundu" diye.. Uzi denen silah uzun 9 diye tabir edilen mermiyi yakar. Yani bildiğimiz 9x19 tabanca mermisi. Dünyanın her yerinde kolayca mermisi bulunsun diye uziel gal ve ekibi yıllarca araştırma yaptı ve bu namluyu kullandı.. Ayrıca Uzi firması mermi falanda üretmez.. Velhasıl uziye has bir mermi yoktur..

Yani birileri basına yalan-yanlış yönlendirmelerde bulundu.Tabanca mermisi buldular, 9mm kovan buldular, "susurluktaki uzilerin mermisini bulduk" dediler.. Basında kıyameti koparttı.. Şimdide yeşilin cesedini bulma vesvesesi sardı herkesi.. Yani öldüğünden ve hatta öldürüldüğünden o kadar eminler, ilginç.. Daha geçen sene Cerrah Müdür "yaşayıp yaşamadığını bilmiyoruz" dememişmiydi?? Onlarca daireye opersyon yapıp "tühh bee az farkla kaçırdık yeşili" diye haber yaptırtmamışmıydı?? TUHAF..

Ayrıca "silah deposu", "cephanelik" vs. dedikleri yerden çıkan silahların %70i adamların ruhsatlı, kayıtlı silahları..

Ortada bir örgüt olabilir; ama kendilerine muhalif olan, her kesimden herkesi bu örgüte dahil ediyorlar. Ayıp olan, yanlış olan işte bu..
 

Kurtbeyi

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
31 Eki 2007
Mesajlar
1,021
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
48
Siteyi ziyaret et
Ben hiçbirisine inanmıyorum, bulunan mühimmatlardan bir kısmı daha önce özel harekat timlerinin pkk ile mücadelesinde kullanılan silah ve mühimmatlardır. Diğer bir kısmı ise sonradan yerleştirilen mühimmatlar. Böylelikle hükümet kendisine karşı olan kişi ve kurumları sindirmenin peşinde olduğuna inanıyorum...

Yani anlayacağınız hükümet ve onun yandaşları tarafından seçim öncesinde kendisine karşı olan kişi ve kurumları sindirerek kamuoyuna da bir sinyal vermektedir.

Böylelikle daha sonra istedikleri gibi at koşturabilsinler, ülkenin tüm kırmızı çizgileri teker teker yıkılırken, devletin satılmaması veya devredilmemesi gereken kurumları bile teker teker satılırken, daha daha başka oyunlar oynanırken bu tür vakıalar hiç de inandırıcı gelmiyor.

ABD'nin Irak'a askeri müdahale öncesi orada kimyasal bombalar var dediği gibi, halen bu kimyasal bombalarda ortada yok ya oda ayrı bir konu.

Bunu da buradan yazdım ahanda beni de kısa bir süre sonra alırlar dermişim... :)
 

ceysen

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
1 Tem 2007
Mesajlar
90
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
ayrıca uzi mermisi diye birşey yoktur nasıl opel lastiği gibi birşey yoksa. 9x19 mm tabanca mühimmatı kullanır uzi bildiğimiz uzun dokuz
 

okican

Bölüm Sorumlusu
Yönetici
Moderatör
35-İzmir
Katılım
15 Ağu 2008
Mesajlar
3,471
Tepki puanı
1
Puanları
38
Yaş
49
Siteyi ziyaret et
asker kökenli arkadaşları akrabaları olanlar bilirler.hepsinin evinde kayıtsız silah mermi hatta bazen el bombası bulunur:D
ortada bir örgüt varsa bunun deşifre edilmesi güzel.ancak etrafta uçuşan isimler birbirleriyle oldukça zıt ve biraraya gelmesi mümkün gözükmeyen kişiler.
garip ve karışık bir senaryo ortaya konuyor gibi.sonu hayrolsun.
 
Üst