enjeksiyon puls ları düzensiz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ylm09
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ylm09

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar tüpçü enjeksiyon puls ları düzensiz olduğunu söyledi .ne demek arkadaşalr neden kaynaklanır.lamda sensörünün bunula bir ilgisi olabilirmi

pulse dediği atış olabilir.İngilizce kalp atışı demek çünkü ama konuyu neye istinaden açtığınızı da yazsaydınız daha iyi olurdu yani araç tekliyor mu noluyor sarsıntı mı var motordan tıkırtımı geliyor ateşlemede sorun mu var ?

araba daha önceden daha az gaza basarak yeterli güç üretiyor idi.(Gazda)Şuan da gaza daha fazla basmam gerekiyor.Benzinde zaten çekiş düşüktü.Tüp ilk takıldığında araba düşük devirlerde daha güçlü ve gaza dokunur dokunmaz fırlıyor idi.Şu anda gaza daha fazla basmam gerekiyor.Tüpçü arabanın enjeksiyon zamanlamalarının düzensiz olduğunu bunun için sürekli ayarları bozduğunu söyledi.Araç fakir karışımla çalışıyor.Bu yokuş çıkarken gaz yemiyor.tork üretmiyor.Düz yolda bişey yok fakat hızlanma yada yokuş çıkarken yeterli tork olmuyor.

lamda sensörünün hasaslığını kaybedip buna sebep olabileceğinin düşününyorum.Doğru olabilirmi

Dostum gazcıların genelde sıkışınca verdiği cevap budur. arkadaşımın başına gelmişti. gaz taktırdığı yer senin ateşleme siteminde problem var demiş. ama adamın bilmediği arabada zaten performans buji ve buji kablosu seti var ve daha 2 haftalık. bende boğaz kelebeği olabilir dedim temizlettim. olay düzeldi dedi. ben kullanmadığım için onun yalancısıyım. sende bogaz kelebeğine bir baktır istersen.

benzin sisteminden kaynaklanan en ufak sorun bile lpg'de arızayı daha çok hissettirir.

7-8 gün araca benzinle binip tekrar ayara gitmen gerekecek, sistem BRC ise enjektörün açık kalma süresini) görebiliyorlar.

Senin aracın LPG'de benzinden iyi gidiyorsa büyük ihtimalle sabahları aracını 2-3 marşta ancak çalıştırıyorsundur. çok zengin karışıma ayarlanmış LPG sistemin. bu da aracın parametrelerini sürekli olarak bozuyor. Eğer gaz analiz cihazı bulabilirsen aracı ölçüme sok Lambda değeri 14,7 çıkması gerekiyor( rölantide ve 3000 Devirde) ama şu an itibariyle Lambdan 14,7 den küçüktür (yani lpgde karışım zengindir) ve benzinde de bu değer 14,7'den büyüktür. (karışım fakirdir)

ustana söyle, enjektör sürelerini iyi eşitlesin

7-8 gün benzinle bindikten sonra LPG ayarına tekrar girmen gerekecek, bu dediğimi yabana atma

Geri