en ekonomik sürüş...

MURAT_BG_91

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
bugun bi yazı okudum sizlerle paylaşmak istedim... yazıya göre araba en ekonomik MAKSİMUM TORK URETTİĞİ DEVİRe yakın devirlerde hatta daha altındaki devirlerde sürülürse en ekonomik öyleymiş... yani 1.7 CDTİ astra g de maksimum tordu 1800 de gercekleştiriyo yani 5. viteste 1800 devirle kaçla giderimki?... böyle bişi doğrumudur bilgileri olanlar paylaşırsa sevinirim...

max torku 4000 devirde veren araçlar var 4000 devir civarı vites değiştirmek pek ekonomik olmaz :) genelleme yapmak pek doğru değil bu konuda
ancak benzinli araçlar için en ekonomik vites değişim aralığı 2300-2500 devir diye biliyorum dizeller hakkında bir bilgim yok malesef

Dızellerde motoru bogmak pek ıyı degıl devrinde kullanmak en iyisi ben cdti kullanıcısıyım 2bın devırde kullanıyorum uygun oluyor .

3 bin deviri geçmeden vites değiştirilirse, yakıt sarfiyatı gözle görülür bir biçimde düşer...

binek benzinli araçlar için optimum vites değiştirme 2000rmp'dir.

normal yolda 3000 devire varmadan bile deiştiriyorum vitesi... ama birden gaza basmamakta lazım yavas yvas... ama o söz dogrumudur sizde... max güc devrinde deil mx tork urettıgı devir civarı kullanılırsa en ekonomik sürüşe sebeb oluyomus

dizel motorda torkun en verimli olduğu devir aralığını kullanmak minimuma yakın tüketim sunar ancak örnek verecek olursam 1.7 DTi motor 75bg gücünü 4000 devirde, 165Nm torku 1800-3000 devir bandı arasında sürekli veriyor, ben kullanırken genellikle 2000-2500 devirde vites değiştiriyorum hatta düz bir yolda 70km hızla giderken 5. vitesi kullanırım bu sayede şehir içinde 100km'de 6lt yakıyorum(minimum)

şehir içi yuzde 6 cok iyi bi rakam bence... 1.7 cdti astra g 170 ntork uretiyo ve maks tork urettigi devir 1800... maksımum guc ise 4000 di sanırım evet... karısıklık olmasın diye dedim... kaş yaparken göz cıkarmıyalım belli bi devirin altına inerekte motoru zorlamayalım...

benimde en ekenomik olarak deneyimim.benim zafiyle, Adana Osmaniye arasi
6.vites 98 km/h sabit hizla klima kapali 100 km ye 4.8 lt.
184 hp.
395 nm.

seninkide cok güzel rakammış emrah abi... inşalla bende bikaç seneye kadar OPEL ASTRA g 1.7 CDTİ arabam ile en ekonomik yakıtımı bende söylerim... inşalla... :)

Geri