En çok ceza yazan polise ödül

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haydut25
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
adaletle uygulayabilseler güzel bişey ama sanmıyorum adaleti sağlayabileceklerini.
1-2 hafta önce cam filminden ceza yedim gayet sakin evrakların doldurulmasını bekliyordum bi 5.20 yaklaştı uygulama noktasına camlar kömür gibi içi görülmüyor durdururlar diye bekledim nasıl bi muhabbet geçecek diye merak ederken polis oralı bile olmadı neden durdurmadıklarını sorduğumda "kendi işine bak sen" "hadi cezanı yedin devam et" "bak çok konuşma tehlikeli araç kullanmaktanda yazarım" gibi cevaplar aldım.
Anlatmak istediğim bu uygulama sonunda olan yine bize olacak nüfuzu yüksek insanlar yine elini kolunu sallayarak gezecekler bizi ise her köşede durduracaklar acaba ceza yazabileceğimiz bişey çıkar mı diye.

adaletle uygulayabilseler güzel bişey ama sanmıyorum adaleti sağlayabileceklerini.
1-2 hafta önce cam filminden ceza yedim gayet sakin evrakların doldurulmasını bekliyordum bi 5.20 yaklaştı uygulama noktasına camlar kömür gibi içi görülmüyor durdururlar diye bekledim nasıl bi muhabbet geçecek diye merak ederken polis oralı bile olmadı neden durdurmadıklarını sorduğumda "kendi işine bak sen" "hadi cezanı yedin devam et" "bak çok konuşma tehlikeli araç kullanmaktanda yazarım" gibi cevaplar aldım.
Anlatmak istediğim bu uygulama sonunda olan yine bize olacak nüfuzu yüksek insanlar yine elini kolunu sallayarak gezecekler bizi ise her köşede durduracaklar acaba ceza yazabileceğimiz bişey çıkar mı diye.

Gözümün önünde maslakta bir porsche jip polis otosunu kaldırıma çıkardı ve polis hiç bir şey yapamadı.Özellikle takip ettim ellerine bir telsiz alır anoıns ederler yada telefonla birşeyler yaparlar diye adamlar sakin sakin yoluna devam etti sadece.

2 hafta evvel Istanbul otobanından Ankara girişinde çevirdiler.Sağ lambam yanmıyormuş.Çok kibar şekilde :

"Memur bey , kendim teknik birisiyim ve farketmiş olsam mutlaka değiştirirdim.Gördüğünüz üzere alkol vehız gibisuçlarımda yok.Aracı cepte kilitleyeyim ve taksi ile far alıp gelip 20 dkiçerisinde takayım.Siz görün ben de devam edeyim."

dememe rağmen sırf rüşvet vermedim diye cezayı bastılar.Hiç umursamadım.Yalvarmadım da.2 dakika sonra amirleri geldi başka oto ile.
O na olayı anlattım.Ve ceza yazılmaması gerektiğini belirtti.Yazılan ceza iptal olmuyormuş.Bana cezayı yazan memur ise yalaka hale gelip " amirim , beyefendi durmunu ceza yazdıktan sonra söyledi" diyecek kadar düştü.Ben de şu kadar düşmene hiç şaşırmadım.Cebine girmedi ya en azından içim rahat diyerek ayrıldım.

Benim uygulamaya kızdığım yok. Benim kızdığım nokta bazı polis memurlarının hakkıyla görevlerini yerine getirmeyişidir. Haklı bile olsak yazılan cezaya itiraz için mahkeme yolunu tutmaktan başka çaremiz yoktur. Türkiye'de mahkemede hakkını aramanın ne kadar zor bir iş olduğu herkes tarafından gayet iyi bilinmektedir.

Birkaç ceza örneği de ben yazayım.

Olay 1) Boş kamyonu çeviriyorlar ve kantara sokuyorlar. Kamyon boş olmasına rağmen kantarda ruhsatta yazan ağırlığından fazla bir ağırlık çıktığı için 593 TL ceza kesiliyor.

65 1b) Azami yüklü ağırlığı veya izin verilen azami yüklü ağırlığı %5'ten % 10 fazlasına kadar aşmak.

Olay 2) Araç şehirdışında arıza yapıyor ve emniyet şeridinde tamircinin gelmesi bekleniyor. Olay yerinden geçen trafik polisi durmadan, olayın aslını öğrenmeden aracın arkasından 72 TL ceza kesiyor.

62) Yerleşim birimleri içindeki karayolunda, bir trafik işaretiyle izin verilmedikçe ve yükleme, boşaltma, indirme, bindirme, arızalanma gibi zorunlu nedenler dışında kamyon, otobüs ve bunların katarlarını, lastik tekerlekli traktörler ile her türlü iş makinelerini park etmek.

Olay 3) Olay 2'de olduğu gibi araç şehiriçinde arıza yapıyor ve yolun ortasında kalıyor. Olay yerinden geçen trafik polisi aracın arkasından 72 TL ceza kesiyor.

14) Karayolu yapısı üzerine, trafiği güçleştirecek, tehlikeye sokacak veya engel yaratacak, trafik işaretlerinin görülmelerini engelleyecek veya güçleştirecek şekilde bir şey atmak, dökmek, bırakmak vb, hareketlerde bulunmak ve karayolu yapısı ve güvenlik tesisleri ile trafik işaretlerine zarar vermek, yerlerini değiştirmek veya ortadan kaldırmak.

Olay 4) Ambulansa yol vermek için kırmızı ışıkta geçmek zorunda kalan araca 154 TL ceza kesiliyor. Fotoğrafta ambulansta görünüyor.

47/1b) Kırmızı ışık kuralına uymamak.

Olay 5) Memur takograftan çıktı alırken kağıt sıkışıyor ve 319 TL ceza kesiliyor.

31/1b) Kamyon, çekici ve otobüslerde takoğraf, taksi otomobillerinde ise taksimetre bulundurmamak, kullanmamak veya kullanılır şekilde bulundurmamak.

Polise gözün çarpsa bunu polis görse niye yan baktın diye ceza keserler artık ayvayı yedik vallahi :D

Benim uygulamaya kızdığım yok. Benim kızdığım nokta bazı polis memurlarının hakkıyla görevlerini yerine getirmeyişidir. Haklı bile olsak yazılan cezaya itiraz için mahkeme yolunu tutmaktan başka çaremiz yoktur. Türkiye'de mahkemede hakkını aramanın ne kadar zor bir iş olduğu herkes tarafından gayet iyi bilinmektedir.

Birkaç ceza örneği de ben yazayım.

Olay 1) Boş kamyonu çeviriyorlar ve kantara sokuyorlar. Kamyon boş olmasına rağmen kantarda ruhsatta yazan ağırlığından fazla bir ağırlık çıktığı için 593 TL ceza kesiliyor.

65 1b) Azami yüklü ağırlığı veya izin verilen azami yüklü ağırlığı %5'ten % 10 fazlasına kadar aşmak.

Araçların ruhsatlarında ayrıca boş ağırlıkları da yazar. Bazı uyanıklar daha fazla yük taşıyabilmek için kamyonlarına daha uzun ve daha yüksek damper koyduruyorlar, bu durumda aracın boş ağırlığının ruhsatta yazandan fazla çıkması doğal değil midir? Bizde bir kamyonun izin verilen ağırlıkta yük taşıması delikanlılığa sığmaz, bizdeki ölçü aracın çekebileceği en fazla yüktür, o yüzden yollarımızın hali ortada :).

Olay 2) Araç şehirdışında arıza yapıyor ve emniyet şeridinde tamircinin gelmesi bekleniyor. Olay yerinden geçen trafik polisi durmadan, olayın aslını öğrenmeden aracın arkasından 72 TL ceza kesiyor.

62) Yerleşim birimleri içindeki karayolunda, bir trafik işaretiyle izin verilmedikçe ve yükleme, boşaltma, indirme, bindirme, arızalanma gibi zorunlu nedenler dışında kamyon, otobüs ve bunların katarlarını, lastik tekerlekli traktörler ile her türlü iş makinelerini park etmek.

Biz araçlarımızın bagajında üçgen reflektörleri neden taşıyoruz? Bir araç arıza veya kaza yaptığı zaman arkadan/karşıdan gelen araçları uyarmak için ön ve arka tarafına kırmızı üçgen reflektörler konur. Taş, su kovası, yağ tenekesi gibi maddeler aynı işi görmez.

Olay 3) Olay 2'de olduğu gibi araç şehiriçinde arıza yapıyor ve yolun ortasında kalıyor. Olay yerinden geçen trafik polisi aracın arkasından 72 TL ceza kesiyor.

14) Karayolu yapısı üzerine, trafiği güçleştirecek, tehlikeye sokacak veya engel yaratacak, trafik işaretlerinin görülmelerini engelleyecek veya güçleştirecek şekilde bir şey atmak, dökmek, bırakmak vb, hareketlerde bulunmak ve karayolu yapısı ve güvenlik tesisleri ile trafik işaretlerine zarar vermek, yerlerini değiştirmek veya ortadan kaldırmak.

Arıza yapan aracın şoförü öncelikle dörtlü ikaz lambalarını yakarak diğer araç sürücülerini uyaracak, aracı itekleyerek yolun sağına almaya çalışacak, alamıyorsa gene aracın ön ve arkasına üçgen kırmızı reflektörleri koyacak.

Olay 4) Ambulansa yol vermek için kırmızı ışıkta geçmek zorunda kalan araca 154 TL ceza kesiliyor. Fotoğrafta ambulansta görünüyor.

47/1b) Kırmızı ışık kuralına uymamak.

Çok iyi yapmışlar, bir çok sürücü hemen yavaşlayıp sağa yanaşarak ambulansa yol vereceğine önümdeki aracı geçeyim de öyle yol vereyim psikolojisinde (doğal olarak zorunlu haller hariç). Kendisini uyanık sanan bir başka gurup sürücüler de trafiğe yakalanmamak için illa ambulansın arkasından kaptırıp giderler. Günün birinde o ambulansın içinde bir yakınımızın olabileceğini unutmamakta fayda vardır.

Olay 5) Memur takograftan çıktı alırken kağıt sıkışıyor ve 319 TL ceza kesiliyor.

31/1b) Kamyon, çekici ve otobüslerde takoğraf, taksi otomobillerinde ise taksimetre bulundurmamak, kullanmamak veya kullanılır şekilde bulundurmamak.

Takoğraf nasıl kullanılıyor bilmiyorum ama normal şartlarda bir takoğrafa kağıt neden sıkışır ki? Acaba bir düzenek falan mı yapmışlar?

Konuya bir de başka pencereden bakalım ;). Eminim bazı arkadaşlar benimle aynı fikirde olacaklardır. Ben yorumlarımı kolaylık olsun diye mavi renkle yazacağım.

Kimsenin uygulamaya karşı olmadığı ortada.Ama herkes sadece adil davranılması ve insani bir davranış istiyor.Geçende forumdan bir arkadaşımızla durumu tartıştıkta, ne kadar kötü değil mi, artık polis güvenilmez ve korku yaratan bir kurum haline gelmiş durumda.

Konuya bir de başka pencereden bakalım ;). Eminim bazı arkadaşlar benimle aynı fikirde olacaklardır. Ben yorumlarımı kolaylık olsun diye mavi renkle yazacağım.

4. maddeye yazdığınız yoruma katılmıyorum.Vatandaş ışıkta beklerken arkasından gelen ambulansa yol veriyor.Bunda ceza kesilmesini haklı çıkaracak bir durum yok.Sanırım siz durum yanlış anladınız.Böyle bir durum ambulansa yol vereceğim diye 175 lira cezamı yicem diyen sürücülerin ambulansa yol vermemesine sebep olur sadece.Örneğin ben maaşla çalışan biri olayım böyle bir ceza yiyeyim, bir daha ambulansa falan yol vermem.Çoluğumun çocuğumun rızkını niye ikide bir devlete vereyim?

eyvallah radar a lafım yokta evimin arka sokağında motorla radara girdim diye 350 lira ceza...
cezayı öderkende kadıköy vergi dairesinde adam demezmi 25 kuruş çıkmıyor..
e sen bana niye 50 kuruş vermiyonda benim 25 kuruşum sende kalıyor ?? verdim yaygarayı..arka sokakta radardan kanırtın 350 lira kös gel bide 25 kuruşuma iş koy...bağırdık haram olsun dedik çıktık neye yaradı..

4. maddeye yazdığınız yoruma katılmıyorum.Vatandaş ışıkta beklerken arkasından gelen ambulansa yol veriyor.Bunda ceza kesilmesini haklı çıkaracak bir durum yok.Sanırım siz durum yanlış anladınız.Böyle bir durum ambulansa yol vereceğim diye 175 lira cezamı yicem diyen sürücülerin ambulansa yol vermemesine sebep olur sadece.Örneğin ben maaşla çalışan biri olayım böyle bir ceza yiyeyim, bir daha ambulansa falan yol vermem.Çoluğumun çocuğumun rızkını niye ikide bir devlete vereyim?

İyi güzel de bir aracın kırmızıda geçmesi için bazı şartların olgunlaşması gerekmez mi? Araç en öndeyse 5-6 metre ileriye giderek ambulansa yol verebilir, yani ambulansa yol vermek için kavşağı boydan boya kırmızıda geçmeye gerek yoktur ki (bir kavşakta kamera varsa o kavşağın hem trafik yoğunluğu fazladır, hem de fiziki bakımdan büyüktür, öyle ya tenha bir kavşağa neden kamera konsun ki? ;))

Geri