Emniyet kemerinin önemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan smihci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

smihci

Yönetici
Başkan
35-İzmir
diyecek soz yok :(

Avrupada kemer takma zorunluluğunun önüne cezalarla ve sigorta ile geçtiler :)
yani ne araç sigortanızne ssk nız kazada emniyet kemeri kullanmıyorsa hastane masraflarını karşılamıyor hadin bağlamayın :) aslında buraya da getirebilirler...

Link mçalışmıyormu

evden 100 metre ileriye dahi gidecek olsam kemerimi takarım. alışkanlık olmuş. kimi der ya hani kemer beni sıkıyor takamıyorum diye, bende de tam tersi kemer olmayınca sanki kendimi çıplak hissediyorum. bir tarafım eksik gibi bir his alıyor içimi. bu arada kemer beni 1 defa ciddi olmak üzere bir kaç yaralanmalı sonuç doğurabilecek kazadan yarasız beresiz kurtarmıştır.

çok kötü bir durum. yanlız canlandırma süper olmuş. adam kafayı gerçekten öyle çarpıyorsa , filmi çeken yönetmene bayağı sövmüştür heralde , gel sen emniyet kemeri olmadan otur burda diye:D

bende emniyet kemerini sürekli takarım ve iki defa kaza tehlikesi geçirdim biri emniyet kemerini takmaya çalışırken direksiyon hakimiyetini kaybederek ölümle yüzleştim, diğeride kemeri takmamıştım sarı ışık yandı ışığa 50 metre var kırmızı ile kılpayı geçmek yerine ani firen yapmayı tercih ettim altımdaki araç emanet doğan yan yattı.

Emniyet kemerini sadece önde oturanlar değil arkada oturanlarda takmalı biz türk insanı buna dikkat etmiyoruz. otomobil üreticileri kemeri takmayınca uyarı veren sinyal yerine kemeri takmadığımızda çalışmayan bir kontak sistemi yapmalılar ve yine biz türklerin bunu kemer tokası gibi üstün ve pratik bir türk zekasıyla halletmemiz için immobilizer sistemi gibi kemeri tanıyan bir sistem geliştirmeli. işte ancak o zaman bacadir68 nickli arkadaş gibi kemeri takmadığımız zaman kendimizi çıplak hissederiz.

Geri