Emlak Piyasası Neden böyle ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ahmet07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ahmet07

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar kafama birşey takıldı. konu boş bir konu olabilir, hatam varsa affola..

benim dikkat ettiğim şey bu ev fiyatları her yıl yüzde 10-20 artıyor gibime geldi :S geçen yıl ev baktığım yerlerden bu yıla 50 bin lik evler 100 bine ulaşmış durumda :S

Size birşey anlatayım, sene 2000 samsunda bodrum kat bir daire 1 milyar yani şimdinin parasına göre 1000 tl. izmirde 2 milyara yani 2000 tl ye güzel rahat ev bulunabiliyordu... 14 yıl sonra yani bugün baktığımız zaman samsun merkezde 90-100 bin den aşağı, izmir merkezde 150-200 bin tlden aşağı ev yok...

bir miktar para var diyelim, bu parayı enfilasyona yenilmeden ayakta tutmak için sadece evmi almak gerekli :S evde ha deyince satılmıyor :S
bu ev fiyatları neden böyle ? şehir merkezlerine uzak, dağ taşa 50-60 metrekare 2+1 açık mutfak ev yapılıp duruyor. bu kadar çok inşaat varken yinemi yetersiz kalıyor ?

Alan yok Satanı öpeyim işi...

Bizim arkadaş ev satacak sözüm ona arayan yok sorar yok buna karşın ev fiyatları almış başını gitmiş... kime satılıyor ise bu evler...

Alan yok Satanı öpeyim işi...

Bizim arkadaş ev satacak sözüm ona arayan yok sorar yok buna karşın ev fiyatları almış başını gitmiş... kime satılıyor ise bu evler...

aynen yazdığınıza katılıyorum. şuanda antalyadayım,antalyanın en merkezi yerinde kirada oturuyoruz. bizim apartmanda satılık, kiralık, veya boş 5-6 daire var...

mesela bizim alt katı geçen yıl icradan 40.000 tl ye aldılar.. şuanda 147.000 tl ye sahibinden sitesine koymuşlar... birde açıklamalara belediyenin önerdiği bedelden satışa konulmuştur diye yazmış alan emlakçı...

zaten gördüğüm kadarıyla ev satıldığıda yok. bunlara karşı yine çok yüksek...

can sıkıntısından emlak sitelerinde dolaşıyorum,,, hafızam çok kuvvetlidir... sadece ev değil, araç fiyatlarınada dikkat ediyorum. ama herşeyden çok bu emlak piyasası gereksiz yere çok artıyor...

mesela yukardaki anlattığım izmirdeki, 2 milyarlık daireler 2001 - 2002 yıllarında 6 milyara çıkmıştı. böyle böyle çoğalarak artıyor :S soruyorum düşünüyorum nedir bunun arkasındaki etken ? neden böyle 2 katına çıkıyor 1 senede :S

İstedikleri kadar fiyatları artırsınlar bakalım. Ya bir dairenin maliyeti emin ol 40 bin geçmez sende 20 ekle etsin sana 60 bin ama terlemeden para kazanacaklar ya bizim 60 binlik ev sana oluyor 160 bin... bu işi yapanlar sanırım ülkede paranın ne kadar olduğunun yada kişilerin ne kadar para aldıklarını bilmiyor o kesin. :)

yakındır inşaat sektörünün patlaması... piyasa şişti çünkü... milletde bankalara borçlu...

yakındır inşaat sektörünün patlaması... piyasa şişti çünkü... milletde bankalara borçlu...

Batsın batmaz ise yazıklar olsun. Gerçekten bu sektör amacından çıktı milleti sömürme işine döndü yazık günah insanımıza ya kafasını sokacak bir dam alamaz bu dünya da o kesin.

Yıllardır çalışan adamım ki daha evim yok köyde ev olmasa kıçımız açıkta kalacak o kesin.

Batsın batmaz ise yazıklar olsun. Gerçekten bu sektör amacından çıktı milleti sömürme işine döndü yazık günah insanımıza ya kafasını sokacak bir dam alamaz bu dünya da o kesin.

Yıllardır çalışan adamım ki daha evim yok köyde ev olmasa kıçımız açıkta kalacak o kesin.

abi yanlış anlaşılmasın yazdıklarım ama bir çok mütahhitim diyen adam gördüm hepside bi bina diker borç harç tokat ıvır zıvır sonra altında mercedes, jeep falan filan... şişirilmiş fiyatlarla bin takla atıp ev satarlar garibana nasıl olsa 10 yıl vade var....sonra gariban düşünsün 10 yıl nasıl öderim diye...
bir yakınım gitti bir ev aldı bence ederi 80 bini geçmez evin... 140 bine... emekli ve 10 yıl daha çalışmak zorunda o borç yüzünden...
insanımızdada kabahat var. o paralara almayın nasıl olsa düşecek fiyatları...

Emlak piyasası çok arttı arkadaşlar dediğiniz gibi. Ben satılmıyor sözüne katılmıyorum burada siteler , daha inşaat halindeyken komple satılıyor.. Anlamak mümkün değil gerçekten. 3+1 daireler 500-600 bin lira fiyat biçiliyor. 2009 da 200 bin tl'ye alınan daireler şu an 400 bin tl'den satılıyor. Dediğim daireler orta lüks sayılabilecek daireler...

Bu verilen fiyatlar doğrultusunda eğer ki evler satılıyor birileri de bu evleri alıyor ise o zaman demek ki millette deli para var arkadaş. Başka açıklaması yok çünkü başka açıklama aklıma gelmiyor.

Antalya'da da durum içler acısı. Yabancıya satış açıldıktan sonra 5-6 senede inanılmaz patlama yaptı. Du bakalım Ruslar satışa başladı haberleri çıktı ama inşallah uygulamaya döner..

Geri