Emlak Piyasası Neden böyle ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ahmet07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İstedikleri kadar fiyatları artırsınlar bakalım. Ya bir dairenin maliyeti emin ol 40 bin geçmez sende 20 ekle etsin sana 60 bin ama terlemeden para kazanacaklar ya bizim 60 binlik ev sana oluyor 160 bin... bu işi yapanlar sanırım ülkede paranın ne kadar olduğunun yada kişilerin ne kadar para aldıklarını bilmiyor o kesin. :)

Epeydir çimento, kum vs almadığın belli. Ben kasabada kendi arazimize (yani arsa bedeli bile yok) bağ evi yapıyorum dediğin rakamların yanına bile yanaşamadım. İstersen sadece 2 katlı bağ evi için devlete ödediğim rakamlardan bahsedeyim. Maliye bakanlığının veznesine gide gele veznedeki adam artık gittiğimde çay ısmarlamaya başladı. :maden:

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 19:16 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 19:09 ----------

Antalya'da da durum içler acısı. Yabancıya satış açıldıktan sonra 5-6 senede inanılmaz patlama yaptı. Du bakalım Ruslar satışa başladı haberleri çıktı ama inşallah uygulamaya döner..

Bu patlama nedense bize denk gelmiyor. Ankara'daki sıfır evimizi satışa çıkardık, iki ayda 7-8 kişi ancak aradı, arayanların çoğu da evin fiyatını öğrenmek isteyen veya evini biz satalım diyen emlakçılardı :(.

Antalya'da da durum içler acısı. Yabancıya satış açıldıktan sonra 5-6 senede inanılmaz patlama yaptı. Du bakalım Ruslar satışa başladı haberleri çıktı ama inşallah uygulamaya döner..
bende antalyadayım hocam... işin garibi sadece lara - konyaaltı yani rusların yaşadığı yerler değil, varoşlardada fiyatlar çok artmış durumda...

ruslar satsa ne olur. her yer suriyeli doldu, evlerimiz boş kalmaz, hemen alırlar derler, bu seferde suriyeliler için artırırlar fiyatları...

zaten bizim oturduğumuz mevkide kazakistanlılar yüzünden kiralar artıp duruyor. adamlar dolarla iş yapıyorlar. ev sahibi 500 tl lik eve 800 tl diyorsa hemen tutuyorlar... ne pazarlık yapıyorlar nede birşey direk tutuyorlar evi.
kiradan çok satılık var burada,,, kiralık bir şekilde tutuluyor ama satılık evler satılmıyor.

doğu garajını bilirsiniz, şu en meşhur emlak sitesine girin bakın, doğu garajında olupta satılmayan devredilmeyen dükkan yok... adamlar iş de yapamıyorlar... bir dükkan en fazla 1 yıl ayakta duruyor :( sanırım bu kadar kötü piyasa...

[MENTION=12186]smihci[/MENTION] Abi adamlar Antalya'da ilçeyi kapattı resmen. Rus'un Ankara'da pek işi olmaz ama eminim elit kısımda Araplar çok iyi yerler kapatmıştır.
[MENTION=68343]ahmet07[/MENTION] Örneğin ben Konyaaltı'nda yaşamak istiyorum ama piyasa malum naapıyorum mecburen Kepez'deki yada Muratpaşa'nın sonu Konuksever,Kızılarık gibi mahallelere yöneliyorum. Böyle böyle oralarda uçtu. Antalya'da normal alıcıya ev satmak zor gerçekten hele ki giriş kat - son katsa zaten hepten imkansıza oynarsın. 100.Yıl Altındağ'da 6 yıldan fazla kaldım TRT tarafıyla birlikte kaç dükkan el değiştirdi gerçekten sayamadım. Rus-Kazak yatırımcı çekilse bile fiyatların düşmesi çok zor alan kişi zararına satmak istemeyecektir yada parası çok olan özellikle emlakçı takımı düşeşe getirip alacaktır ama bizimkisi umut dünyası işte :)

Bırakın elin yabancısını bir kenara bizi kendi vatandaşımız dahi aramıyor :(

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 22:14 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 22:06 ----------

12rgV5.jpg
[/url][/IMG]

@smihci Abi adamlar Antalya'da ilçeyi kapattı resmen. Rus'un Ankara'da pek işi olmaz ama eminim elit kısımda Araplar çok iyi yerler kapatmıştır.
@ahmet07 Örneğin ben Konyaaltı'nda yaşamak istiyorum ama piyasa malum naapıyorum mecburen Kepez'deki yada Muratpaşa'nın sonu Konuksever,Kızılarık gibi mahallelere yöneliyorum. Böyle böyle oralarda uçtu. Antalya'da normal alıcıya ev satmak zor gerçekten hele ki giriş kat - son katsa zaten hepten imkansıza oynarsın. 100.Yıl Altındağ'da 6 yıldan fazla kaldım TRT tarafıyla birlikte kaç dükkan el değiştirdi gerçekten sayamadım. Rus-Kazak yatırımcı çekilse bile fiyatların düşmesi çok zor alan kişi zararına satmak istemeyecektir yada parası çok olan özellikle emlakçı takımı düşeşe getirip alacaktır ama bizimkisi umut dünyası işte :)

emlakçılar ucuza ev almıyorlar, çok çok ucuza alıyorlar.
3-5 bin tl Kâr için kılını kıpırdatmazlar... zaten ev satarken aracı olup 100.000 tl lik ev için 2-3 bin tl kâr alıyorlar...

mesela bir emlakçı 100.000 lik evi 90.000 a almaz...
gider 100.000 lik evi 40.000 e alır. örnek olarak bizim alt kat icraya gitti. 40.000 tl ye emlakçı aldı. vede 147.000 tl ye şu meşhur ilan sitesine koymuş... evin değeri 70-80 bin tl. maximum.

herneyse, emlak fiyatları genel olarak düşmedikten sonra ev mev alamayız.
düşme derken fiyatların geriye gitmesi değil... bir kaç yıl sabit kalması... =) geçen yıl 60.000 olan ev bu yıl 110.000 olursa böyle bir piyasada ev almak çok zor...

Merhaba arkadaşlar kafama birşey takıldı. konu boş bir konu olabilir, hatam varsa affola..

benim dikkat ettiğim şey bu ev fiyatları her yıl yüzde 10-20 artıyor gibime geldi :S geçen yıl ev baktığım yerlerden bu yıla 50 bin lik evler 100 bine ulaşmış durumda :S

Size birşey anlatayım, sene 2000 samsunda bodrum kat bir daire 1 milyar yani şimdinin parasına göre 1000 tl. izmirde 2 milyara yani 2000 tl ye güzel rahat ev bulunabiliyordu... 14 yıl sonra yani bugün baktığımız zaman samsun merkezde 90-100 bin den aşağı, izmir merkezde 150-200 bin tlden aşağı ev yok...

bir miktar para var diyelim, bu parayı enfilasyona yenilmeden ayakta tutmak için sadece evmi almak gerekli :S evde ha deyince satılmıyor :S
bu ev fiyatları neden böyle ? şehir merkezlerine uzak, dağ taşa 50-60 metrekare 2+1 açık mutfak ev yapılıp duruyor. bu kadar çok inşaat varken yinemi yetersiz kalıyor ?

1999 yılında o dedigin izmirdeki evlerden almıştık :)
Bornovada profesorler sitesinde 3 bin TL ye almıştık , aynı apartmanda 3. katımızı 130 bin TL ye geçtigimiz yıl bu zamanlar almıştık şu anda alt kattaki daire (şuan oturdugumuz bakımlı ve extralı) 250 bin TL , ust kattaki daire(komple korfez manzaralı ama içi boş-yapılı degil) 210 bin TL ve her geçen gün de fiyatlar artıyor. Gariptir ama alan fazla olmamasına ragmen bu fiyatlar durmadan artıyor ... Bunun sebebi sanırım bankaların herkese kredi verme olasılıgının fazla olması ve insanların artık kiradan bıkıp ev satın alma istekleri , 2 adet asgari ucret alan aileler bile bir ev kadar kredi çekip onu odeyebiliyorlar.

Olcay aynı apartmandaki aynı konumdaki evlerin değerlerinin farklı olmasının nedeni dairenin bakımlı ve donanımlı olmasıdır. Bizim sitede çok yakın bir zamanda bir kaç tane daire satıldı. Bana göre pahalı fiyatlara satılan dairelerin tadilatlarına harcanan paraları duyunca (duyumlarımıza göre en az harcanan miktar 40.000 TL, en çok harcanan miktar 160.000 TL) feleğim şaştı. Bu gün bir evin sadece banyo, WC, mutfak gibi yerlerinde yapılan tadilatların bile minimum 20.000 TL den başladığı düşünülürse ikinci el ev alanların işi zor demektir:(

Oturduğum bölge Boşnakların yoğun olduğu bir bölge. Arka sokağımda 20 dairelik bir bina yapıldı. En düşük daire fiyatı 430.000TL den satışa çıkarıldı (430 bin verip ben o dairede oturmam) ve hepsi satıldı. Ne diyelim para var huzur var.

Ben evi 2008 yılında aldım. Şuan aldığım fiyatın iki katından aşağı hayatta satmam. Arka sokakta oturmayacağım eve 430 bin veriyorlarsa elbet benim eve de istediğim rakamı verecek birileri çıkar. :D

Şu saatten sonra gariban için tek yerleşim yeri olarak çadır kalır. Dahası da olmaz. Garibanın en güzel evi mezar gerçi oda para ile ama neyse...

Geri