Emlak Piyasası Neden böyle ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ahmet07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
O zaman gömme işine son yakma işine başlamak gerek...

Sanki yakıt bedava :maden: :maden: :maden:

o değilde ben 140 binlik evi 40 alan emlakçıya tutuldum. nasıl oluyor o iş ? :D
k.t kaçmışta 140 Lık evi 40 almış.
imkansız. tek kelimeyle ;)

Galiba ev (ipotek veya miras davalarında önce evin değerinin % 60 ı, alıcı çıkmazsa % 40 dan satışa çıkıyor diye biliyorum) ikinci kere açık artırmaya çıkmıştır, açık artırmaya hiç kimse iştirak etmezse % 40 ı veren mülkü alıyor. Tabii bu tür satışlarda öncelik hakkı mirasçılara ait oluyor. Uyanık bir mirasçı gereken önlemleri alıp satışa kendi girmiyor (tabii başkaları da giremiyor) onun yerine araya güvendiği bir arkadaşını sokabiliyor ;)

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 13:49 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 13:43 ----------

Abi desene arada kaldık kokacağız :rakir:

Merak etme Ankara Karşıyaka halen bedava. O rakamlar varlıklı insanların veya karizma düşkünü olan ailelerin mezarları için. Şart mı büyük şehirlerde, deniz kenarlarında, manzaraya hakim, cam kenarı olan yerlerde yatmak. Sağolsun rahmetli babam zamanında memlekette aile mezarlığımız için bir yer almıştı, şimdilik yerimiz yurdumuz belli ileride ne olur bilemem.

Galiba ev (ipotek veya miras davalarında önce evin değerinin % 60 ı, alıcı çıkmazsa % 40 dan satışa çıkıyor diye biliyorum) ikinci kere açık artırmaya çıkmıştır, açık artırmaya hiç kimse iştirak etmezse % 40 ı veren mülkü alıyor. Tabii bu tür satışlarda öncelik hakkı mirasçılara ait oluyor. Uyanık bir mirasçı gereken önlemleri alıp satışa kendi girmiyor (tabii başkaları da giremiyor) onun yerine araya güvendiği bir arkadaşını sokabiliyor ;)

abi icra satışlarında öncelik falan yok. artık satışlar %50 % 50 üzerinden başlıyor. %60 'a %40 değiştirdiler.
bankadan ipotekliyse afedersiniz ama sittin sene alamaz banka geri zekalı falan olması lazım.
hukuk bürosunda icra takibi yapıyoruz. banka satışlarına kendisi iştirakçi olur. gerekirse takip eden avukat muvafakat yazısı gönderir.
140 binlik ev 110 120 deseler neysede 40 bine satılması imkansız. hani ben takip etsem ev sahibi olarak ihalenin feshini yapıştırırım öyle bir satışta.
yada alacaklı vekili açması lazım o paraya ihalenin feshini...

gecen vakıfbank dan icralık ev ilanı gördüm 180.000 lik evi 110.000 den veriyordu
hemde hurriyet emlakda , gidip görüşebilirdim mahalle biraz hırlı hırsız mahallesiymiş
o yuzden vazgectim. Aslında alıp sonra satmakda var yada kiraya vermek.
Adamın

Bunun sayesinde boş olan heryer şimdi inşaat.evimin yanında 3-4 farklı yerde inşaat var.biri bitiyor diğeri Başlıyor.ve maalesef bu ülkede zengin olmanın en basit yolu inşaat dikmek.

hocam burda geçen yıl alt katın değeri 70.000 - 80.000 tl. falandı maximum... o kadar diyorlardı.

şimdi ev sahibi icralık olmuş, ev sahibi çok zengindi, şirketi vardı batmış. ama evi falan satmıyorlardı, oturmuyorlardıda. babası ve üvey annesi oturuyordu. borca girince babasını ordan çıkarttı. eve eşya falan koymuşlar, hatta gelip eşyaları apartmandaki bir komşuya verdiler.. icra kanalıyla 40.000 tl ye emlakçının birisi almış... ev sahibi kendisi söyledi.. alan emlakçı evi 1 yıl kadar boş bıraktı, ne yazı astı nede birşey... geçen gün şu meşhur emlak sitesine baktım... 140.000 değil tam 147.000 e koymuş adam...

yani 1 yıl önce 40 a alıp 147 ye ilana koymuş. =)

( hatta yan komşu bize dedi emlakçıya 40 a satacaklarına size 60 a falan satsaydı dedi... zaten ben almazdım... ağlayanın malı gülene nasip olmaz. zaten ben almaya kalksam evin değeri 80 se 90 falan ister bana gelince akıllığı tutardı... ama emlakçı 40 bin tl ye icradan almış. =) hatta 2 ay önce evi alan emlakçıyla bizim yan komşu karşılaşmış ayak üstü 120.000 tl demiş. =) )

yani ne tutturabilirlerse... 147.000 ye değil 120 ye değil 100 ede gitmez o ev... yeri güzel ama eski apartman... adam gider şehir dışından 100.000 tl ye başka ev alır... en azından sıfır olsun der...

EDİT: yukardaki savaş abi yazınca gördüm, aklıma şimdi geldi. ev ipotekliymiş sanırım, banka falan birşeyler diyorlardı... ben tam takip etmiyorum böyle şeyleri... ev sahibi ve komşuların dediğini size aktardım =) birde şu meşhur ilan sitesinde gördüm alan emlakçının 147.000 ye satılığa çıkardığını.

Son düzenleme:
Geri