• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Egzoz Manifoldunun Kızarması (ısınması)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan J_kasa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

J_kasa

Kayıtlı Kullanıcı
01-Adana
2015 model benzinli astra j 1.4 turbo 73 bin km de. aracımın sorunu egzoz manifoldu aşırı kızarıyor. araçta yakıt tüketimi çok yüksek ve arıza kodu yok. araçta üst kapak yapıldı ve egzoz manifoldu degiştikten sonra bu sorun başladı. araç sogukken sorun yok çekiş iyi fakat yag sıcaklıgı 90 dereceye geldikten sonra ufak ufak çekişi düşmeye başlıyor ve egzoz manifold gitgide kızarıyor. araçta yakıt 13 lt lerde. araçta tekleme titreme vs yok. araçta herhangi bir arıza kodu vs yok. Arızayı bulma sürecinde birçok kontrol yapıldı ve parçalar değişti;
-ilk önce katalizörün içi boşaltıldı, sorun geçmedi.
-orjinal yazılım tekrar yüklendi.
-kanister valfi degişti.
-hava kaçak testi yapıldı turbo ve motora.
-oksijen sensörü söküldü öyle sürdüm yine kızardı.
-sentesine bakıldı ayar doğru.
-egzoz kontrol edildi tıkanıklık yok zaten km de yok araçta.
-turbo wastegate ayarı ve turbo kontrolü turbocu tarafından yapıldı. bir sorun görülmedi.

Aracın manifold kızardıktan sonra saga çekip stop etmeden 3-4 dk bekleyince manidolf normale dönüyor ardından binip gaza yüklenince hemen geri kızarıyor. böyle bir sorunla karşılaşan yada tecrübe edeniniz oldu mu ?

şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-12-14 at 23.05.07.webp
    WhatsApp Image 2025-12-14 at 23.05.07.webp
    94.5 KB · Görüntüleme: 15
gaza yuklenince normal bence beimkindede kızarmıştı

Hocam Egzoz hattında tıkanıklık Buji Bobin arızası Maf sensörü arızası Enjektör Arızası Turbonun Yağ vermesi gibi noktalardan da yapabilir.

EMME VE EKSOZ EKSANTRİĞİNİ KARIŞTIRMIŞLAR YERLERİNİ DEĞİŞTİR ARAÇ DÜZELİCEK

EMME VE EKSOZ EKSANTRİĞİNİ KARIŞTIRMIŞLAR YERLERİNİ DEĞİŞTİR ARAÇ DÜZELİCEK
sente kaçık olma ihtimaline karşın tekrar kontrol edilmişti. ters olsa aparatı oraya oturtamazlar ve fark ederlerdi diye düşünüyorum hocam.

Hocam Egzoz hattında tıkanıklık Buji Bobin arızası Maf sensörü arızası Enjektör Arızası Turbonun Yağ vermesi gibi noktalardan da yapabilir.
bakıldı hepsine hocam. araçta sıfır arıza ama herhangi bir sensör yine de bozuk mudur bilmiyorum fakat bence düşük ihtimal. araçta silindir kapagı yapıldı hararet sonrası fakat motorun alt kısmına bakmadık diyor usta. alt taraftan, pistonlardan vs.. problem olabilir o yüzden tekrar motoru açalım dediler ama daha açmadık

• Beğen
Tepkiler: turbo_j
bakıldı hepsine hocam. araçta sıfır arıza ama herhangi bir sensör yine de bozuk mudur bilmiyorum fakat bence düşük ihtimal. araçta silindir kapagı yapıldı hararet sonrası fakat motorun alt kısmına bakmadık diyor usta. alt taraftan, pistonlardan vs.. problem olabilir o yüzden tekrar motoru açalım dediler ama daha açmadık

Üstadım Avans Haritası düzgünse arkadaşların dediği gibi Emme ile Egzoz Vanoslarının Soketi birbirine uyar ve arızaya düşmez. Eğer soketler ters takıldıysa bu durum sebep olabilir.

Hemen kaputu açıp V Kayışı tarafında üstteki iki adet kavanoz kapağı gibi görünen vanosların soketlerini Yer değiştirip bir deneyin hocam.

Üstadım Avans Haritası düzgünse arkadaşların dediği gibi Emme ile Egzoz Vanoslarının Soketi birbirine uyar ve arızaya düşmez. Eğer soketler ters takıldıysa bu durum sebep olabilir.

Hemen kaputu açıp V Kayışı tarafında üstteki iki adet kavanoz kapağı gibi görünen vanosların soketlerini Yer değiştirip bir deneyin hocam.
araç ustada yatıyor. yarın arayıp sorayım kontrol etsin hocam. umarım motordan çıkmazda böyle basit bir şeydir. altı aydır uğraşıyorum.

araç ustada yatıyor. yarın arayıp sorayım kontrol etsin hocam. umarım motordan çıkmazda böyle basit bir şeydir. altı aydır uğraşıyorum.

Hocam Kendiniz Deneyin yarın. Ustaya bırakırsanız sorun Kesin Motordan Çıkar..

Sen benim söylediğime bak kontrol ettir emme eksoz milleri birbirine uyar ama büyüklük farkı var sente aparatı iki şekildede oturur sibopları açma mesafesi farklı yinede sen bilirsin o kadar para harcamak istiyorsan

Geri