egzoz gazı lambası neden yanıyor kafay yemek üzereyim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan selvi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

selvi

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
forum insanları ve değerli ustalarım egzoz gazı lambası yanıyor ve araba sık sık tekleme yapıyor bunun nedeni ne acaba titiz bi insan olduğumdan kafama acayip bi şekilde taktım servise gittim ve po353 hata kodu cıktı ve bunu sildirdim daha 5 km yapmadan egzoz gazı lambam yine yandi acaba egrden veya katalizörden olabilirmi ayrıca benzindende kaynaklanabilirmi çünkü benzin aldıktan 1 km sonra tekleme olayı meydana gelmeyebaşladı bi gün sonrada egzoz gazı ışığı yandı ilginize şimdiden teşekkürler

tanınmış markaların güvenilir istasyonlarından almaya çalış. uşaktayken benzinim bitmek üzereydi ve energy diye bir benzinlikten benzin almak zorunda kaldım. arabada gelen acayip sesler,vuruntulu çalışma, gaz yememenin yanı sıra 50 ytllik benzinin 150 kmde bitmesi üzerine bir daha bilmediğim yerden benzin almamaya karar verdim. eksoz lambasının bir kerelik kötü yakıttan yanmayacağını düşünüyorum ama çok benzin almadıysan üstüne kaliteli benzin al ve ya için hiç rahat etmeyecekse arabanın altındaki tıpadan depodaki benzini çektir. geçmiş olsun.

oktay arkadaşım valla bu benzinden ne çektiğimi ben biliyorum ben po dan başka benzin kullanmıyorum yazın sökede bi po istasyonundan benzin aldım tekleme ve gaz yememe sorunu ile karşılaştım daha sonra benzin bittikten sonra araç kendine geldi ama bu seferde denizlide bi po istasonundan benzin aldım aynı sorun daha benzinliği çıkmadan yine başladı ve egzoz gazı lambası yandı ama bu sefer yemin ettim po dan asla bi daha benzin almayacağım işte bu egzoz gazı lambası neden yanıyor şimdide onu yaktım kafaya yardım ederseniz sevinirim forum ustalarım

geçenlerde bir arkadaş yüksek oktanlı benzin aldıktan sonra lambanın yandığını söylemişti öyle birşey olabilirmi

P0353 3.ATESLEME BOBIN DEVRE HT
P0353 ATESLEME BOBiNi BiRiNCiL C/IKiNCiL DEVRE ARIZASI
P0353 Ignition Coil C Primary/Secondary Circuit

geçenlerde bir arkadaş yüksek oktanlı benzin aldıktan sonra lambanın yandığını söylemişti öyle birşey olabilirmi

her zaman aldığım yani 95 oktan benzin aldım ama artık emin değilim benzinden yaıp yapmadığını çünkü bügün sorun iyice arttı benzinden olma olasılığı gözümde düşmeye başladı muhtemelen ateşleme bobini ile ilgili bi sorun gibi geliyo bana yarın gidip ateşleme bobinini yenisi ile değiştirip onu deneyeceğim bakalım ne olacak

P0353 3.ATESLEME BOBIN DEVRE HT
P0353 ATESLEME BOBiNi BiRiNCiL C/IKiNCiL DEVRE ARIZASI
P0353 Ignition Coil C Primary/Secondary Circuit

yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim peki bu sorunun neden olabileceği ile ilgili bir fikriniz varmı acaba?

arkadaşlar sorunuma son noktayı koyuyorum bugün sabh 9 dan akşam 6 ya kadar sanayide gezmediğim usta kalmadı her usta farklı bişey dedi kimi ateşleme bobini değişmesi gerek kimi motor beyninden kaynaklanıyo onun değişmesi yada tamir olması gerek dedi kimi aküden kaynaklanıyo dedi yani sizin anlayacağınız eline tech-2 yi alan usta olmuş en sonunda gözümü karartıp ne olursa olsun yetkili servise gitmeye karar verdim ve yetkili serviste ilk önce ateşleme bobini olabileceğini söğledi daha sonra onu değiştirdik ve problem ortadan kalktı tam ateşleme bobininden kaynaklanıyo sorun dedik bide eski ateşleme bobinini takalım öyle deneyelim dedik bide ne görelim kendi bobiniylede sorun yok o zaman sorun beyinden olabilir dedik usta arızayı sildi bidaha yaparsa gelirsin bi daha bakarız dedi tam giderken 1 sn kaputu açarmısın dedi açtık usta motor beyninden ateşleme bobinine giren soketi bi oynadı ışık anında yandı ve sorun buymuş soketin tırnaklarını açıp iyice monte ettikten sonra soketi tekrar oynadık birde ne görelim ışık mışık yanmamış yani sorunum soketin temassızlığıymış ve böylece sorunum çözüldü sanayideki kendini bilmez ustalara kalsak 1000 2000tl harcamıştık ve sorunda çözülmemiş olacaktı kuşkusuz iyi ustalarımızda vardır ama bana işinden anlamayanlar denk geldi ayrıca bu soketlerden benim çektiğim nedir anlamadım abs ışığıda yanıyordu sürekli, götürmediğim usta kalmadı abs beyin problemi dediler yine yetkili servise götürdüm sorun ne çıksa iyi bu seferde abs soketi oksitlenmiş onuda temizledik taktık o problemimde halloldu ikidir gerçek problemi uzun araştırmalarım sonucu buluyoruz bakalım üçüncüsünde ne olacak burdan forum arkadaşlarıma söylemem istediğim şey ilk önce ne olursa olsun tesisata ve soketlere iyice bir baktırın ben bgun itibari ile bu tecrübeyi edindim herkeslede paylaşmak istedim hayde herkese iyi forumlar...

Geri