Egzos Dumani

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eerrsin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
contadan motora su kaçsa siyah duman çıkmaz mı? is yapar ya su

yoğuşmadır bence, egsoz da farklı anladığım kadarıyla...

conta eger pisotna yakin olan kisma dogru yanimis ise motor calisinca basincatan su pistonlara girer yani basincdan calisirken ve yakit ile atilirsa beyaz duman atar...su eksiltmiyorsa dedigim gibi kondens suyudur... egsozda biriken,birde lpg ise...söyle bir egzos kizana kadar uzun yol yap ondan sonra yine bak

:D

Son düzenleme:
kışın benim hoşuma gidiyor o egoszdan çıkan su buharları :D ışıklarda falan sabahları duman duman oluyor ortalık :)

Hidrojen yakıtlı motorlar yaygınlaşsa tüm egsoz atığımız su buharı olcack, kışın amma tüter egsozlar o zaman :D:D

hidrojene dönülse bütün araclar temiz bir hava ve bedava sauna desek...

süper bişey :D
garajda çalıştır arabayı, sar havluyu otur arkasına :D

bi müsade etseler petrol hakimiyetinin bitmesine...

Bu kış bende de oldu beyaz duman. Ustama götürdüm. Su eksilmiyorsa ve tekleme yoksa hiçbir problem yok onları takip et dedi. Hepimizin ortak derdi olduğuna göre yok bir problem:)

erantat arkadaşımızın önerisini dikkate alarak bugun egr için beş dakika ustaya uğradım ama benim arabada fabrika çıkışlı egr yokmuş. Aracıın egzosu abartı oldugundan dolayı kondens suyu fazla olabiliyormuş. Bende maşallah su eksiltme yada tekleme olmadığı için artık bu olaya gönül rahatlığı ile alışacağım.

aldığınız yakıttan ve havanın soğuk olmasından birde bu iki şık birleşince araba dumanı diker. eğer araç su eksiltmiyorsA tabii

Su eksiltiyorsa sorun conta sanırım.

Aracın LPG li olması veya olmaması bu olaya nasıl etki eder?

Eğer su eksiltiyorsa böyle bir durumda çözüm için ne kadar bir fiyat çıkartır ustalar*

Su eksiltiyorsa sorun conta sanırım.

Aracın LPG li olması veya olmaması bu olaya nasıl etki eder?

Eğer su eksiltiyorsa böyle bir durumda çözüm için ne kadar bir fiyat çıkartır ustalar*

lpg li araclarda motor ısısı daha yüksek olduğundan conta yakma olayı daha yüksek ihtimal olabilir ayrıca yanan conta silindir kapağına zarar verirse silindir kapağınızın taşlanması gerekir sırf taşlama işçiliği 300-400 tl arası taoplam masrafınız ise 1000 tl yi geçmesi muhtemeldir

aynı sıkıntı bende de var hocam hatta simdi bu konuyu acınca asagı inip arabanın su seviyesine baktım :D sanırım su eksiltmiyo daha önce ( bir hafta kadar ) ustama sordum o da aldıgım yakıttan ve soguktan oldugunu söledi... fakat benim aracta söle de bi sıkıntı var 1. viteste 3-4 bin devire çıkıyorum ayagımı gazdan kesince araba anormal bi şekilde silkeliyor devir birden düşüyor sanki frene basmışım gibi bu neden kaynaklanıyo acaba bu konuyla alakalı olabilir mi??

Geri