Egzantrik Sensörü Sökme ???

arkadaşlar herkese merhaba benim de 97 model 2.0 vectra b cd aracım var iki yıl oldu alalı cok memnundum ama bir aydır aracımda şöyle bir arıza oluyor :
*ilk marşta araç çalışmıyor
*2.ci marşta araç çalışıp 4500 deviri gecmiyor
*üçüncü kez marşa bastığımda araç normal bi şekilde çeyrek marşta çalışıyor
araca yaptırdığım seyleri de yazayım
-eksantrik devir sensörünü tam 4 kez değiştirdim ama yine aynı arıza devam ediyor ve eksantrik devir sensör arızası veriyor. daha sonra aynı anda krank ve eksantrik sensörlerinin ikisin i de aynı anda tekrar değiştirdim yine düzelmedi lambda sensörünü değiştirdim yine olmadı arıza hala aynı en son ustam elektrik tesisatını komple yenilemek gerekiyor dedi onu da yaptırdım ama yine sonuç alamadım arkadaşlar gerçekten artık bunaldım ve severek aldığım bu araçtan okadar soğudum ki her gördüğümde tekmelemek istiyorum lütfen gerçekten çözümünü yada problemi bilen bi abimiz varsa bana mesaj atsın arayıp konusalım tel numaram :0539 445 91 73

Gerçekten çok can sıkıcı bir durum ihsan yerinde olsam ecu soketini bir kontrol ettirirm egzantrik devir sensörü kablosu ecu soketi üzerinde tam oturmamış olabilir yada ecu arızalı olabilir sensörleride tek tek voltmetre ile oto elektronikçiler kontrol edebiliyor

Hocam maksat işçilikten tasarruf değil bende biliyorum çok bişey tutmayacağını ben hobby olarak uğraşmak istiyorum daha önce çok uğraştım motosikletlerle motor bilgim var yani

egzantrik devir sensörü triger üst kapağının tam altında dişlilerin tam ortasında konumlandırılmış kapak zaten iki parça üst kısmı sökerek değiştirebilirsin sensöründe yatağı sabit uzak veya yakın takma riskin yok merak etme aman aman bir iş değil kendin halledersin bence..Bir şey daha sensörü değiştirmeden önce bosh servis veya bir elektronikçide ölçtürebilirsin sağlıklı çalışmıyorsa değişmeni öneririm belkide sorun tesisattadır..

Son düzenleme:
Birtane beyin ve yeni sensör temin edin sorun büyük ihtimal düzelecetir.Sıkıntı beyinden kaynaklanıyor.Sensörü takarsın araba normal çalışır stop edip çalıştırdığında arıza lambası yine yanar başıma geldi.Size şunu bunu yapın diyecektim ama çoğunu yapmışsınız.Simtec 56.5 sağlam bi beyin bulun imo çipinizi elektronikcide bi nakil yaptırıp araca takın.Egzantirik devir sensörünüde değiştirin sıkıntı büyük ihtimal düzelecek.Düzelmez ise kasnakları kontrol ettirin

Tavsiyem önce soner kardeşimin dediği bağlantı soket ve ölçüm en son olarak Bülent kardeşimin dediği gibi Beyin inşallah değildir...

eksantirik sensörü triger kapağının yanındadır sökmesi kolay soketini söktükten sonra tek civata ile sabitlenmiştir

Geri