EGR nerede

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ssdemir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2000 motorda neden egr arızalanmaz? Ben de korkuyordum egr ile bu kadar sorunu okuyunca ya benimki de başıma bela olursa diye.

Arkadaslar bunlari fransizca bir siteden alinti yaptim ve bu konuyuda okuyunca sizinlede paylasmak istedim...

Opel Asta II 2001 Model aracta Egr Valfi temizligi yapmis bir faransiz arkadasimiz ama aciklama yapmamis pek sadece resimlerini koymus aynen aktariyorum....

EGR nin pis hali
net_vanne_EGR_04.jpg

temizlenmis hali
net_vanne_EGR_06.jpg

ust kapak
net_coll_adm_dti_07.jpg

net_coll_adm_dti_09.jpg

Benim anladigim kadariyla en ustteki Egr Valfi hemen iki ustteki fotograftaki kurum baglamis kapagin ortasindaki yuvarlaktan cikartilmis,,,adam komplece acmis iste temizlik yapayim diye herhalde....:D :D :D sizin yorumlarinizi da bekliyorum..

Son düzenleme:
Arkadaslar bunlari fransizca bir siteden alinti yaptim ve bu konuyuda okuyunca sizinlede paylasmak istedim...

Opel Asta II 2001 Model aracta Egr Valfi temizligi yapmis bir faransiz arkadasimiz ama aciklama yapmamis pek sadece resimlerini koymus aynen aktariyorum....

Benim anladigim kadariyla en ustteki Egr Valfi hemen iki ustteki fotograftaki kurum baglamis kapagin ortasindaki yuvarlaktan cikartilmis,,,adam komplece acmis iste temizlik yapayim diye herhalde....:D :D :D sizin yorumlarinizi da bekliyorum..

Çok teşekkürler güzel çalışma :)

Bu arkadaş herhalde eksost manifold u açmış. demek ki orada. Ama ben de yaptığım araştırmalarda kolay kolay bozulmadığını öğrendim vectra b lerde.
Ben benim arabanın eksozt manifoldunu garip bir ses geldiği için açtırmıştım. Manifoldu motora bağlayan değişik tipte saplamalı vidalar var. onlar kırıldığından gaza yüklenince üfleme yapıyordu. Onun için o vidalar yenilenirken ben başındaydım. Bir sensör falan görmedim orada. Vectralarda farklı bir yerde olabilir.

Bildigim kadariyla manifoldu acmaya da gerek yok,,,sadece egr valfini cikarip temizlemek yeterli,,,,,aracin cekisini arttiriyormusss bu olay dikkatinize...

Geri