ebay.de

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan prince
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
teşekkürler csoft, iş biraz karışık anlaşılan..

aynı konu laf lafı açıyorda var. ben açmıştım.

respect isimli üyeden alıntı:
ebaydan malzeme almak mümkün elbette ben biçok şey aldım. ama dil şart.kredi kartı şart. yalnız orada gördüğün fiyatların üstüne bi okadarda kargo bindiğini belirteyim.malzemenin boyutuna göre 10-15 euro dan 80-90 euroya kadar kargo tutabiliyor.100 euro dan fazla işlem değeri olan mal burada gümrüklü işlem görüyor.

birde şu adresi verdiler:
www.iyibey.com
açıklayıcı bilgiler mevcut..

*******************************/288100 ;)

Arkadaslar

Ben, e-bay.de den alisveris yaptim ancak ürünü almanya da yaşayan arkadaşlar getirecekler... Ancak yaptığım araştırmalar sonucunda elde ettiğim bilgilere göre;

100 euro ve altına gumruk yok. bayram ve yılbası donemlerinde bu rakam 300 euro ya cıkıyor. Eğer satıcı ile konuşursanız faturayı bu rakamlara göre yazdırırsanız problem çıkmaz... Bu rakamları aşan durumlarda %10 vergi ödüyorsunuz.

Tek alımlarda ticari amaç olmadığı için sorun çıkmıyor. Toplu alımlarda gerekli prosedürlerin uygulanması gerekiyor.

Oto yedek parça (mekanik) için ilgili gümrük müdürlüklerinde, direkt olarak memurla değilde, müdür yardımcısı veya müdürle görüşmekte fayda var. Tek alım olduğu için ufak tefek parçalarda bir sorun çıkmaz gibi geliyor ama komple motor gelirse muhtemelen gümrük kanunları işleyecektir.

saygılar.....

bilgiler için sağolun

Şanzumanı buraya almanyada yaşayan bir arkadaşımız getirebilse yol masraflarını seve seve karşılarım.. şanzuman gibi malım olsun :)

sanzuman kac kilo ceker?

benim yiğen var almanyada ben ebayda beğeniyorum o satın alıyor ya gelirken ya da türkiyeye gelen arkadaşı ile bana istanbuldan kargoyla gönderiyor çok ucuz oluyor ama kendin getirtmek istersen biraz pahalıya gelebilir

100 kg cok zor göndermesi... dhl 31,5 kg ya kadar paket aliyor.
ups 70kg ya kadar paket aliyor. cok zor....

300-400 euro masrafa razı oldum, halledecek gibiyim

bu arada konuyla şu an pek ilgisi yok gibi ama ileride çok işimize yarayabilir,ebay.com dün bizim gittigidiyor.com'a hisse alarak ortak oldu,ürün çeşitliliği ve teslimi konusunda ciddi çalışmaları olacakmış,ileride epeyce rahatlayacağız yani,ilgilenen herkese şimdiden hayırlı olsun...

Geri