duman atma ve yüksek yakıt tüketimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan y@vuz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
enjektörlerden büyük ihtimalle.. enjektör temizleyiciyle falan uğraşmayın direk gidip baktırın bosh servisinde

Mazot Filtresinde veya enjektörlerde diye düşünüyorum ben. aynı sorun benim başıma geldi mazot filtresinde çıktı sorun

Aracın ilk sahibi misiniz? Serviste yazılımı bir güncellemeyi deneyin, sizden önceki sahibi chip tuningi iyi olmayan birinde yaptırmış olabilir.

Aracın ilk sahibi misiniz? Serviste yazılımı bir güncellemeyi deneyin, sizden önceki sahibi chip tuningi iyi olmayan birinde yaptırmış olabilir.

2. sahibiyim. benden önceki sahibi bayan diye biliyorum. chip tuning falan olacağını sanmıyorum.
cevaplar için teşekkürler. zaten kredi kartı kampanyasından bosch servise gidecektim. gitmişken bunu da söylerim bakarlar. bakalım ne çıkacak.

Aşırı yakma problemi kesin bir sorunun işareti ama siyah duman atma olayı -aşırı seviyede değilse- gaza yüklendiğinizde her dizelde olan bir olay. Benim de aracım bugünlerde çok yakmakta ama sıcaklar nedeniyle gitmek istediğiniz yere hemen ulaşma isteği+klima+rampa+ biraz da şehir içi trafiğine karışma nedenlerini de göz ardı etmemek lazım.

Son düzenleme:
Merhaba 2. viteste giderken arabayı devir aldırmadan 4. vitese atın araba bayılsın o arada gaza yüklenin araba ağır ağır hızlanmaya çalışacaktır. arkaya bakın siyah duman atıyorsa, silindir kapağı üst contaları ve turbo bakıma girmesi gerekir diyebilirm

anlattıgınız şekilde bende peuget 206 HDI dizel vardı arkaya siyah duman atıyordu, özellikle düşük viteste yüklenince yada devirsizken yüksek vitese alınca yapıyordu, silindir üst kapağını açtılar hatta bir gün soğudu falan açmadılar sonra turboyada bakım yaptılar düzeldi. nekadar bassamda siyah duman atmadı. maliyet 2500

benim corsa 1.dtı da siyah duman atıyor üstte başlıkta açtım yakıt değerleri ile ilgili ama benim sorun da masraflı galiba artık gittiği yere kadar gidecek 2500 değil 500 masraf yapacak durumum yok yeni düğün yaptım taksitler belimi büktü araca bakmak lüks oldu sizce ben bu aracı elimden çıkarayımmı.

Aşırı yakma problemi kesin bir sorunun işareti ama siyah duman atma olayı -aşırı seviyede değilse- gaza yüklendiğinizde her dizelde olan bir olay. Benim de aracım bugünlerde çok yakmakta ama sıcaklar nedeniyle gitmek istediğiniz yere hemen ulaşma isteği+klima+rampa+ biraz da şehir içi trafiğine karışma nedenlerini de göz ardı etmemek lazım.

bir depo ile kaç km yapabiliyorsunuz şehiriçinde?

bir depo ile kaç km yapabiliyorsunuz şehiriçinde?
Tam olarak bir depo şehir içi kaç kilometre gittiğini söyleyemem çünkü %100 şehir içi kullanımım olmuyor. Sadece şehir içi çok gittiğim zaman ortalamam bir hayli artıyor. Sadece uzun yolda klima açıkken 800-920 km arası giderken, yine klima açık şehir içi %25-35 arası yol yaparsam 700 km en fazla da 750 km yol yapıyorum.

işte benim şehiriçi çok kötü
bazen 600 km zor görüyorum
ama şehirdışı 900 km bile gördüm
geçen tatile gittiğimde 1850 km yolu 350tl mazot ile yaptım
klima açık ve bagaj dolu iken
ama şehiriçi olmuyor maalesef

Geri