Merhaba arkadaşlar.
Kış içinde araç değiştirme fikrimiz var. Dizel ve tiptronik bir araç almayı planlıyoruz. Ancak karar veremiyoruz
Aklımızda Focus 1.6 TDCI Ghia ve Corolla 1.4 D4D Elegant var.
2007 model üzeri ve 30.000-35.000TL civarı birşeyler düşünüyoruz.
Seçeneklerden anlaşıldığı gibi dolu bir araç bakıyoruz. Donanım önemli. Çok sık araç değiştirmediğimiz için sorunsuzluk çok önemli. Alıp uzun yıllar bineceğiz. Ve sedan olmalı.
Ve en büyük korkum: Performans.
Corolla sorunsuz ancak bence çok zayıf. 90 hp. 100km/s hızlanmda 14.5 sn
Yıllarca 2.0 araca binmiş biri olarak eşeğe binmiş gibi olacağımın farkındayım.
Focus ise performans olarak Corolla'dan çok iyi. 109hp. Ancak sorunsuzluk konusunda şüphelerim var. Çok araştırma fırsatım olmadı ancak Opel gibi olmasından korkuyorum.
Opel ve türevleri düşünmüyorum
20 yıl Opel'e bindik birazda başka markaya binelim diyoruz.
Bu iki araçtan mantıklı seçim sizce nedir? Fransızlar ve Opel dışında yukardaki şartlara uygun ne alınabilir başka?
Kış içinde araç değiştirme fikrimiz var. Dizel ve tiptronik bir araç almayı planlıyoruz. Ancak karar veremiyoruz

Aklımızda Focus 1.6 TDCI Ghia ve Corolla 1.4 D4D Elegant var.
2007 model üzeri ve 30.000-35.000TL civarı birşeyler düşünüyoruz.
Seçeneklerden anlaşıldığı gibi dolu bir araç bakıyoruz. Donanım önemli. Çok sık araç değiştirmediğimiz için sorunsuzluk çok önemli. Alıp uzun yıllar bineceğiz. Ve sedan olmalı.
Ve en büyük korkum: Performans.
Corolla sorunsuz ancak bence çok zayıf. 90 hp. 100km/s hızlanmda 14.5 sn

Focus ise performans olarak Corolla'dan çok iyi. 109hp. Ancak sorunsuzluk konusunda şüphelerim var. Çok araştırma fırsatım olmadı ancak Opel gibi olmasından korkuyorum.
Opel ve türevleri düşünmüyorum

Bu iki araçtan mantıklı seçim sizce nedir? Fransızlar ve Opel dışında yukardaki şartlara uygun ne alınabilir başka?