arkadaşlar 2 aydır aracımın yakıt tüketiminin arttığını düşünerek geçen ctesi günü dolmabahçedeki opel gerçek servisine gittim. son depoyu fullememden sonra gaz pedalının altında yumurta varmışçasına kullandığım aracımda ve klima kapalı iken 7.3 ortalamanın altına inemedim klima açıkken anında 8 lt ye vuruyorum bu arada. bu tespitlerim ile servise gittim ve beklenen cevabı aldım... aracı makinaya bağladılar ve hiç bir sorun olmadığını ve bakın ortalama tüketim 6 lt gibi bana saçma sapan değerleri gösterdiler. sonrasında daha servisten çıkarken tabi ortalama 6-6.5-7 gibi değerlere fırlayarak anında eski haline ulaşıverdi.
bugün farklı bir durum dikkatimi çekti. normalde aracım durur ve klima kapalı halde iken 1 saatte tükettiği yakıt 0.4-0.5 lt seviyelkerinde, klima açıkken ise 0.8-0.9 lt seviyelerinde iken bugün klima kapalı halde 1.9-2.0 lt ve klima açık iken ise 2.4-2.5 lt seviyelerinde olduğunu gördüm. havaların ısınmasının etkisi varmıdır bilmiyorum ama benim aracın yakıt tüketimi artışının ana nedeni sanıyorum rölanti haldeki tüketim artışı ile direk alakalı. sizlerdeki rölanti tüketimi ne aralıkta acaba?
bugün farklı bir durum dikkatimi çekti. normalde aracım durur ve klima kapalı halde iken 1 saatte tükettiği yakıt 0.4-0.5 lt seviyelkerinde, klima açıkken ise 0.8-0.9 lt seviyelerinde iken bugün klima kapalı halde 1.9-2.0 lt ve klima açık iken ise 2.4-2.5 lt seviyelerinde olduğunu gördüm. havaların ısınmasının etkisi varmıdır bilmiyorum ama benim aracın yakıt tüketimi artışının ana nedeni sanıyorum rölanti haldeki tüketim artışı ile direk alakalı. sizlerdeki rölanti tüketimi ne aralıkta acaba?