dizel rolantide yakıt tüketimi

xisunknown

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar 2 aydır aracımın yakıt tüketiminin arttığını düşünerek geçen ctesi günü dolmabahçedeki opel gerçek servisine gittim. son depoyu fullememden sonra gaz pedalının altında yumurta varmışçasına kullandığım aracımda ve klima kapalı iken 7.3 ortalamanın altına inemedim klima açıkken anında 8 lt ye vuruyorum bu arada. bu tespitlerim ile servise gittim ve beklenen cevabı aldım... aracı makinaya bağladılar ve hiç bir sorun olmadığını ve bakın ortalama tüketim 6 lt gibi bana saçma sapan değerleri gösterdiler. sonrasında daha servisten çıkarken tabi  ortalama 6-6.5-7 gibi değerlere fırlayarak anında eski haline ulaşıverdi.

bugün farklı bir durum dikkatimi çekti. normalde aracım durur ve klima kapalı halde iken 1 saatte tükettiği yakıt 0.4-0.5 lt seviyelkerinde, klima açıkken ise 0.8-0.9 lt seviyelerinde iken bugün klima kapalı halde 1.9-2.0 lt ve klima açık iken ise 2.4-2.5 lt seviyelerinde olduğunu gördüm. havaların ısınmasının etkisi varmıdır bilmiyorum ama benim aracın yakıt tüketimi artışının ana nedeni sanıyorum rölanti haldeki tüketim artışı ile direk alakalı. sizlerdeki rölanti tüketimi ne aralıkta acaba?

Ynt: dizel rolantide yakıt tüketimi

Kendi rolantim 0.4,0.5 bundan fazla olmuyor klima açık ise 0.8 0.9 sizin dediğiniz aralığı geçmiyor.Rolantide 1000devirin altında durur sizin yüksek mi ona bir bakın bence.Herkesin rolantiside 1000devir altındaki uzun çizginin 1üstünde oluyor eğer yüksekse sorun vardır.Ben daha 6 lt yakıt tüketimi görmedim ortalama.
Aracınızı bence bşka bir servise götürün farklı yakıt alın en olmadı özel bir servise baktırın.

dpf temizliği yapıyor bence aracınız bu durumda rolanti yakıt tuketımı artıyor yazdıgınız degerler gıbı . memkunse aracınızı 10 km fılan duz yolda dıp gaz kullanın ıyıce temızlensın sonra tuketım normale donecek bence . ayrıca dızel aracları devırlı kullanmak gerekıyor bu sebeple dpf sıkca doluyor ve arac temızlıge baslıyor .

hocam dpf temizliğini 2 ay önce servise girip çıktıktan 1 hafta sonra yapmaya başladı ve 10 gün boyunca uyarı verdi sonrasında hafta sonu uzun yolda istanbuldan kuşadasına gidip gelince dpf uyarısını almamaya başladım. Ama benim bu yüksek yakıt tüketimim 2 aydır aralıksız devam ediyor dolayısıyla dpf kaynaklı olduğunu zannetmiyorum. Bide son 1 haftadır 4. viteste araç titreme yapmaya başladı. 1 hafta önce yakıt tüketiminden şikayetimden dolayı aracı makinaya bağlamışlardı. araç her servise girip çıkmasında bi sorun veriyor. 2 ay önce girdi yakıt tketimi arttı, geçen hafta girdi hiç bir problem yok dediler 4. viteste titreme yapmaya başladı anlamadım gitti ben bu opel servislerini yaa...

albertxx link' Alıntı:
Kendi rolantim 0.4,0.5 bundan fazla olmuyor klima açık ise 0.8 0.9 sizin dediğiniz aralığı geçmiyor.Rolantide 1000devirin altında durur sizin yüksek mi ona bir bakın bence.Herkesin rolantiside 1000devir altındaki uzun çizginin 1üstünde oluyor eğer yüksekse sorun vardır.Ben daha 6 lt yakıt tüketimi görmedim ortalama.
Aracınızı bence bşka bir servise götürün farklı yakıt alın en olmadı özel bir servise baktırın.

hocam ilginç bir şekilde devir saati 1000 devirin altında döndüğü halde rolantideki yakıt tüketimi 1,9-2 LT civarında anlamadım gitti...

xisunknown link' Alıntı:
hocam ilginç bir şekilde devir saati 1000 devirin altında döndüğü halde rolantideki yakıt tüketimi 1,9-2 LT civarında anlamadım gitti...

Baya bir anormal bu siz servise gidin forumda konu var isterseniz kendi aracımdanda tekrardan çekerim fotoğraf kaç yaktığıyla ilgili rolantide gösterirsiniz o zaman belki birşeyler var derler.Ama sadece rolantiyi söyleyin ortalamayı demeyin benim böyle rolantim en az 100 kişiye sordum hepsinin 0,4 0,5 resimde atarız arabaya bakmaları zorunlu hale gelir:) Ayrıca benim araç 6 7 8 lt ortalamalar yaksa direk satarım benzinliyle kafa kafaya gelmiş oluyor çünkü

Lambda sensöründe bir sorun olduğunu düşünüyorum.

Geri