Dizel araçta soğuk motorda ilk marş

DogukanGeyik

Kayıtlı Kullanıcı
44-Malatya
Herkese merhalabar , İyi forumlar
Arkadaşlar bu soğuk motorda araba çalıştırma muhabbeti ilgimi çekti bu konu son zamanlarda fenomen olmuş durumda. Bende kendi aracımın videosunu çektim çok soğuk bir hava değil , aslında soğuk hava bile değil ama videodaki yaklaşık olarak 12 saattir kullanılmayan bir motor. İlk çalıştırma sizce nasıl dersiniz ? Ayrıca sıcak motoru çekmedim ama bundan pek farkıda yok yani süre en fazla yarım salise kısalıyor diyebilirim.
Buyrun video
Hyundai Accent 1 5 CRDi Soğuk Motor İlk Çalıştırma - YouTube

olum müzik başlayınca sıçradım birden:)

Yorum yokmu yav :D Bu videoyu keyfe keder koymadım yanlış anlaşılmasın..

Doğukan mazot alsana kardeşim arabaya :) az yakıyo diye mazotsuz gezme :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

çalışma normal bende çekeyim -7 de nasıl çalışıyo bakalım :)

Doğukan mazot alsana kardeşim arabaya :) az yakıyo diye mazotsuz gezme :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Arabayı 1 haftadır aile üyelerim ele geçirmiş durumdaydı daha bugün kavuştum arabaya. Bugün hava yağmurluydu Antalyada yarın yağmur yağmazsa arabayı bir yakayıp depoyu dolurucam :D. Mazot pompasını'da elimize almayalım. Birde Hasan abi hazır konusu açılmışken arabayı aldığımdan beridir mazotsuz geziyorum. İşin özü depoyu full dolduracamda Shell V Power Nitro+ diye bir mazot türü var alsam performans'ta fark olurmuki birde motora sonradan zarar falan vermisin ? :)

Son düzenleme:
çalışma normal bende çekeyim -7 de nasıl çalışıyo bakalım :)

Araçta buji olmadığı için benzinlilere oranla biraz geç çalışıyor sanırım. İnternette'de araştırdım hepsi aynı durumdaymış :D

dizel araçlar hep aynı çalışıyo bmwside mercedeside opelide nedeni ise dediğin gibi yakıtı ateşleme sistemi benzinlide yakıta kıvılcım vererek yanma sağlanıyor dizelde ise sıkıştırılmıs havaya yakıtı püskürterek yanma sağlanması

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gayet normal sıkıntı yok gözüküyor.

Geri