Diskleri Tornalatmak/Taşlatmak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan satir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hangi nedenden tornalatmayı düşünüyorsunuz? Yamukluk felan varsa bir süre daha kullanıp yenisi ile değişin yada balatanızı değiştirirken değişin tornalanmış diskler orjinali gibi olmuyor ne yazikki.

brembo demişsinizde, eğer fren ana merkezi (spor) ve çelik fren hortumu kullanmazsanız fayda göremiyorsunuz. ben araştırmıştım. boşa para vermeyin %100 orjinalini alın ve tornalatmayın, disk kırılabilir inceldiğinden.
disk ve balata aynı anda değişmeli...

bende birkere tornaya soktum ama bence yenisini all. çünkü tornaya sokunca inceleşiyor ve daha çabuk eğliliyor balans yapıyor. frende titreme yapıp balansı bozuyor.

MERthan bey yanlışınz var tmm inceltiyor çabuk kırılabilir ama zaten genelde tornalatan frene basınca titremeden dolayı tornalatıyorlar... balanssızlığı azaltıyor yani tornalayınca... tabi yenisi ile değişmesi daha faydalı...saygılar...

brembo demişsinizde, eğer fren ana merkezi (spor) ve çelik fren hortumu kullanmazsanız fayda göremiyorsunuz. ben araştırmıştım. boşa para vermeyin %100 orjinalini alın ve tornalatmayın, disk kırılabilir inceldiğinden.
disk ve balata aynı anda değişmeli...
O kadar para ve parça değiştirmeden frenlere yapılabilecek en kolay ve fren mesafesini kısaltacak modifiye kaliteli hidrolik, yumuşak fren balataları.:good:

Lucas yan sanayi balata orjinal GM balatadan daha yumuşak ve jantlardaki GM'in bıraktığı siyah tozu bırakmıyor, memnunum. Diskleri tornalatmak ise mümkündür elbette, ancak 2 seferden fazla yaptırmamak lazım, (2 bile fazla) zaten incelen diskler tornada usta fazla alırsa iyice inceliyor, bir de torna tezgahı arkadaşın da dediği gibi cnc değil sonuçta, ölçü olsa da göz kararı.

Balata Lucas, diskin durumu iyiyse torna, değilse orjinal derim... (pahallıya kaçmayacak şekildeki tavsiyem)

bende lucas aldım balataları dedigin gibi gmden iyi dediler ama fren yapınca ses yapıyo araba kuş gibi ötüyor bazen :)

bende lucas aldım balataları dedigin gibi gmden iyi dediler ama fren yapınca ses yapıyo araba kuş gibi ötüyor bazen :)

birebir aynı ... lucas ve ses! benim sol taraftan geliyor o ses işte.. gıcık birşey o yüzden pek durmuyorum :)

brembo derim ben. aracın da bertone. brembo iyi gider. orjinali değil ama orjinalinden daha iyi :) dünya çapında marka
Ben bir hata edip brembo max, aldım hiç memnun değilim çıkardığım 110.000 kmdeki diskim daha iyi tutuyordu.

brembo_max_wear.jpg

Brembo Max: Üstündeki yarıklar diskin incelmesini kontrol etmek içinmiş.
Brembo orjinal GM balatalarıyla hiç uyumlu çalışmıyor, yüksek hızda frenlemede bariz tehlike yaşıyorum, freni kaçırıyor.Aracın fren kabiliyetinde eskisine oranla kesinlikle gerileme var.
Bence orjinali kullanmak lazım , orjinalleri yeterince kaliteli.
Lastik seçimi de çok önemli. Amortisörlerinizi de arada kontrol edin.

Geri