direksiyon pompası ( zzzzzzzzzzzzzzz yapar mı?)

benm bilidğim o ses normal ve ben severm mesela o sesi:))

Arkadaşlar Merhaba Benim Aracinda Direksiyonu Sağa Yada Sola Tam çevirmelerimde Ciiyyk Sesi Geliyor Ve Araç Titremem Yapiyor Rolantide Iken Devir 500 E Kadar Düşüyor Bi Fikri Olan Varmi Bu Konuda....bu Akşam Ammada Mesaj Attim Siteye Bnim Arabanin Baya Bi Sorunu Varmiş Yaa..hangi Arizayi Okusam Bendede Var Diyorum Bi Yardim Lütfen...

Arkadaşlar Merhaba Benim Aracinda Direksiyonu Sağa Yada Sola Tam çevirmelerimde Ciiyyk Sesi Geliyor Ve Araç Titremem Yapiyor Rolantide Iken Devir 500 E Kadar Düşüyor Bi Fikri Olan Varmi Bu Konuda....bu Akşam Ammada Mesaj Attim Siteye Bnim Arabanin Baya Bi Sorunu Varmiş Yaa..hangi Arizayi Okusam Bendede Var Diyorum Bi Yardim Lütfen...
S.a öncelikle iyi geceler ...

Direksiyonunuz hidrolik direksiyon.Tam tur çevirdiğinizde gelen ses normal ve aracın titremesi normal fakat sakıncalıdır 2 sn den fazla tutulmaması gerekir aksi takdirde rekorları veya körükleri patlatabilrsiniz.Normaldir yani.

Arkadaşlar Astra H larda elektrohidrolik tipindedir.
Vectra B ve Astra G lerde ise hidrolik pompalı tiptedir..

Astra H larda motor sesini bastıran bi ses duyuyorsanız direksiyon kutunuz veya pompa sisteminizde arıza var..

Vectra B ve Astra G lerde ise hidrolik sewiyesini kontrol edin veya direksiyon kutusuna bakım uygulatın.

Zırıltı gelmesi yag eksikliginden kaynaklanabilir.

o sese bende hastayım beeee offf offf :D:D:D gerçi ben sabahları arabanın esnemesi sırasında gelne çatırtı tıkırtılarada hastayım :D:D:D

o sese bende hastayım beeee offf offf :D:D:D gerçi ben sabahları arabanın esnemesi sırasında gelne çatırtı tıkırtılarada hastayım :D:D:D
ya evet, başta ben o sesleri duyunca tedirgin oluyordum. ama artık alıştım :)

Arkadaşlar bugün aynı şikayetle yani( ön taraftan özellikle direksiyonu sağ sol yaparken zzzz diye gelen ses) gaziantep opel servisine gittim. ama daha önce başka bir opel servisine de gittim. İki serviste aynı teşhisi koydu. Teşhis: Direksiyon pompası . Servisteki usta direksiyon da sertleşme olana kadar devam edin dedi. Bİrde belirteyim benim direksiyon kutusunda hiç yağ eksiltmesi yok. SAdece uyuz bir zzzzzzzzz sesi. Tamiri olmadığını , veeee sıkı durun pompanın tek olarak satılmadığını komple kit olarak kutu vs ile beraber satıldığını fiyatınında 2,850 ytl civarı olduğunu söyledi. evet doğru okudunuz. 2,850 ytl. İstemesemde böyle binmeye devam edecem.

Arkadaşlar bugün aynı şikayetle yani( ön taraftan özellikle direksiyonu sağ sol yaparken zzzz diye gelen ses) gaziantep opel servisine gittim. ama daha önce başka bir opel servisine de gittim. İki serviste aynı teşhisi koydu. Teşhis: Direksiyon pompası . Servisteki usta direksiyon da sertleşme olana kadar devam edin dedi. Bİrde belirteyim benim direksiyon kutusunda hiç yağ eksiltmesi yok. SAdece uyuz bir zzzzzzzzz sesi. Tamiri olmadığını , veeee sıkı durun pompanın tek olarak satılmadığını komple kit olarak kutu vs ile beraber satıldığını fiyatınında 2,850 ytl civarı olduğunu söyledi. evet doğru okudunuz. 2,850 ytl. İstemesemde böyle binmeye devam edecem.

daha neler.

çok güzel bi ses yapar gıyyyyyyzzz şeklinde:D

aynen öyle gökalp arkadaşım çok güzel bir ses zzzzzzzzzzzzzzzzzzz şeklinde ama bence sesin bu kadar yüksek olması tuhaf gibi geliyor. bugün serviste bu sesi de gösterdim yetkili servis sizin direksiyon pompanız elektrikli bundan dolayı bu yüksek zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz sesini duyuyorsunuz dedi. Sesi sevmeye ve alışmaya başlayın diye de ekledi. opel ile sesler gelmeye devam edecek servisler de tavsiyelerine :(

Geri