Direksiyon Kutusu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arif06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

arif06

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba Arkadaşlar.

Bu cumartesi günü Opelgaraj Hacı Ustaya gittim birkaç ufak iş için ve hallettirdim sağolsun. Son olarak alttan hafif bir lakırtı geldiğin ve özellikle araç durduğu yerde direksiyonu sağ-sol yapınca daha net duyduğumuz sesi ilettim ve kontrol edilerek klasik kutu problemi olduğunu sesin ordan geldiğini söyledi. Ses yeni başlamış ilerledikçe artacak ve boşluk yapacak. Şimdilik kullan istersen dedi. Revize ederiz yada sismak marka sıfırı var dedi. Bende ses artınca gelirim dedim ama daha 1 dün geçti daha yeni arabanın ön altı lakır lakır oldu, sanki boşta demir boru var ve sağa sola dokunuyor gibi. Aracı sürerken kafaya takılmıycak gibi değil şuan. D kasada ilk bana mı denk geldi dedim yok senden önce biri daha gelmişti sen 2. sin dedi :)

Kutu sorunu yaşayanlar revize mi ettiniz yoksa yeni mi takıldı?

Merhaba Arkadaşlar.

Bu cumartesi günü Opelgaraj Hacı Ustaya gittim birkaç ufak iş için ve hallettirdim sağolsun. Son olarak alttan hafif bir lakırtı geldiğin ve özellikle araç durduğu yerde direksiyonu sağ-sol yapınca daha net duyduğumuz sesi ilettim ve kontrol edilerek klasik kutu problemi olduğunu sesin ordan geldiğini söyledi. Ses yeni başlamış ilerledikçe artacak ve boşluk yapacak. Şimdilik kullan istersen dedi. Revize ederiz yada sismak marka sıfırı var dedi. Bende ses artınca gelirim dedim ama daha 1 dün geçti daha yeni arabanın ön altı lakır lakır oldu, sanki boşta demir boru var ve sağa sola dokunuyor gibi. Aracı sürerken kafaya takılmıycak gibi değil şuan. D kasada ilk bana mı denk geldi dedim yok senden önce biri daha gelmişti sen 2. sin dedi :)

Şu sıralar direksiyon kutumda sert çukurlardan veya parke taşlardan geçerken bir lakırtı duymaktayım , henuz birşey yapmayacağım , sadece elımden geldıgınce açıp bir bakmayı planlıyorum ama en erken bayramda uğraşabılırım. Sanırım bunlarında yağlarını eksık koyup gondermış canım opel , en kötusu ıcıne basarız yağı bınerız. :)

Şu sıralar direksiyon kutumda sert çukurlardan veya parke taşlardan geçerken bir lakırtı duymaktayım , henuz birşey yapmayacağım , sadece elımden geldıgınce açıp bir bakmayı planlıyorum ama en erken bayramda uğraşabılırım. Sanırım bunlarında yağlarını eksık koyup gondermış canım opel , en kötusu ıcıne basarız yağı bınerız. :)

Bu gidişle bayram sonu söktürüp açtıracağım bakalım ne çıkacak. İlk başta bozuk yolda, kasiste ve sağ sol yaparken geliyordu, şimdi aracı 1' de kaldırırken, durmaya yakın lok, tık sesleri gelmeye başladı. Kutuda resmen boşluk var hissediyorum. Olacak, değişmeyecek, yaptırılmayacak gibi değil şuan.

Sismak firmasi izmir cigli organizede.
Yaklasik 5 yil kadar once arabanin direksiyon milinin keceleri yag kaciriyodu.
Revize yaptirmak yerine yenisini alayim dedim. Piasada en uygun sismak var diye fabrikasina gittim.
O zaman farkettimki adamlar piyasadan topladiklari direksiyon millerini yenileyip satiyolar.
Sana onerim yenisini almak yerine adam akilli bi yere mili revizyon yaptirman.

Merhaba Arkadaşlar.

Cumartesi günü bende oradaydım. Yağ değişimi yapılan corsa sizin miydi ?
Astra trigeri değişiyordu benim de.

Sismak firmasi izmir cigli organizede.
Yaklasik 5 yil kadar once arabanin direksiyon milinin keceleri yag kaciriyodu.
Revize yaptirmak yerine yenisini alayim dedim. Piasada en uygun sismak var diye fabrikasina gittim.
O zaman farkettimki adamlar piyasadan topladiklari direksiyon millerini yenileyip satiyolar.
Sana onerim yenisini almak yerine adam akilli bi yere mili revizyon yaptirman.

Yeni birşey daha öğrendim, sağolasın.

Cumartesi günü bende oradaydım. Yağ değişimi yapılan corsa sizin miydi ?
Astra trigeri değişiyordu benim de.

Sabah erken gittim, içerde astra vardı iterek dışarı çıkardılar. Lifte alıp inceledik, sonra Hacı Ustayla test ettik. Ben tam çıkarken sanırım siz gelmişiniz.

İterek dışarı çıkardıkları değil. Bende 8:45 gibi oradaydım. Dışarıda bir tane astra vardı bekleyen ondan bahsediyorsunuz siz. Ben ordayken de bir arkadaş gelmişti o sandım sizi ama değilmişsiniz. Başka zamana artık :)

İterek dışarı çıkardıkları değil. Bende 8:45 gibi oradaydım. Dışarıda bir tane astra vardı bekleyen ondan bahsediyorsunuz siz. Ben ordayken de bir arkadaş gelmişti o sandım sizi ama değilmişsiniz. Başka zamana artık :)

Bu gidişle Hacı Ustaya çok gideceğim. Araca 6 sene oldu sağından solundan başladı hafiften. İnşallah karşılaşırız, kolay gelsin.

Tekrar herkese merhaba.

Bugün memlekete gittim ve eski ustama gidip sesi dinlettim. Usta 1-2 tur atıp geldi ve aracı lifte alıp çırağa 2 tane Z rot getir orijinal dedi. Ustam hayırdır demeye kalmadı Z rotu gitmiş DELPHİ var elimde takacağım ses gidecek dedi ki 10 dakikada değişti. Sonra denemeye çıktık çıt ses yok arabada. 80 lira aldı eline sağlık dedim çıktım. Çok şükür Kutu sağlammış.

Geri