Direksiyon Hidroliği Yardım

balcovali

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkdaşlar araç 98 vectraB GLS direksiyon bazı sabahlar arabaya bindiğim zman pamuk gibi geliyor bazende daha dorusu çok büyük bir çoğunlukla direksiyon çok sert direksiyon hidroliğine baktım yerinde duruyor acaba sorun nerde olabilir?

ayni sorun bende de var ama bi cevap bulamadim zor is acikcasi

direksiyon pompasında sorun olabilir; akü zayıf olabilir; ön takımda amortisör vs. sorun olabilir; lastik havalarından yapabilir....

eger aracınızı japon otomobilleri ile kıyaslama yapıyorsanız bastan japonların direksiyonlarının daha yumusak oldugunu bilin. ve özellikle opel in direksiyonları (yeni nesili bilmiyorum) diğerlerine göre birazcık sert. ama eger asırı bir sertlik varsa direksiyon pompasına bir bakın bi voltaj ölçtürün büyük ihtimal sorun orada bir yerdedir.

sanırım pompası elektirik takviyeli direksiyon (EPS elektronik servo direksiyon sanırım)... sigorta atmış olabilir ...yaya pompa dağılmış olabilir ... tamiratı var biliyorum...sorun kesin pompadansa tamirat oluyor biliyorum...saygılar...

arkdaşlar araç 98 vectraB GLS direksiyon bazı sabahlar arabaya bindiğim zman pamuk gibi geliyor bazende daha dorusu çok büyük bir çoğunlukla direksiyon çok sert direksiyon hidroliğine baktım yerinde duruyor acaba sorun nerde olabilir?

1: Hidrolik direksiyon kayışının gerginliğini kontrol ettir.
2: Hidrolik yağını değiştir. Tabiki eski ise.
:good:

bende de ilk çalıştırmada bir süre sanki teker biyere dayanıyomuş gibi sertlik yapıyor, o takıldığı yeri geçiyor rahatlıyor, yine yapıyor falan. o nedenle biraz direksiyonu oldugum yerde sağa sola çeviriyorum biraz rahatlatıyorum baştan. sonra kalkıyorum.

bende de ilk çalıştırmada bir süre sanki teker biyere dayanıyomuş gibi sertlik yapıyor, o takıldığı yeri geçiyor rahatlıyor, yine yapıyor falan. o nedenle biraz direksiyonu oldugum yerde sağa sola çeviriyorum biraz rahatlatıyorum baştan. sonra kalkıyorum.

Bu sorunlar genellikle hidrolik direksiyon kayışı eskidiğinde ve gergisi bozulduğunda oluyor. Bence kontrol ettirmelisin.
:good:

bu kayışı göstersem değişecek deseler maliyeti nedir?

Geri