delphi yağ koydurdum.fikri olan...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan oguler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

oguler

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
selam arkadaşlar bugun arabanın yağını değiştirdim.delphi aldım.10-40.gm nin yağını da delphi üretiyormuş ne kadar doğru bilmem ama.içime kurt düştü.motora zararı olur mu arkadaşlar.ustam zararı olmaz ama 10bn kmde mutlaka değiştir dedi.çok mu kötü bu yağ?

bu yağı kullanan var mı aranızda arkadaşlar...

Delphi de normal bir yarı sentetik yağdır nihayetinde. Üreticilerin istediği spesifikasyonları, gereksinimleri sağlar. Diğer birçok marka nasılsa bu da öyledir. Normalde castrol magnatec kullanıyorsanız delphi de ona yaklaşık bir koruma sağlar... Sonuçta servislerde de yarı sentetik kullanılıyor.

Ama genel olarak, aracınız turbo ise yağ konusunda bundan sonraki değişimlerde daha fazla özen göstermenizi ve mümkünse tam sentetik kullanmanızı tavsiye ederim.

Hocam bi ara bende delphi kullandım bi zarar verdiğini sanmıyorum.Sonuçta delphi de büyük bir firma zarar verecek bi yağ niye üretilsin ki;)

çok teşekkürler arkadaşlar.aracım 2003 astra 1.6.
53 binde.rahatladım biraz.

mümkün olduğunca tam sentetik yağ kullanın. aşınmayı en alt seviyeye düşürecektir. mobil1 0w-40 sanırım en uygunudur. sitenin sponsorlarından opel garage (westi555) ile görüşmenizi tavsiye ederim.

delphi iyi yağdır. uzun süre kullandım.

teşekkürler...7000kmgitsin sonra değiştircem zaten...

Geri