Debriyaj sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan maavviii
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

maavviii

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Aracım 98 model astra g. Debriyajım çok yukarıda kavrıyor. Arabayı kaldırırken titreme ve bazende stop etmesine sebep oluyor. Ustaya debriyejı az indirip indiremeyeceğimizi sordum. Cevabı ise debriyajın hidrolik olduğu ve ayarlanamayacağını, ömrünü doldurmuş olduğunu ve değişmesi gerektiğini söyledi. 250 tl malzeme parası, 200 tl civarıda işçilik tutacağını söyledi. Bu konudaki görüşünüz nedir?

İşçilik 150tl den başlar. Altı da biraz insafsızlık. 200tl servis ise normal. Tamirhane ise 150tl normal.

usta ıscılıkte pazarlıkta yapılmıyokı pazarlık yapsan duscegı 175 olur hadı cok zor ıhtımal 150 desen ona gore ozen gostermez bıde sonucta km lerce gıden bı parca egerkı sette bılyada degıstrcekse normal derım bır an once degıstır baska sorun acmasın basına sonra bıde

Kesinlikle bilyayı da değiştirin...

debriyaj

şanzıman indirmek ve toplamak usta işidir fiyat fazla abartlılı değil bu arabalarda şanzıman işçiliği zahmetlidir düzgün işçiliğe bu para verilir bilya her halükarda değişmelidir.

şanzıman indirmek ve toplamak usta işidir fiyat fazla abartlılı değil bu arabalarda şanzıman işçiliği zahmetlidir düzgün işçiliğe bu para verilir bilya her halükarda değişmelidir.

Serkan Bey,
Astra G de şanzuman indirip kaldırmak, Vectra B den 3 kat kolay.

Set olarak bilya dahil değiştirin.Bu arada geçenlerde değiştirttim 120 lira el emeği verdim :D Kuzeninkinide geçen sene 100 liraya değiştirmişlerdi tab iaraya tanıdık vasıtasıyla 150 de olsa 200 de olsa hak ediyorlar çok meşaggatli bir iş

yukarıda kavraması hidrolik debriyajlar için debriyajın bittiğini göstermiyor diye biliyorum.
şuanda kullandığım aracımı ilk aldığımda önceki araçtan farklı olarak yukarıda kavradığını görünce ustama gittim bu neden böyle diye. bindi arabaya test etti, balata bitmek üzere dedi ve değiştirdik. bilya ve balata birlikte değişti ama balata sıfır olmasına rağmen devriyaj yine aynı yerde kavrıyordu.
bu arabada böyle diyip bir sene kadar bindim. sonra birinin debriyaj ayarı yaptırdığını duydum (onunki hidrolik değilmiş) bende bizimkinde yapılıyormu diye sordum. hidoliklerde ayar yokmuş malefef.
benim ustamın ayarı yok ama yapılabiliyorsa burdan öğrenmemiz iyi olur

uzun vadede bir yapılan bir iş olduğu için ustanında hakkını yememeni öneririm temiz iş yapsın üçe beşe bakma bilyayı değiştirmenide tavsiye ederim nede olsa aşınmış olacak yeni baskıya takmana gerek yok onu

Geri