debriyaj balatasını sıyırmış olabilir miyiz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ERDEMS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ERDEMS

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar babam dün dik bir yokuşta aracta 5 kişi iken geri geri kalkmaya çalıştı ve aracı baya zorladı. aslında normalde hep kalkardı ama babam aracı baya bi öne kaçırınca iyice gaza yüklendi ve sonrasında çok pis bir yanık kokusu yayıldı arabadan. acaba debriyaj balatasını mı sıyırdık?

Son düzenleme:
1 kere ye mahsus bişiy olmasada ömründen götürüyor bu tür kullanımlar.

balatay zorladığı kesin.ömründen de tüketiği kesin.balatayı sıyırsa zaten belli eder.bişe olmamıştır kanımca

debriyaj balatası değişimi kaç binde oluyor acaba. su an arac 42000 km'de.

bunun için net bişey yok aslında 150.000 km ye kadar gidenini gördüm ama normalde 80.000 km ömrü tabi şehir içi ve şehir dışı kullanımlara göre değişiyo ayrıca opelleri boşken bile geri geri dik bi yokuşta zorlamamak gerek nedense çok zor kalkıyor opeller

bi kereden bişey olmaz yaa

opelleri boşken bile geri geri dik bi yokuşta zorlamamak gerek nedense çok zor kalkıyor opeller

neden ki ben vectra b ve corsa d'de dolu iken bie bunu yaşamadım.

neden ki ben vectra b ve corsa d'de dolu iken bie bunu yaşamadım.

Starex i bile geri geri yokuş çıkartırken zorlanmıyorum ama bizim arabayı çıkartırken zorlanıyorum mesela gaza belli bi miktar basıyorum ayağımı orda sabit tutuyorum arabanın deviri aşağıya iniyo sabit durmuyo aynısı debriyaj içinde geçerli

bence corsa ve vectrayı geri geri yokuş kaldırırken zorlanıyorum araç kalkmıyo ben mi becermiyom :D ama astrada öyle biş iolmuyop sanki düz kaldırıyomuşum gibi sorun çıkmıyo

geri dik bi yokuşta zorlamamak gerek nedense çok zor kalkıyor opeller

Ben de hiç öyle bi problem görmedim.. Opel gibi araç hele 1.6-2.0 ise zorlanır mı? Tamamen debriyaj ile gazı ayarlayamamaktan kaynaklanıyor probleminiz. Yarım debriyaj yapmadan yukarı doğru çekerseniz bütün araçlarda aynı sorunu yaşarsınız. Baktın kaçıyor el freninden destek al.
Sorun tamamen debriyaj-gaz uyumu, araçtan değil..

Geri