debriyaj balatasını sıyırmış olabilir miyiz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ERDEMS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dik yokuşlarda kalkarken, el freninden yardım almak daha sağlıklı olur

Sıyırıp sıyırmadığını öğrenmek istiyorsanız :
Arac normal seyir halinde iken gaza yüklenildiğinde Devir anında artıyor ama arac o devire göre ataletini sergilemiyorsa Sıyırmış ihtimaliniz var .
Bu durumda iken koku geliyorsa sıyırmış ihtimaliniz var .
Yokuş yukarı normal seyirde beklenmeyen bir devir artışını aynı gaz seviyesinde görüyorsanız ve araba ivmelenmemeye devam ediyorsa Gene sıyırmış olma ihtimaliniz var .
Bir kereden birşey olmaz demek hem doğru hem yanlış . Aynaya yanlış oturan balata ilerde kaçaklara sebebiyet verir. Bu tarz yüklenmeleri tekrarlamamak en iyisi. Bu tarz ani yüklenmeler Balata üzerindeki Yyaların aşırı esnemesine ve belirli bir aşırı yükün balansı bozmasınada sebebiyet verir . Karşılığı ise Sıyırma olmaz ama kalkışlarda araba devamlı kendini silkeler .
Şu an için Aracınızda sebepsiz devir artma vs vs vs yoksa sorun yok .
Kolay gelsin .

arkadaşlar yorumlar için teşekkürler

Sıyırıp sıyırmadığını öğrenmek istiyorsanız :
Arac normal seyir halinde iken gaza yüklenildiğinde Devir anında artıyor ama arac o devire göre ataletini sergilemiyorsa Sıyırmış ihtimaliniz var .
Bu durumda iken koku geliyorsa sıyırmış ihtimaliniz var .
Yokuş yukarı normal seyirde beklenmeyen bir devir artışını aynı gaz seviyesinde görüyorsanız ve araba ivmelenmemeye devam ediyorsa Gene sıyırmış olma ihtimaliniz var .
Bir kereden birşey olmaz demek hem doğru hem yanlış . Aynaya yanlış oturan balata ilerde kaçaklara sebebiyet verir. Bu tarz yüklenmeleri tekrarlamamak en iyisi. Bu tarz ani yüklenmeler Balata üzerindeki Yyaların aşırı esnemesine ve belirli bir aşırı yükün balansı bozmasınada sebebiyet verir . Karşılığı ise Sıyırma olmaz ama kalkışlarda araba devamlı kendini silkeler .
Şu an için Aracınızda sebepsiz devir artma vs vs vs yoksa sorun yok .
Kolay gelsin .

şimdilik aracta silkeleme yok ama bazen klima açıkken silkeleme yapıyor.
sebepsiz yere devir arttığını da görmedim.

Ben de hiç öyle bi problem görmedim.. Opel gibi araç hele 1.6-2.0 ise zorlanır mı? Tamamen debriyaj ile gazı ayarlayamamaktan kaynaklanıyor probleminiz. Yarım debriyaj yapmadan yukarı doğru çekerseniz bütün araçlarda aynı sorunu yaşarsınız. Baktın kaçıyor el freninden destek al.
Sorun tamamen debriyaj-gaz uyumu, araçtan değil..

kaldıramıyorum demiyorum kaldırıyorum ama çok zorlanıyor araba yokuş yukarı ileri giderken bile zor kalkıyo çok araba denedim opel de o ince çizgi bayağı bir ince

kaldıramıyorum demiyorum kaldırıyorum ama çok zorlanıyor araba yokuş yukarı ileri giderken bile zor kalkıyo çok araba denedim opel de o ince çizgi bayağı bir ince
:alkis: :good: gaza yüklenmeden çıkman mümkün degil opelde çizgi falan yok...işin ALLAH a ve birazda şansına kalmış....İşte o zaman da deprajdan bir ömür daha eksiliyor....Veya yanıyor....

el freni muhakkak kullanılmalı
hele 1.3 ler de olmazsa olmaz
arac geri kacmıyor ama ileri de gitmiyor ( normal de el frenini hiç kullanmam ama ne zaman bu astrayı kullanmaya basladım mahkum oldum yahu...)
gaza daha fazla basınca da birden tork fırlıyor aracın burnu nereye gidiyor goremiyorsun
geri kalkışlarda yarım debriyaj da fayda saglamıyor
el freni ile 2400 devir civarı tek kalkıs debriyajı tek seferde kaldırmak daha etkili oluyor ivmelenmeyi bir kere yakaladın mı tekrar debriyaja basmayacaksın

el freni muhakkak kullanılmalı
hele 1.3 ler de olmazsa olmaz
arac geri kacmıyor ama ileri de gitmiyor ( normal de el frenini hiç kullanmam ama ne zaman bu astrayı kullanmaya basladım mahkum oldum yahu...)
gaza daha fazla basınca da birden tork fırlıyor aracın burnu nereye gidiyor goremiyorsun
geri kalkışlarda yarım debriyaj da fayda saglamıyor
el freni ile 2400 devir civarı tek kalkıs debriyajı tek seferde kaldırmak daha etkili oluyor ivmelenmeyi bir kere yakaladın mı tekrar debriyaja basmayacaksın

:alkis::alkis::alkis:

arkadaşlar yorumlar için teşekkürler

şimdilik aracta silkeleme yok ama bazen klima açıkken silkeleme yapıyor.
sebepsiz yere devir arttığını da görmedim.
Klima Normal Gücünü alıyor Elektrik çekiyor vsvs
Arabanda bi sorun ozaman şu an için yok :)
Kazasız belasız kullanman dileği ile :alkis:

vectra c ler de kasa agır geldiginden yokuşta el freni ile kalkın debriyajı cabuk yer tek kusuruda budur bu aracın

ömrunden ömur caldın

Geri