Davos zirvesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan smihci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
valla bana göre uluslararası ortamda bu tarz konuşmak hiç hoş değl. bi forumda dahi bu kadar seviyeyi düşürmüyoruz ki orada başkanlar var. daha düzgün bir uslupla laf sokması daha iyi olurdu. israil bugün için amerikanın karakolu olarakta görünse de bu gidişle büyüyecek. bizimde başımızda pkk terör örgütü varken başka ülkelerdeki bu tarz örgütleri desteklemek hiç mantıklı gelmiyor bana. özür meselesine gelince de bi çıkarı olmasa böyle birşey yapmazdı. bu tarz başkaldırışları, sert çıkışları başka konularda şehitlerimiz için, k.ırak için yapmamız daha doğru olur.

sonunda böyle birşey yapabildik

mynet te okuyan varmı bilmiyorm ama dün israil TÜRKİYE ile savaşmak istemiyorum diyor

Gazeteleri okudunuzmu bilmiyorum ama belli bir süredir üretimi devam eden casus ucaklar vardı Israıl Turkıye ıcın yapıyordu,ödemenın gerı kalanı yapılmıs bu ay ıcerısınde teslım edılıcekmıs...

Herseyden once tıcarı ılıskılerı var,onu koparmak ıstemedıklerınden ama bızde Israıl'e cok ıhracat yapmaktayız,herhangı bır ambargo kotu olan ekonomımızı cok kotu sevıyelere getırır.

Komşu devletlerde oluşturulan PKK, Hamas, Peşmerge gibi örgütlere veya oluşumlara sıcak bakılmasına taraftar değilim. Filistin geçmişi itibariyle çok barışcıl bir ülke değildir. Zamanında FKÖ (Filistin Kurtuluş Örgütü) diye bir örgütleri vardı. Yaşı ileri olanlar hatırlar. Birçok terör olayına bulaşmıştı. Meşhur Leyla Halit diye bir de kadın militanları vardı. Uçak kaçırmalar, bombalamalar, adam kaçırmalar bir dönem çok konuşulurdu. Hatta tarihi biraz daha gerilere çekeyim, bizim 68 kuşağı tanımladığımız sol görüşlü militanlar da FKÖ önderliğinde filistinde silah eğitimi alırlardı. 80 li yıllarda Irak'ta yaralanan peşmergeleri biz Özal'ın emriyle hastanemizde tedavi ettik, sağlıklarına kavuşturduk, şimdi karşımızda diklenmeğe başladılar. Hayatın bana öğrettiği acırsan acınacak duruma düşersin veya afadersiniz argo tabirle kıyakcılığın sonu ayakcılıkdır. Diğer bir konu, savaşlar, günahsız insanların ölümleri her ne dinden olursa olsun üzücüdür. Gazze'de ölenler kadar 11 Eylül'de ölenler için de üzülmüşümdür. Sonuçta hiç bir suçu günahı olmayan canlar gitti. Benim açımdan konu RTE'nın kişisel duruşu değil. Kişilerin duruşları konuşulacaksa N.Erbakan'ın Kaddafi'nin önünde el pençe durması da, A.Gül'ün arap şeyhleri, kralları önündeki duruşları da gündeme gelir. Sonuçta bu kişiler günü geldi başbakan oldu, günü geldi cumhurbaşkanı oldu. Benin açımdan Turkiye Cumhuriyeti'nin duruşu ve onuru önemlidir. Tabiki bu duruşuda her zaman ve her yerde ülkenin o anda başında olan temsilcileri göstermek zorundadır.

Son düzenleme:
Kitabı kafasına vurulup sesi kesilmedi en azından. Helal olsun diyorum.
Oy için yaptıgını düşünenler olabilir ama ben son 2 seçimdir oyumu vermiş olsamda bu kez oyumu vermiycem. Bütün dünyaya kafa tutsada kabilesi benim için bitmiştir... RTE kabilesini yenilemezse asla oy vermem.

tamamen iç piyasaya reklam .

böyle devlet adamlığı olmaz saygı görmek isteyen bir devlet adamı kahvede arkadaşına .... çeker gibi devlet başkanlarına hakaret edemez onun bir adabı uslübü bir yöntemi vardır kendi kişisel sempatizanlıklarını uygulayıp devletime zarar vermeye kimsenin hakkı yok bence.

Moderatör tarafında düzenlendi:
gülüyorum... gülüyorum.. gülüyorum...

peres'e yalakalansaydı eminim şimdiki hareketi yakıştıramayanlar o zaman alkış tutacaklardı...

zulme karşı sessiz kalmak zulmetmenin taa kendisidir.. İsrail bunu çoktan haketmişti..

orta doğunun şımarık çocuğunun biri kulağını çekmeliydi ki onuda başbakanımız layıkıyla yaptı...

bu durumdan ilişkiler zarar görmeyecek. bunu pereste söyledi. hem görse ne olacak. israil'e veya diğer batı ülkelerine yaranacaz die kaybettiğimizden daha fazlasını kaybedeceğiz... Kesinlikle asla

Devlet adamlığı yeri geldiğinde sertliğide kullanmayı gerektirir. R.T.Erdoğan mütemadiyyen aşırı agresif bir üslup kullansaydı, saygısızca her ağzına geleni söyleseydi, temsil ettiği Türkiye Cumhuiyeti Devleti bundan zarar görebilirdi ama şu yaptığı devlete zarar vermez aksine ciddiye alınmamızı sağlar..

Daha birkaç saat öncesinde davosda yine açıklamalar yapıldı; "Türk heyeti haklıydı, özür dileriz ve tekrarının olmayacağını garanti ederiz,bundan sonra ilgi ve ihtimamda kusur edilmeyecektir" mealinde açıklamalar yapıldı.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin tarihinde, bir devlet adamının "dik" bir duruş sergilediği için ülkemize zarar vermesi gibi bir örnek yok.

Ayrıca bu zamana kadar, bu tip görüşmelerde el pençe divan duran devlet adamlarımızdan dolayı ülkemize ne "madalya" takılmıştır, nede "aferim,bundan sonra en has adamımız sensin" gibi bir yaklaşım sergilenmiştir.

Aksine kıç kadar israilin (sadece toprak olarak değil) başkanı ayakta karşılanıp, pohpohlanırken; avrupanın en büyük ülekelerinden olan türkiyenin (sadece toprak olarak değil) başbakanı kaale dahi alınmayarak, konuşturlmamış, susturulmaya çalışılmış, elle müdahale edilerek mikrofonu kulağından alınmaya çalışılmıştır..

Yani o görüntüleri izleyipde hala "vay yakışmadı, yok ayıp oldu, tüh adamları kırdık" gibi saçma sapan düşüncelere prim veren arkadaşların tekrar ve tekrar düşünmeleri ŞARTTIR.. Orada ki kişi akpnin başındaki RTE değil, Türkiye Cumhuriyeti devletinin temsilcisi Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN'dır.

Davos zirvesinde yaşanan kriz hakkındaki yorumlarınız;
Benim görüşüm, Davos zirvesinde başbakınımızın duruşunu takdirle karşıladım. Dik duruşunu, moderatöre karşı tutumunu özellikle Peres karşı takındığı tavır takdire şayandır.

Savaş Bey kendisini bir millete ait hisseden herkes böyle bir durumda aynı şeyi yapardı,fakat diplomaside dik duruş toplumun gözünü boyamaya yönelik olmamalı,her zaman tutarlı bir duruş sergilenmeli,karşlaşılan bir durumda ben başbakanımın nasıl hareket edeceğini tahmin edebilmeliyim.Örnek verecek olursam İran'ın diplomasideki tutumu.

Geri