benim kafama takılan bir başka konu daha var.her büyük baskında bakıyorum şu 9 erimizin kaçırılması olayı dahil saatlerce çatışma var.bu son olayda 9,5 saat sürdü deniyor.yahu arkadaşlar ordaki tugaydan 2 tane cobra helikopter yada diyarbakırdan 2 F16 nın kalkıp olay yerine intikal etmesi 10 dk sürer.bandırmadan kalksa 20 dk da gider.yıllardır hayranlıkla izlediğimiz amerikan filmlerinde güç gösterisi olaak çatışma ortasındaki asker sırt çantasındaki telsizden koordinat verir uçaklar gelip ateş açan düşman mevziisine bombayı yağdırır giderdi.eee hani bizim teknoloji hani istihbarat hani skk hani ikk..... acaba gönderirizde pkk uçağımızı düşürür dünyaya madara oluruz korkusundanmı gönderilmiyor.yoksa uçaklar ordaki vatan evladından daha değerli olduğu içinmi gönderilmiyor.benim hiç aklım almıyor.insansız uçakların güdümlediği baraka hedeflere atışlar yapılıyor.görüntülerde hiç insan yok.kulübede terörist varmı o bile belli değil.dağı taşı bombalıyoruz.asıl lazım olan yerde 350 kişi yerle bir etmeleri gerekirken ortalıkta yoklar.nedir bu savaş mı değilmi.eğer savaş değilse ki ordumuz bunu savaş olarak kabul etmiyor. o halde gerilla taktiklerini profesyonel askerlerle yönetmeli.er ve erbaşları savaş hali dışında o bölgeye göndermeye kimsenin hakkı olmamalı.saygılar.