Daha ne kadar sürecek???Hakkari'de 15 Şehit!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yakup
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ben şunların cevabını bulamıyorum
1. daha önce defalarca saldırıya uğrayan ve şehitler verilen karakol neden güçlendirlmedi.
2. karakolun yeri neden daha hakim bir noktaya alınmadı.
3. gazetelerde okuduğum kadarıyla ortalama 350 kişi ile baskın yapıldığını ve bunlar çatışmadan sonra katırlarını bırakıp kaçtığını, daha önceden katırlarla ağır silah ve mühimmat getirdiği konusunda bilgi edindim. şimdi bizim istihbaratımız acaba duymadımı? alınan hayalet uçaklar neden daha önceden sürekli saldırıya uğrayan yerde çalışma yapmıyor.?
cevabını bulan varmı? varsa lütfen açıklasın.
Şehitlerimizin hepsine Allah tan rahmet diliyorum.

ben şunların cevabını bulamıyorum
1. daha önce defalarca saldırıya uğrayan ve şehitler verilen karakol neden güçlendirlmedi.
2. karakolun yeri neden daha hakim bir noktaya alınmadı.
3. gazetelerde okuduğum kadarıyla ortalama 350 kişi ile baskın yapıldığını ve bunlar çatışmadan sonra katırlarını bırakıp kaçtığını, daha önceden katırlarla ağır silah ve mühimmat getirdiği konusunda bilgi edindim. şimdi bizim istihbaratımız acaba duymadımı? alınan hayalet uçaklar neden daha önceden sürekli saldırıya uğrayan yerde çalışma yapmıyor.?
cevabını bulan varmı? varsa lütfen açıklasın.
Şehitlerimizin hepsine Allah tan rahmet diliyorum.

İlk iki sorunuzun muhattabı zaten burada yok ama 3.sorunuzda geçen bazı ifadelerin cevabını 9.mayıs 2008 tarihli aktütün karakolu baskınını izleyince bulabilirsiniz. Youtubeda var, kansız-soysuzlar çekip eklemiş..

Teröristler tamda dediğiniz gibi katırlarla ve tekli kol düzeninde kırda gezer gibi ve en az 100erli gruplarla yürüyerek, gündüz vakti geliyorlar. Gece pusu noktalarına intikal yapıp, gündüz bekleyip hava kararmaya doğru ateşe başlıyorlar.. Bu kahbelerin kahbeliklerini anlatmaya gerek yok ama muhtemelen bu saldırıdada aynı şeyi yaptılar...Tek fark akşam değil öğlen başladı çatışma. Onun nedenide muhtemelen görüntü verdiler, farkedildiler.

Bugün şemdinlide görev yapan bir uzman arkadaşımdan öğrendiğim kadarıyla en az 10 şehidimizin ölümüne neden olan silah doçkaymış. Çocuk anlatamadı bile vaziyetlerini. Zaten karakola yaklaşmamış bile kahbeler. Yani göğüs göğüse muharebe yok. Uzaktan yoğun ateş var. Bu zıkkım silahlar insan gücüyle nakledilemez zaten .Kaçakçının katırıyla, köylünün kamyonetiyle getiriyorlar.. Uyduruk duvarları 14,5mm lik mermi yok gibi delip geçer. 0,5mm lik Saç çatıya ise taş atsanız eğer büker, kaldıki mermi.. Mevziler mukavimdir ama binadan çıkıp mevziye koşana kadar yağmur gibi mermiyle karşılaşırsınız.

Şimdi kime, ne söylenir bilmem. Ama devlet devletlikten çıktı arkadaş. Ne nane yediği belli değil. Benim devletimmi amerikanın devletimi belli değil. Beni korumaktan aciz. Abd nin ise 24 saat alesta emrinde.. Yazıklar olsun.

Son düzenleme:
İlk iki sorunuzun muhattabı zaten burada yok ama 3.sorunuzda geçen bazı ifadelerin cevabını 9.mayıs 2008 tarihli aktütün karakolu baskınını izleyince bulabilirsiniz. Youtubeda var, kansız-soysuzlar çekip eklemiş..

Teröristler tamda dediğiniz gibi katırlarla ve tekli kol düzeninde kırda gezer gibi ve en az 100erli gruplarla yürüyerek, gündüz vakti geliyorlar. Gece pusu noktalarına intikal yapıp, gündüz bekleyip hava kararmaya doğru ateşe başlıyorlar.. Bu kahbelerin kahbeliklerini anlatmaya gerek yok ama muhtemelen bu saldırıdada aynı şeyi yaptılar...Tek fark akşam değil öğlen başladı çatışma. Onun nedenide muhtemelen görüntü verdiler, farkedildiler.

Bugün şemdinlide görev yapan bir uzman arkadaşımdan öğrendiğim kadarıyla en az 10 şehidimizin ölümüne neden olan silah doçkaymış. Çocuk anlatamadı bile vaziyetlerini. Zaten karakola yaklaşmamış bile kahbeler. Yani göğüs göğüse muharebe yok. Uzaktan yoğun ateş var. Bu zıkkım silahlar insan gücüyle nakledilemez zaten .Kaçakçının katırıyla, köylünün kamyonetiyle getiriyorlar.. Uyduruk duvarları 12,7mm lik mermi yok gibi delip geçer. 0,5mm lik Saç çatıya ise taş atsanız eğer büker, kaldıki mermi.. Mevziler mukavimdir ama binadan çıkıp mevziye koşana kadar yağmur gibi mermiyle karşılaşırsınız.

Şimdi kime, ne söylenir bilmem. Ama devlet devletlikten çıktı arkadaş. Ne nane yediği belli değil. Benim devletimmi amerikanın devletimi belli değil. Beni korumaktan aciz. Abd nin ise 24 saat alesta emrinde.. Yazıklar olsun.
Bütün yazdıklarına özelliklede son satırlarına tamamen katılıyorum. Yazılacak çok şeyler var ama..............

ne diyeyim ki bu ........edit....

ne diyeyim ki bu ........edit....

Her ne kadar tepkinizde haklı da olsanız, burasının bir forum olduğunu göz önünde bulundurmalı, seçtiğiniz kelimelere dikkat etmelisiniz.

ne demiştik eğitimlerde hep bir ağızdan

Annem beni yetiştirdi
bu ellere yolladı
al sancağı teslim etti
allaha ısmarladı

yastığımız mezar taşı
yoganımız kan olsun
biz bu yoldan döner isek
NAMUS bize AR olsun.......

herşeyi özetleyen başka bir şiiri daha yazmak istiyorum

vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor
bir hilal uğruna yarab ne güneşler batıyor
Ey Bu TOPRAKLAR İÇİN TOPRAĞA DÜŞMÜŞ ASKER
gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer
ne büyüksünki KANIN KURTARIYOR tevhidi
bedrin aslanları ancak bu kadar şanlı idi
sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın
gömelim gel seni tarihe desem sığmazsıney ŞEHİT OĞLU ŞEHİT isteme benden makbersana avucunu açmış duruyor peygamber. allah mekanlarını cennet ruhlarınnı şad etsin

Son düzenleme:
her ne kadar tepkinizde haklı da olsanız, burasının bir forum olduğunu göz önünde bulundurmalı, seçtiğiniz kelimelere dikkat etmelisiniz.
haklisin kardeşim ne diyebilirim ki..tepkimiz fazla içimizde kalacağina dişimiza vuruyor..özür dilerim tüm forumdan..

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde dün çıkan çatışmada yaralanan uzman çavuş Tacettin Çeribaş şehit oldu.

aktütün karakoluda diger karakollar gibi bölgeye hakim bir tepede degil ama konulabilecek en kolay yere konulmuş durumda yolları berbat üzümlü, geçitli ve birçok karakola tepeden taş atsanız asker öldürürsünüz hele bingöl sorhan da suveren karakolu varki tencerenin ortasında gibi bişiy duvarını murat nehri yalıyor kara yolu ve hiçbir motorlu aracı yok teskere vermedigi yani tüm askerin şehit oldugu baskınlar yemiş
yahu madem böyle kritik noktalar var ve bu karakollar orda olmak zorunda altı mevzilere tünelli duvarı tavanı 50 cm betondan yapın bunları ileri nöbet yeri ve mevzileri daha güvenli hale getirin ama yok olmaz çünkü orda şehitler üzerinden dönen büyük bir rant var o karakolların bi çogu kaçak için yapılmış ve gelişi güzel karakollar şimdi kaçaktan çok pkk var fakat hala kaçak karakolu gibiler sorumluları belli .

yapılması gerekeni herkez biliyor ama kimse yapmıyor .

devlet özel harekatı bitirdi birolarda adamlar strese girmiş durumda .
topraklarımızda mesela van özalpta nato birligi var ve belli bir mesafede telefonunuz bile cekmiyor güvenligi alınmış.

şimdi ben olsam ne yaparım söyleyim .
1. özel harekatı güçlendiririm çünkü bizimle 120 kişi ile 5 saat çatışan pkk onların birtek araçını yada suretini gördügünde kaçıyorlar
2. kimin çoçugu dağda devlet biliyor ve ailesi onunla bi şekilde görüşüyor teslim olması yolunda uyarı yapar gelmedigi her hafta için ailesinden 1 2 kişiyi köy meydanında asardım.
3. askerden cep telefonunu toplar görüşmelerini konturol altına alırdım .

4. bunları yapamayan bi yönetimede askerlik yapmazdım .

bülent ersoy bişiy dedi mahkemeye verdiler manası buydu işte orda sahipsiz bırakılmaktı ne oldu mahkemesinde örgüt yandaşları pankar açıp slogan attılar .

ama şu an hükümet polisin ünüformasına sicil numaralarını yazdırmakla ve peşkeşle meşkul sanırım.

tüm şehitlerimize ALLAH cc den rahmet diliyorum .

1 özel harekatı

"5 şehidimiz var"
İçişleri Bakanı Beşir Atalay: "Araç çapraz ateşe tutulmuş, el bombaları pek patlamamış"

09.10.2008 00:02
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Diyarbakır'da polis servis aracına yapılan saldırıda 5 kişinin öldüğünü, bunlardan birinin servis şoförü olduğunu söyledi.

TBMM Kulisinde gazetecilerin olayla ilgili sorularını yanıtlayan Atalay, polis meslek yüksekokulunun servis aracına saldırı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Benim Vali ve Emniyetten aldığım bilgiye göre, çapraz ateşe tabi tutuluyor. Ayrıca el bombaları da var. Ama onlar pek patlamamış. Önce yaralılarımız vardı, zaman geçtikçe yaralılarımızdan bazılarını maalesef kaybettik. Şu ana kadar gelen haber, 5 şehidimiz var. Yaralılarımız var halen, ameliyatta olan...Toplam 19 ama bunlar içinde şehit olanlar var. Şu anda bir tane yine, ameliyatta ağır yaralımız var. Ondan da korkuyoruz doğrusu.''
----------------------------------------------------------------------------------

bunlar can çekişirken yaptıklar son hamleler bizide yaralamaya çalışıyorlar ama biz türkmilleti olarak güçlü ve karalı olduğumuz için bizi yıldıramayacaklar

Geri