coupe kasa nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan savagi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

savagi

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
selam arkadaşlar.dün arkadaşlar arasında bir tartışma yaşadık ve sorunun cevabını bulamadık.sizce coupe bir kasa türümüdür (hb yada sedan gibi)
yoksa hb coupe yada sedan coupe gibi tanımlama yapılabilirmi,görüşlerinizi bekliyorum. :)

savagi' Alıntı:
selam arkadaşlar.dün arkadaşlar arasında bir tartışma yaşadık ve sorunun cevabını bulamadık.sizce coupe bir kasa türümüdür (hb yada sedan gibi)
yoksa hb coupe yada sedan coupe gibi tanımlama yapılabilirmi,görüşlerinizi bekliyorum. :)

Valla bana kalırsa çok geniş bir genelleme ile convertible olmamak kaydı ile 3 kapı arabalara verilen isim diyebiliriz.Convertible olunca cabrio oluyo heralde...

skyeye' Alıntı:
Valla bana kalırsa çok geniş bir genelleme ile convertible olmamak kaydı ile 3 kapı arabalara verilen isim diyebiliriz.Convertible olunca cabrio oluyo heralde...
:good:

kasa türüdür mesela senin araban. convertible yani cabrio (eş anlamlı) o da

coupenin üstsüzüdür yani olay bu yanlız yeni arabalarda bu kavramların birbirine yaklaşmasıyla böyle kesin terimler de yavaşyavaş yok olmakta

genel anlamda coupe, tek kapılı ve spor görünümlü kasalar olarak bilinir.. Ancak sedan, Hb gibi modellere göre aerodinamik veya yoltutuş olarak ne gibi bir artısı var bilemiyorum..

skyeye' Alıntı:

haklı :good:

Coupe'lerin tavanları açılmaz (cabrio coupe olmadıkça) 2 kapılıdırlar ve tavan arkaya dogru egimli bir şekilde uzar...Hatchback ya da sedan coupe diye bir ayrım yoktur

mercedesin 4 kapili coupsi var :D
artik kavramlar degisiyo

teşekkürler düşünceleriniz için.ancak yinede kesin bir sonuç çıkaramdık :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri