ben de corsa d 2010 model sahibiyim. benim de başıma aynısı geldi. park etmek için dik bir yokuşta geri geri geldim. teker yağmur kanalında sanıp yarım debriyaj gaza yüklendim epey. arkadan siyah duman attı, motordan da beyaz dumanlar çıktı.
kaputu açtım, soğumasını bekledim, ancak debriyaj balatasına takılı bir jak, tütsü gibi tütüyordu. fan çalışmıyordu. fan çalışsın diye klimayı açtım, biraz esinti yapınca soğuk havada o tütme bitti. soğuyunca da kaputu kapattım.
iki gündür kaputun altı hep kokuyor. metal yanığı kokusu. sanki el freni çekik gidince gelen koku gibi diyeyim. havalandırmayı kullanamıyorum. olduğu gibi motordaki koku içeri geliyor. o sarı jak da siyah oldu kömür gibi.
şu anda bir kaç şüphem var:
motor ısısını ölçen bir sensör zarar görmüşse fan çalışmaz, motoru soğutmaz. büyük problem.
yağ yanmış yada koklaşmışsa artık ne motoru ne balatayı soğutur. aynı yağ sistemi, aynı hidrolik pompaya bağlı ise, kırılmış bir balata parçası sistemde gezinebilir?
vites geçişlerinde problem yok. arabayı aldığımda da test ettiğim corsalarda da geçişler biraz kemikliydi, zorlanma yumuşama söz konusu değil.
debriyajın kavrama noktasında da bir fark hissetmedim.
yokuşta güçten düşmesi vb. problemler de yaşamıyorum.
şimdilk sadece koku ve endişelerim var.
servis garanti kapsamında en azından açıp bakıp sensörler-rulman-balatalar çalışıyor, o jak da sağlam, sadece yıpranmış diyebilir mi? yoksa bunun için 100 200 lira işçilik mi alır?
bu kokunun geçmesi için yapabileceğim bir şey var mı?
malesef 1.3cdti çabuk stop ediyor. ve o kadar sert stop ediyor ki ettiğinde, volanı kıracağını düşünüyorum. o yüzden zorlandığı yerde devri bulana kadar yarım debriyaj kullanmak zorunda kalıyorum.
teşekkürler.