corsaD cdti aracim cok mu yakıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan coheper
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

coheper

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar,
2008 model corsa cdti sport (90hp) sahibiyim. Aracım henüz 3000km. Daha önce ki aracım citroen C3 hdi (90hp) idi. Citroen ile karşılaştırdığımda corsa çok fazla yakıyor. Acaba bu değerler corsa için normal mi? Yoksa aracımda bir sorun mu var? bir depo ile (100ytl) şehir içinde 520km yol yapabiliyorum. Şehirler arasında ise bir depo ile 600km yol yapabildim. Bana pek normal gelmedi bu değerler. Eğer normal değil ise sizce sorun ne olabilir?

5000den sonra daha da duser yakıt yenı olduıgu ıcın performansıda dusuk olur

Merhaba C'mon'cu arkadasim,
sizin arac 100 YTL:520 KM= 0,192 Ykrs yakiyor.

Ben gecen sene bu donemde 1.3 cdti 75 Hp almistim. Almis oldugum bayi ilk 5000 Km arac biraz fazla yakar ve zamanla daha az yakar demisti.

Senin hesap 0,192 Ykrs. Ben kendim icin hesapladim 0,183 Ykrs cikti. Tabi bu rakamlarin artmasina veya azalmasina mevsimler ve mazot fiyatlarindaki artislarda etkili olabiliyor.

Kimi araclarda ornegin otomatik araclarda 0,300 Ykrs yakan da duydum. Sanirim ortada bi yerlerdeyiz :)

Bu arada umarim senin aracininda surucu koltugu ayarladignda kendi kendine inmez ve gostergedeki ikaz lamban surekli yanmaz. Aracimizin dis goruntusu yeter gerisi bi sekilde gelir gecer :)

az yada çok yakması öncelikle kullanıma bağlıdır..ben şehir içinde yaklaşık 700 km yol alıyor bir depo ile..şehırdışında ise 1000km yi buluyor.90 km sabit hızda....tam dolu depo..
ancak şu bir gerçektir ki yüksek hızda yakıt sarfiyatı çoook artıyor..

çok teşekkür ederim umarım biraz daha düşer yakıt tüketimi. :)

Merhaba C'mon'cu arkadasim,
sizin arac 100 YTL:520 KM= 0,192 Ykrs yakiyor.

Ben gecen sene bu donemde 1.3 cdti 75 Hp almistim. Almis oldugum bayi ilk 5000 Km arac biraz fazla yakar ve zamanla daha az yakar demisti.

Senin hesap 0,192 Ykrs. Ben kendim icin hesapladim 0,183 Ykrs cikti. Tabi bu rakamlarin artmasina veya azalmasina mevsimler ve mazot fiyatlarindaki artislarda etkili olabiliyor.

Kimi araclarda ornegin otomatik araclarda 0,300 Ykrs yakan da duydum. Sanirim ortada bi yerlerdeyiz :)

Bu arada umarim senin aracininda surucu koltugu ayarladignda kendi kendine inmez ve gostergedeki ikaz lamban surekli yanmaz. Aracimizin dis goruntusu yeter gerisi bi sekilde gelir gecer :)

Cevap: Aracın sürücü koltuğu hakkında yazılanları okudum ancak zaten en alt seviyede kullanıyorum koltuğu (boyum: 1.82) o yüzden inecek bir yeri kalmıyor. :) İkaz lambası olayına gelirsek. Aracı aldıktan hemen sonra (200km) yıkatmaya götürdüm. Yıkama sonrası arıza ikaz lambası yandı. Servis çağırdım hemen. Gelip düzelttiler. 1 hafta sonra yine yıkattım arabayı ve aynı lamba yine yandı. Servise götürdüm ve "araç bir yerlerine su alıyor galiba" dedim. Servis bana gülerek "olmaz öyle şey" dedi. Sonra aracı teste tabi tuttular. TEST SONUCU: araç fabrika çıkışı olarak sigorta kutusunun izolasyonu yapılmadan bana teslim edilmiş (yıkatınca su alıyormuş) ve ana beyin arzalanmış. GENEL SONUÇ: 3 gün araç serviste kaldı. Parça beklendi ve ana beyin yenilenip sigorta kutusunun izolasyonu yapıldı. Şu anda bir sorun yok (lamba ile ilgili)

Belki de yakitin goturdugu km'yi Istanbul'da tikali trafikte veya baska sehirlerdeki yollarla kiyaslamak gerekiyor. Su bi gercek artik Istanbul'da neredeyse araca biner binmez trafige takiliyorsunuz :)

Belki de yakitin goturdugu km'yi Istanbul'da tikali trafikte veya baska sehirlerdeki yollarla kiyaslamak gerekiyor. Su bi gercek artik Istanbul'da neredeyse araca biner binmez trafige takiliyorsunuz :)

Yakıt tüketimini aynı yollarda daha önce kullandığım citroen C3 hdi 1.4 16v 90hp arabam ile kıyaslıyorum. İki aracında motor gücleri ve tork ları aynı. (citroen:1,4lt 92hp 200nm tork-- Opel:1,3lt 90hp 200nm tork)
Citroen C3 ile şehir içinde aynı litre miktarda mazot ile 650km yol yapabiliyordum. Opel ile sadece 520km yol yapabiliyorum. Ancak aracın daha yeni olduğunun (3000km) ve şu anda biraz fazla yakacağının farkındayım. Yine de ne bileyim fark baya fazla gibi geldi bana. :)

citroen ile karsilastirildiginda corsa nin yaktinin fazla olmasi bence gayet normal ben de 206 hdi kullanmistim ama ayni motor ozelliklerine sahip corsa lardan fiestalardan daha az yakiyordu... pilotaj da onemli bu hususta ama senin degerlerin biraz farkli geldi bana... su sekilde: s.ici 520 olan tuketim km s.disi en kotu ihtimalle ekonomik kullanimda 650 hatta 700 km olmalidir derim ...ben sen bir miktar agresif kullaniyorsun galiba...

valla citroen C3 e göre daha agresif kullandığım doğru. Tutamıyorum kendimi. :) Kullanım farkı bu kadar farka sebeb oluyorsa bir sorun yok. Benim endişem aracın motorunda bir sorun olmasıydı. Çok teşekkür ederim.

Geri