corsa d yol bilgisayarı hakkında?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yua
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yua

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar 2012 model dizel 95 bg start stop corsa aracımda yol bilgisayarı verilerinde pompadan aldığım yakıtla uyuşmadığını görüyorum. Pompadan aldığım yakıtlar yol bilgisayarında yazan harcanan yakıttan sürekli fazla oluyor, bu neden olur?Bu şekilde bir sapma oluyor ise ort yakıt tüketimi verilerine ne kadar güvenilir? Bu şekilde test eden arkadaşlarının görüşlerini bekliyorum saygılar...

Pek anlamadım ben... Pompa'da 40 lt diyor araçta 30 lt alınmış mı görünüyor?

Pek anlamadım ben... Pompa'da 40 lt diyor araçta 30 lt alınmış mı görünüyor?

yol bilgisayarında 37 lt harcanan yakıt olarak gözüküyo ama pomda 40 lt alıyo bu şekilde yani

yapacak oldugunuz, bir kac yakit dolumu degerlerini kaydedin, ayni pompayi hatta ayni pompaciyi kullanin. yol bilgisayari tuketimini, pompanin bastigini kayit altina alin ve serviste tech2 (MDI) cihazi ile yol bilgisayarina kalibrasyon yaptirin, duzelecektir.

Zaten yol bilgisayarı litresi litresine göstermez yakıtı.

yapacak oldugunuz, bir kac yakit dolumu degerlerini kaydedin, ayni pompayi hatta ayni pompaciyi kullanin. yol bilgisayari tuketimini, pompanin bastigini kayit altina alin ve serviste tech2 (MDI) cihazi ile yol bilgisayarina kalibrasyon yaptirin, duzelecektir.

bunun için yakıtı tamamen bitirmeye gerek var mı? Depoyu doldurup 5 lt yakıt harcasak aradaki farkı kalibre etsek olur mu?

bunun için yakıtı tamamen bitirmeye gerek var mı? Depoyu doldurup 5 lt yakıt harcasak aradaki farkı kalibre etsek olur mu?

Onerilen 500 km yol yapmak, en azindan TIS2000 e gore oyle :dil: Bence de hata payini azaltmak icin bunu oyle yapmak lazim 500 km lik deger olmali.

Birde arkadas tam gostermez demis, astra h aracimda 0.1 - 0.3 lt arasi tutuyor yakit. ;)

Benim aracımda da o değer hiç tutmuyor 37 litre yakıt harcamış görünüyorum ama benzincide 40 litre alıyor.

Ben aracımın deposunu hep doldururum. Ve bu farkı herzaman görürüm.

Not: Benimde aracım sizinkiyle aynı.

Benim aracımda da o değer hiç tutmuyor 37 litre yakıt harcamış görünüyorum ama benzincide 40 litre alıyor.

tamam bu degerleri kaydedin iste serviste kalibrasyon yapin duzelecektir, birde yakit aldiginiz yeri degistirin pompada size 3 litre geciriyor olabilirler :dil:

aynen benimde o şekile,aracınız kaç km de ? herhangi bir sorunla karşılaştınız mı? yakıt tüketim değerleri nasıldır?

Geri