corsa d yakıt sıcaklık sensör arızası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan myopel1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

myopel1

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar corsa d 1.3 dizel aracıma opelgm den yakıt filtresi aldım ufi marka.taktıktan yaklaşık 15 gün sonra filtre altına takılan yakıt sıcaklık sensörü arızası aldım (p0180).arada bir yanıp sönüyordu.en son sensörü bi daha söküp taktım bu defa arıza lambası yandı ve bi daha sönmedi.şimdi sorun yakıt filtresindenmi kaynaklanıyor yoksa sensör arızasımı karar veremedim.bazı forumlarda yan sanayi yakıt filtreleri arıza lambasını yakar demişler ne derece doğru bilmiyorum.konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olur musunuz.teşekkür ederim

arkadaşlar corsa d 1.3 dizel aracıma opelgm den yakıt filtresi aldım ufi marka.taktıktan yaklaşık 15 gün sonra filtre altına takılan yakıt sıcaklık sensörü arızası aldım (p0180).arada bir yanıp sönüyordu.en son sensörü bi daha söküp taktım bu defa arıza lambası yandı ve bi daha sönmedi.şimdi sorun yakıt filtresindenmi kaynaklanıyor yoksa sensör arızasımı karar veremedim.bazı forumlarda yan sanayi yakıt filtreleri arıza lambasını yakar demişler ne derece doğru bilmiyorum.konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olur musunuz.teşekkür ederim

fıltren şişmiş,değiş hemen,gecer...

problemi kendim çözdüm.sensörü yerinden söküp getirdim eve.araştırdım sensörün için de 5 kuruşluk ntc ısı algılayan elektronik malzeme var.ve bu malzemenin iki ucundan ölçüm yaptığınızda o anki sıcaklığa göre omaj olarak bir değer veriyormuş.ilk önce ölçtüğümde herhangi bir değer göremedim sonra bacakları oynatınca değer gözüktü.yani bacaklarda temassızlık vardı.sensörü keserek içeriye ulaştım ve bacaklarda soğuk lehim olduğunu gördüm.sonrada lehimlerin üzerinden geçtim ve keserek açtığım yeri slikonla kapattım ve boyadım.sonuç 250 tl lik sensör artık çalışıyor.fotolara bakabilirsiniz

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    3.3 KB · Görüntüleme: 130
  • Ekran Alıntısı2.webp
    Ekran Alıntısı2.webp
    3.7 KB · Görüntüleme: 107
  • Ekran Alıntısı3.webp
    Ekran Alıntısı3.webp
    2.3 KB · Görüntüleme: 98
  • Ekran Alıntısı4.webp
    Ekran Alıntısı4.webp
    2.6 KB · Görüntüleme: 104
Geçmiş olsun. Forumda faydalı olabilecek bir bilgi.

Geçmiş olsun... güle güle kullan... yokluklar icatların anasıdır diye boşuna dememişler.

teşekkür ederim.aynen dediğiniz gibi ne yapıyosak yokluktan.ama genel olarak sensörlerin çoğunda 1 yada en fazla 2 liralık elektronik malzeme var ama adı sensör işte.fiyatıda 250 değil 300 liraymış ayrıca.

Yakıt fitresi sensör arızası

arkadaşlar aracım corsa d 2007 mazot filitresi sensör arızası verdi yenisi 300 tl çok para küçüçük sensör ama insanın canını sıkıyor devamlı arıza lambası yanıyır. ankara OSTİM den 50 tl çıkma mazot filitresi sensörü buldum araca taksam sağlıklı olur mu

arkadaşlar aracım corsa d 2007 mazot filitresi sensör arızası verdi yenisi 300 tl çok para küçüçük sensör ama insanın canını sıkıyor devamlı arıza lambası yanıyır. ankara OSTİM den 50 tl çıkma mazot filitresi sensörü buldum araca taksam sağlıklı olur mu

sağlam ise sorun olmaz.

Geri