Corsa D - yakıt Problemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cihad
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar eurodizele solventi bu aralar çok koyuyorlar sanırım çabucak bitiyor.şu an kırsal motorinle karıştıruyorum 750 li değerleri yakaladım tabi cdti motorların böyle bir şansı yok

bence normal..
800 şehir içi diyen birini okumuştum adam erzrumdaydı..

erzurumda ne trafik olacakki dostum..

istanbulun bile şemtten semte değişiyo..

650 yi buluyorsa gayet normal bence..

öncelikle selamlar. şehir içinde araçlar fazla yakar tamam ama bu şehir içi kavramından ne anladığımıza göre değişir akıcı bir trafikte yakıtı ölçmek farklıdır kaplumbağa hızında ilerleyen bir trafikte ölçmek farklıdır bence en önemli kriter şehir dışı uzun yolda ölçümdür bu da en sağlıklı şu şekilde olur depoyu bir benzin istasyonunda tabanca atana kadar fulleyin sonra günlük km sayacını sıfırlayın sonra belirli bir mesafe gittikten sonra mesela 110 km 100 olması şart değil ilk benzini aldığımız istasyonla aynı marka bir istasyon bulup girin çünkü tabancalar aynı olursa daha sağlıklı olur sonra depoyu tekrar fulleyin tabanca atana kadar mesela 6 litre benzin almış olsun şimdi bu rakamı gittiğiniz km ye bölün ve 100 le çarpın çıkan rakam 100 km de yakmış olduğunuz benzindir eğer bu rakam fabrika verilerinin çok üzerindeyse (aynı olması imkansız çünkü ölçdükleri şartlar çok farklı =) ) mesela % 40 gibi o zaman bir sorun vardır yanlız araçta yük varsa yol ve hava şartları farklıysa bu normalde olabilir çünkü yakıt tüketimini bir çok faktör etkiler. birde aracınıza uygun oktanlı benzin kullanın sanılanın aksine 95 oktan benzin 98 oranlı benzine göre daha yanıcıdır aslında bu konu çok derin sadece şunu söyleyebilirim eğer kullanma kitapçığında 95 oktan öneriyorsa onu kullanın 98 oktan öneriyorsa da 98 oktan kullanın.98 oktan genellikle performanslı çok ısınan motorlarda kullanılır çünkü yüksek sıcaklıkta istenmeyen yanmalar olabilir yani silindir tepe seviyeye ulaşmadan buda vuruntuya neden olur bunun önüne geçebilmek için daha zor yanan yüksek oktanlı benzinler kullanılır.

Herkese Selam

Meftun arkadaşım dediğin gibi yaptım ve 29,02 lt shell gtl ile 442.2 km yol yaptım. kullanım tarzımı tamamen değiştirdim 1500 ile 2500 arasında kullandım hatta 1500 un altınadada kullandım. çok yavaş hızlandım. bu hesaba göre 44 lt full depoyla 670 km gidebilirim. 100 km 6.4 yakıo yani. sizce nasıl normalmi? yoksa servise gidip göstermem gerekiomu?

şimdiden çok teşekkürler

şehir içi 650 ve üstü normal bence..
boşu boşuna servise götürme derim.

yakıtı nerden aldığın bile farkediyor. aynı yol. işe gidiş geliş.. aynı kullanımla total alıyorum 720 gidiyo.. shell alıyorum 650.. ama shell daha iyi.. çekiş güçlü.. totalde uzun gidiyo ona kalırsa..

yani anlıycan birsürü etken var bu yakıt işinde..

şehiriçi tam ekonomi kullanırsam 800e kadar çıkıyor... ama basa basa 600 km...

corsa d nasıldır bilmiyorum ama, benım 2004 80.000 de araba km.de 0,125 krş. yakıyor ş.içi-dışı karışık. sadece şehir içi olsa 0,15 krş. yani bana biraz fazla gibi geldi. aracın bakım zamanı geldiyse + bu gtl olayı pahalı sanırım etkileyebilir. 30,000 bakımında düşer diye tahmin ediyorum. hakkı bence en fazla 0,160 krş.

zamanında izmir trafıgınde sehır ıcı 935 km yol yaptıgımı cok ıyı bılıyorum 46litre ıle...75hp olandı benımkı 90hp olanlar bıraz daha fazla yakıyo

Herkese Selamlar.

ilk şehir dışı yolumu yaptım ve tabi şehir içindede kullandım ki gayt seri kullandım. 90 üstüne hiç çıkmadım desem yeridir.bursa-balıkesir git gel + bursada çevre yolunda iki kez ve geri kalanın şehir içinde kullanarak toplamda 669.8 km yolu 37.23lt yakıtla gittim. 1 kmde 0,156L, yani 100 km de 5.55 lt yaktım. fabrika verilerine çok yakın gibi duruo. şehir içi 6,4 şehirler arası 5,5 lt. fabrika verileri şehir içi 6,2 şehirler arası 4,0. şehir içi normal ama şehirler arası biras garip çıkıo. bide bişey soracağım 6 ileri vitesin mantığı şehirler arası yollarda ekonomi denmişti. ben 5. viteste 90 ile gittim hep acaba 6 ile gitsem 90-100-110 gibi fln dahamı az yakar acaba. ya ilk arabam olması çok kotu hiç bişey bilmiomusum gibi gelio. :S

Geri