Corsa D klima tam soğutmama sorunu

SAnırım Problem Sogutmada Değilde Soguk Havayı Kabin İçine Taşımakta.Şirketin Clio Symbolüde Mesela İyi Sogutmuyor 2008 Model Araç Başka Arkadaşın Clio Hb Var Oda İyi SOgutmuyor.Bende COrsa 1,7 Dti Birde Renault 19 Var İkisininde Sogutması Çok İyi Şunu Farkettimki Cliolarda Hava Yeterli Miktarda Üflenemiyor fanı 4e KAdar Açınca Bİle Yeterli Miktarda Hava İçeri Girmiyor.Anca İç Sirkilasyonu Açınca Topluyor Biraz.Ayrıca 2006 MOdel Peugeot 407'dede Bu Tür Sorun Var..Acaba Bilinçli Yapılan Bir Uygulamamadır Bİlinmez.

Son düzenleme:
Vectrada soğutma iyi fakat peteklerin ayarındanmıdır yanlardaki çıkışlar daha çok üflüyor,araç kullanırken solkolum üşüyor ama arkada oturanlar üfleme az olduğu için terliyor.

önemli olan havalandırmanın ayarı değil çünkü hava üflemesi gayet başarılı.Önemli olan çıkan havanın soğuk olmaması ( kademe farkı gözetmeksizin başarılı bir soğutma yok ).

Tek çarem 15.000 bakımında polen filtresinin değişmesi sanırım :(

herkesin soğukluk anlayışı sıcaklık gibi farklıdır bence herkesin arabası aynıdır o anki durumunuz önemli bende çokk iyi soğutuyor arka koltuktaki insan bile kapattırtıyor:)

Aslında soğuk diye birşey yoktur.Soğuk sıcağın olmaması durumudur :)

Ancak ben bora aracımla kıyaslamaya girecek olursam.

Bora 100 birim ise
Corsa 60 birim.

Aradaki farkı gözeterek soğutmuyor dedim.Ben klimayı açınca değil arkadaki ben bile üşümüyorum :(

1.2 cc motorla klimanın iyi soğutmamasının alakası yok bende 2.0 vectra var benimkide aynı ne yaparsan yap soğutmuyor istediğim gibi sanırım bütün opellerde böle..

Merhaba,
bende de 1,3 cdti Corsa D var.
Klimanin aracin icini yeteri kadar serin tutmasi icin ic sirkulasyonu da calistiriyorum. Boylelikle disaridan gelecek sicak hava yerine icerideki disariya gore daha serin hava cabuk soguyor. Gecen hafta Ayvalik'a bu mantikla gidip geldim. Ve sicaktan dolayi herhangi bi bunalma yasamadim. Ama fani 2. kademeden asagiya indirmemeni oneririm.

bende klimamdan cok memnunum 2 inci kademede 5 dakika calıssın uşumeye baslıyorum hemen 1 e alıyor yada kapatıyorum

bende klimamdan cok memnunum 2 inci kademede 5 dakika calıssın uşumeye baslıyorum hemen 1 e alıyor yada kapatıyorum

ben daha aracın içinde üşüdüğümü bilmiyorum.Kışın hariç....

Her arabada klimanın gücü farklıdır. Nasıl ev tibi klimalarda BTU farkı varsa aynı durum araba klimaları içinde geçerli her seride bile farklılık gösterebilir bu durum.

Klima kullanırken şunlarada dikkat etmeli ilk arabaya binildiğinde içerideki sıcak havayı tahliye edin camları açın öle gezin içerdeki çok sıcak hava çıksın. Arabayı ilk çalıştırdıkdan yaklaşık 5-10dk sonra açtığınızda klima tam performansı ile çalışır. İç siküasyonu açın klimayı ilk çalıştırdınızda daha çabuk soğutur. Ayrıca arabanın tam manada soğutabilmek için önce ön camı soğutmanız gerekir.

Geri