Corsa D klima tam soğutmama sorunu

Arkadaşlar Klimanın gazında yada herhangi bir yerinde sorun yoksa geriye tek birşey kalıyor. 1.2 ve aşağısı motorlarda klima soğutmuyor...
1.2 ve aşağısı hangi arabaya bindiysem aynı sorunu gördüm..

Burak Bora

motor hacmi ile alakası yok. bende 2 tane corsa var, ikisi de 1.2 d kasa için (cmon) iddia edemem ama c kasa 1.2 nin kliması için bayağı iddialıyım. piyasadaki arçların çoğundan çok çok daha iyi soğutuyor. örneğin honda euro civic sahibi arkadaşım benim arabaya binince sinirlendi çünkü kendininki o kadar soğutmuyordu. geçen ay 0 dizel auris aldı yine denedik yine aynı sonuç. hatta defalarca anlatmama rağmen hala benim arabanın klimasının elektrikli olması gerektiğini düşünüyor :D :D :D (birkaç kez uzun yola gittik de)

peki C kasa daha iyi soğutuyor.oranlamak gerekirse corsa C %100 kabul ederseniz,Corsa D % kaça tekabül ediyor.

Bu arada 1.2 olduğundan kaynaklanmadığını da kanıtlamış olduk,teşekkürler.

peki C kasa daha iyi soğutuyor.oranlamak gerekirse corsa C %100 kabul ederseniz,Corsa D % kaça tekabül ediyor.

Bu arada 1.2 olduğundan kaynaklanmadığını da kanıtlamış olduk,teşekkürler.

hayır yanlış anlaşılmasın. c daha iyi soğutuyor demedim. d kasayı eşim kullanıyor. ben pek klima kullanmadım o arabada. o yüzden iddia edemem dedim. ama c kasada hemen hemen her gün klimayı kullanıyorum yazın. bir de so olarak bir ayrıntı. klima kullanırken 1-2-3-4 kademelerinin yakıt tasarrufu ile ilgisi yokmuş arkadaşlar. o, fan hızı imiş. soldaki sıcak-soğuk düğmesi varya. onu tam soğuğa değil de biraz saat yönüne çevirip fanı da 1 de değil de 2 de çalıştırınca daha az tüketiyor yakıtı. ;)

ayrıntı için teşekkürler.Ama araç zaten soğutmuyor birde düğmeyi sağa çevirirsek iyice ısınır :)

Madem konu burda açıldı bende bişey sorayım..Bnm klima araç ilk çalıştığında tatmin edici güzellikte soğutuyor.Ama motor ısınınca etkisi düşüyor:(Bu durum normal mi?

Madem konu burda açıldı bende bişey sorayım..Bnm klima araç ilk çalıştığında tatmin edici güzellikte soğutuyor.Ama motor ısınınca etkisi düşüyor:(Bu durum normal mi?

kesinlikle normal değil. sebebi ne dersen cevap bende değil. yeterince bilgim yok. sormak lazım.

Şirkette Corsa C ve Fiesta kullanıyoruz, en iyi klima dediğiniz vakit herkes corsayı gösteriyor.bende corsa c nin kliması konusunda iddialıyım, hemde aracım 1.2 :D

bende hala bir değişme yok.Corsa D si olan arkadaşlara sormak lazım aslında.gerçi bakımdan sonra polen filtresi değişince ne olur bilemem ama.

alanya da yaşıyorum, 2007 model 30.000 km de 75 hp corsa d cdti var ve klimadan hiç bir şikayetim yok. daha önce fabia, leon, astra, vectra, toyota, honda da kullandım, onlardan bir farkı yok. ancak fan sistemi yani klimanın üfleme sistemi biraz zayıf kaldığı için fan ayarını 1 yerine duruma göre 2-3 de tutmak gerekiyor diye düşünüyorum.

bizim klimadada benzer bi problem var soğutmuyo kaç yere gittik adamlarda bizi yemeye çalıştı yok bunu deiştirelim olmazsa bunuda değştiririz gibi gazı filan doldurduk ama yok sırf bu yüzden opelden soğudum diyebilirm abimin de vardı şirketin 2003 astrası ondada vardı bu problem.ama dediğiniz gibi 1.2 corsa c de gayet güzel hiçbi sıkıntısı yok. :( 1.3 cdti corsa d ye de bindim klima memnun etmedi sanırım bazı opellerde kronik sorun :(

Geri