• Opel araçlarınızla ilgili olarak daha fazla kişiye ulaşabilmek ve diğer üyeler ile sohbet etmek isterseniz Whatsapp gruplarımıza davetlisiniz. Aşağıda ki bağlantı ile aramıza katılabilirsiniz.
    https://chat.whatsapp.com/GTuhx9LJFT00mQvXnnqfLp

Corsa D hava filtresi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mechanic
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Peki k&n nin hangi modelini alicaz? montajini kendim yapabilirim ama resim yada detayli anlatim lazim:)

MB860 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Montajı kendin yapabilirsin. K&N tercih edeceğin marka olsun... Motora bir zararı olduğunu düşünmüyorum. beki alt viteslerde ve devirlerde biraz sıkıştırır... ama ses duymak için basarsan yakıt artar onun dışında yakıtı etkkilemez.

bak şimdi montajını kendım yaptım , kapalı fıltrenın kapagını açtım (soguk hava girişi alt kısımdan gerçekleşmekte bu yuzden alt tablasına DOKUNMADIM) bızım GM nın kagıt fıltresını cıkardım ve aparatlarıyla bırlıkte açık hava fıltresını bu dokunmadıgım hava girişinin gerçekleştigi alt tablanın içine gömdüm , bu sayede hareket halındeyken onden şnorkelden alt tablaya gelen hava akışı fıltremden ıcerı suzulebılıyor dıye dusunuyorum...

Kardesim filtren hayırlı olsun bu arada zaten işin içinde Murat abi varsa sıkıntı yok demektir ;) sesde gayet iyi tam istedigim gibi..bu arada filtre işine bende girecegim ancak uzun yol yaptıgım için cekincelerim var..

gecenlerde bi söküp bakayım dedim su filtreye...sen demissin alt tablaya filtreyi oraya gömdüm zaten şnorkel oraya baglı soguk hava alsın diye..fakat sanırım corsalarla astralar farklı.eger ben acık kite gecmek istiyorsam şnorkel iptal olucak sanırım çünkü bende snorkel söktügüm üst kapaga baglı..nasıl yapmam gerekiyor acaba..

Kardesim filtren hayırlı olsun bu arada zaten işin içinde Murat abi varsa sıkıntı yok demektir ;) sesde gayet iyi tam istedigim gibi..bu arada filtre işine bende girecegim ancak uzun yol yaptıgım için cekincelerim var..

gecenlerde bi söküp bakayım dedim su filtreye...sen demissin alt tablaya filtreyi oraya gömdüm zaten şnorkel oraya baglı soguk hava alsın diye..fakat sanırım corsalarla astralar farklı.eger ben acık kite gecmek istiyorsam şnorkel iptal olucak sanırım çünkü bende snorkel söktügüm üst kapaga baglı..nasıl yapmam gerekiyor acaba..

Uzun yoldan sakın cekınme bende cekınıyordum hatta uzun yola cıkacagım zaman 2 dakıkada takarım orj. kagıtı diyordum da , gerek yokmuş 3100 devir bandında uguldamaya baslıyor , sabıt hızda rahatsız edıcı bır ses vermıyor hatta anlasılmıyor bıle :)
Şnorkel için ise;
Usta nasıl olur bılmıyorum ama eger snorkel ust kapakta ise eger kotu bir goruntu yaratmaz ise alt tablayı söküp açık hava fıltresı snorkelın bulundugu ust tablanın ıcıne gömülüp cırtcırt (sıçankuyrugu) ile sabitlenebilinir ;)
(Alt tabla cok basıt bır sekılde sökülüyor , geçmeli bir parçaymış bu arada)
Fıltre dıleklerın ıcın tesekkur ederım :) Darısı basına :)

Geri