• Opel araçlarınızla ilgili olarak daha fazla kişiye ulaşabilmek ve diğer üyeler ile sohbet etmek isterseniz Whatsapp gruplarımıza davetlisiniz. Aşağıda ki bağlantı ile aramıza katılabilirsiniz.
    https://chat.whatsapp.com/GTuhx9LJFT00mQvXnnqfLp

Corsa D hava filtresi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mechanic
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mechanic

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2011 Corsa D aracıma hava filtresi taktırmak istiyorum. Yakıtı arttırmayan,sesi çok abartı olmayan ve kaliteli bir marka model tavsiye edermisiniz lütfen..

MB860 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

O sistemler bildiğim kadarı ile yakıtı etkiliyor. İyi yada kötü fark edeceğini sanmam.

Açık hava filtresinin yakıta hiç bir etkisi olmaz performans ve ses konusunda iyi birşey istiyorsanız marka olarak Simota veya K&N tercih edeceksiniz bunlar içinde 100 TL ve üzerini gözden çıkaracaksınız

Saygılarımla

Bu arada yakıtta eger videoda yaptıgım gıbı gaza gelıp basarsan fıltresız bıle cok yakarsın , aama fıltre ıle uzun yolda yuksek devırlerde ufak bır guc artısına ve gene ufak bır tasarrufa sahıt oldum ;)

Fıltrenın gazına gelmedıgın surece yakıttan korkma :)

Bu arada yakıtta eger videoda yaptıgım gıbı gaza gelıp basarsan fıltresız bıle cok yakarsın , aama fıltre ıle uzun yolda yuksek devırlerde ufak bır guc artısına ve gene ufak bır tasarrufa sahıt oldum ;)

Fıltrenın gazına gelmedıgın surece yakıttan korkma :)

evet işte istediğim ses tam olarak bu :) 2011 1.4 twinport enjoy aracımda herhangibi bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.. sizce?bana kullandığınızn tam olarak marka ve modelini söylermisiniz lütfen? ayrıca muayeneyede sıkıntı olurmu?

evet işte istediğim ses tam olarak bu :) 2011 1.4 twinport enjoy aracımda herhangibi bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.. sizce?bana kullandığınızn tam olarak marka ve modelini söylermisiniz lütfen? ayrıca muayeneyede sıkıntı olurmu?

Şuan benım aractakı hava fıltresı forumdan Murat SUNAR abımızın 1.4 Enjoy corsasından cıkarılıp benım araca takıldı ve ıkısınde de bır problem yasanmadı...
Filtrenın markası K&N açık hava filtresi ;)
100-200 TL arasında fıyatı vardır . Muayenede herhangı bır sorun cıkaracagını sanmıyorum , zaten söküp takılması amatör kişiler tarafından bıle en fazla 5 dakıka alıyor ;)

Bu filtreleri siz nereye takıyosunuz çok merak ediyorum. Malumunuz benim düldül lise 2 talebesi bir kardeşimizle aynı yaşıt 15 yaşında ve hava emiş sistemi biraz ilkel, tamponun tee altından gelecek de havayı emecek de ölme eşşeğim ölme...Böyle ilkel bir hava filtre sistemine sahip bir araca bile açık hava filtresi taktığımda yüksek devirlerde gerçekten bir bayılma, emdiği sıcak havadan ötürü devirlenmede düşüş gözlemleniyor(3. vites 150 gibi hızlarda ciddi manada bayılıyor). Km başına 5 kuruş yakıtı artırıyor.
Sizin araçlarınız son teknolojiyle donatılmış araçlar ve şnorkerli hava emiş sistemleri var, bildiğin panjurdan uzatmadan soğuk havayı emebiliyorlar, kutu içi performans filtresi çok daha iyi performans verir diye de inatla söylüyorum. Kaputun içindeki sıcak ve kirli hava yanma kalitesini düşürmeli bu hem performansa hem yakıt sarfiyatına etki etmeli.

dipnot : Kaput altındaki sıcaklık etki edebilir diye düşünen arkadaşlar olacaktır, malum opel harareti sever ya :D benim termostat 88 gibi açılıyor şehir içi 90ı aşmaz, şehir dışı 80-85 arası gezer.

Bu filtreleri siz nereye takıyosunuz çok merak ediyorum. Malumunuz benim düldül lise 2 talebesi bir kardeşimizle aynı yaşıt 15 yaşında ve hava emiş sistemi biraz ilkel, tamponun tee altından gelecek de havayı emecek de ölme eşşeğim ölme...Böyle ilkel bir hava filtre sistemine sahip bir araca bile açık hava filtresi taktığımda yüksek devirlerde gerçekten bir bayılma, emdiği sıcak havadan ötürü devirlenmede düşüş gözlemleniyor(3. vites 150 gibi hızlarda ciddi manada bayılıyor). Km başına 5 kuruş yakıtı artırıyor.
Sizin araçlarınız son teknolojiyle donatılmış araçlar ve şnorkerli hava emiş sistemleri var, bildiğin panjurdan uzatmadan soğuk havayı emebiliyorlar, kutu içi performans filtresi çok daha iyi performans verir diye de inatla söylüyorum. Kaputun içindeki sıcak ve kirli hava yanma kalitesini düşürmeli bu hem performansa hem yakıt sarfiyatına etki etmeli.

dipnot : Kaput altındaki sıcaklık etki edebilir diye düşünen arkadaşlar olacaktır, malum opel harareti sever ya :D benim termostat 88 gibi açılıyor şehir içi 90ı aşmaz, şehir dışı 80-85 arası gezer.

Sıkıntı yok :)
Usta dogru dıyorsun şnorkeldır falan filan var , hava fıltresını degıstırmıs olman yada açık hava fıltresı takmıs olman şnorkeli gaste (gazete) ile tıkamanı gerektirmiyor :) Kapalı fıltrenın kutusunun kapagını aç , açık fıltrenı tak ve şnorkelden soguk hava gelen kısıma göm...

#dirensnorkel

Sıkıntı yok :)
Usta dogru dıyorsun şnorkeldır falan filan var , hava fıltresını degıstırmıs olman yada açık hava fıltresı takmıs olman şnorkeli gaste (gazete) ile tıkamanı gerektirmiyor :) Kapalı fıltrenın kutusunun kapagını aç , açık fıltrenı tak ve şnorkelden soguk hava gelen kısıma göm...

#dirensnorkel

Hıı anladım olcaycığım, 2bar turbo basıncı yok malesef hele 1.2 atmosferik motor o borudan nasıl havayı emecek de şnorkelin ucundan soğuk hava gelecek. Psikolojik beygirler iş başında, bilim bu yüzden var :) O filtreyi hortumla dışarı sallamadıkça üzgünüm :)

http://www.youtube.com/watch?v=gCi2yo4UqPI

Geri