Bu filtreleri siz nereye takıyosunuz çok merak ediyorum. Malumunuz benim düldül lise 2 talebesi bir kardeşimizle aynı yaşıt 15 yaşında ve hava emiş sistemi biraz ilkel, tamponun tee altından gelecek de havayı emecek de ölme eşşeğim ölme...Böyle ilkel bir hava filtre sistemine sahip bir araca bile açık hava filtresi taktığımda yüksek devirlerde gerçekten bir bayılma, emdiği sıcak havadan ötürü devirlenmede düşüş gözlemleniyor(3. vites 150 gibi hızlarda ciddi manada bayılıyor). Km başına 5 kuruş yakıtı artırıyor.
Sizin araçlarınız son teknolojiyle donatılmış araçlar ve şnorkerli hava emiş sistemleri var, bildiğin panjurdan uzatmadan soğuk havayı emebiliyorlar, kutu içi performans filtresi çok daha iyi performans verir diye de inatla söylüyorum. Kaputun içindeki sıcak ve kirli hava yanma kalitesini düşürmeli bu hem performansa hem yakıt sarfiyatına etki etmeli.
dipnot : Kaput altındaki sıcaklık etki edebilir diye düşünen arkadaşlar olacaktır, malum opel harareti sever ya

benim termostat 88 gibi açılıyor şehir içi 90ı aşmaz, şehir dışı 80-85 arası gezer.