Corsa C Triptonik Vites Düşerken Tak Sesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan birber
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

birber

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Değerli Arkadaşlar Aranıza Yeni Katıldım. Aracımı alaı 2 ay oldu. alır almaz özel servise götürdüm.Yağını filtresini vs değiştirdiler. Easytronik şanzımanların sorunlu olduğunu bildiğim için çok yüklenmiyorum arabaya.Yalnız bir süredir yaşadığım sorun beni endişelendiriyor. Aracı çalıştırıp kalkış yapıyorum.Aracı sürekli otomatik pozisyonda kullanıyorum.Bir süre yol aldıktan sonra trafikte herhangi bir sebeple yavaşlayacağım zaman vites düşerken biraz sarsıntı oluyor çok etkilenmiyorum ama yavaşladığım sırada arabanın altından tahminimce şanzımandan taak diye bir ses geliyor. Ama ekranda herhangi bir arıza vs hata yok. Arabayla gitmeye devam ediyorum.Gaza basıp hızlanıyorum.Yavaşlayacakken frene basıyorum.Araba bu sırada büyük ihtimal 2 den 1. vitese düşüyor ve yine burada taak diye bir ses geliyor. Tabi bu sırada sarsıntı da mevcut. Sizce şanzıman değişme zamanı mı gelmiştir?

Arabanız kaç km de. Normalde bu şanzımanlardan o sesin gelmesi normal tabi.Bende arada sırada duyuyorum arabamda.Ancak sarsıntı işini pek anlamadım.

Aracım 105.000 de. Dün akşam yine denemek için boş bi alana gittim. İlk kalkışta gaza yüklendim tahminim 3.vitese kadar çıktı.Sonra hiç gaza dokunmadım kendiliğinden yavaşlayarak ilerlemeye başladı.Devir düştükçe vites küçüldü en son 2 den 1 de düşerken taak diye bir ses geliyor ve vites düşüyor.

Geri