Corsa C aşırı beyaz duman atma ve vuruntulu çalışma problemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan itibar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

itibar

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar,
2004 corsa c cdti aracımı, 3-4 saat bekleyip çalıştırdığımda,aşırı derecede beyaz duman atmakta,rölanti saati 12 lere kadar çıkıyor,9 a düşüyor.Araç düzenli gaz yemiyor.3-4 dk sonra dumandan eser kalmıyor,rölantide normale dönüyor.Özellikle dışarılarında soğuduğu şu günlerde,dumandan nerdeyse araba görünmüyor,2 ustaya gösterdim,bi sorun yok dediler,yakıt aldığım istasyon değiştim olmadı,2 kez bilgisayara bağladılar,arıza kodu göremediler,enjektörlerden dedim,sorun yok dediler.Yağda eksiltme yok,suda eksiltme yok.Nedir bu arabanın derdi, teshis koyamadık gitti.:kop:

intercoolerda yağ birikmiştir.egzozdan onu atıyordur.temizlet düzelir.

videoları izleyemiyorum ki !

Dizelde çok yeniyim lakin mantık yürütecek olursak, soğukken bir miktar duman, normal fakat videodaki duman hiç normal değil. Isınınca kesmesi ve rolantinin dengelenmesi bana subaplardan geldi.

sopuk motorun duman çıkarması normal,hava filitresini ne zaman değiştin? agr den de olabilir ...

Yağını ve filtreleri daha yeni değiştim.Videolardaki duman en iyi hallerinde,lakin bundan önce dizel focusum vardı, -20 C' lerde bile hiç duman görmedim.Tam teshis için ancak arabayı ustaya bırakacam ,sabah kendisi çalıştırıp bulmaya çalışacak,tabi ben zaman bulabilir ve işinin duayeni bir usta bulabilirsem.

Yağını ve filtreleri daha yeni değiştim.Videolardaki duman en iyi hallerinde,lakin bundan önce dizel focusum vardı, -20 C' lerde bile hiç duman görmedim.Tam teshis için ancak arabayı ustaya bırakacam ,sabah kendisi çalıştırıp bulmaya çalışacak,tabi ben zaman bulabilir ve işinin duayeni bir usta bulabilirsem.

O zaman kızdırma bujilerinede baktır eğer bundan falza duman atıyorsa soğuk iken.

kızdırma bujileri sağlam,arızalı olsa çalışmada sorun olur,arabanın çalışmasında sorun yok,çalıştıktan sonra başlıyor,bazen çalışır çalışmaz,bazen de çalıştıktan 1-2 dk sonra başlıyor duman atmaya.

intercoolerda yağ birikmiştir.egzozdan onu atıyordur.temizlet düzelir.
Bugün tamponu aldım,intercooler söktüm,içini dışını yağ sökücü ile güzelce temizledim,sıcak hava ile kurutup yerine taktım.Duman sorunu devam ediyor, lakin intercooler bayağı temiz artık ondan eminim.Bir sonraki adım egr'i,devre dışı bırakmak olacak.:(

Geri