Corsa C 1.2 Tport Yakıt sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muebbet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

muebbet

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Selamlar bu tür konular dolu ayrıca değerli bir kaç arkadaşa ve kardeşime sordum konuyu lakin gene açmak istedim mazur görün.

bazı eski kasa (2005 öndesi) ve yeni kasa corsa c 1.2 sahipleri araçlarının 170 krş yada 200 küsür krş yaktığını söylüyorlar benim aracımın yakıtı 100 km de 7 ltre ve haliyle araçta bir sorun olduğunu bujinin yağın yada filtrelerin yada başka herhangi bişeyin sebep olduğunu düşnmeye başladım.. full istanbul ş.içi tüketimim bu ve yokuş çıkmadığımı hatrlamıyrm diyebilirim.. sizce sorun nedir çünkü 170 ve 200 küsür krş. tüketimler çok şaşlırtyr beni teşekkürler..

son olarak fab.verisini yakalamış oluyorum bu tüketimle (ş.içi verileri) bu beni rahatlatmalımıdır?

Son düzenleme:
Ben 1 depo ile şehiriçi 550 Km gidiyorum kısaca kilometrede 31 Krş yakıyor benim araç Şehirdışı 23 krş düşüyor

Peki 550km sonunda kırmızı ışığın durumu nedir? yanıp yanıp sönüyormu yoksa yanık baya gidiyormusunz veyahut yandığındaki ölçüm müdürm bu?

Kırmızı çizginin ortasında alırım hep benzini

Şehir içi 7 litre çok normal bir veri. Benzinde 170-200 kuruşlara düşmek şu dönemde imkansız gibi. Onlar ya dizeldir ya da lpg. Senini aracın şehir içi bu litrelerde yakıyorsa şehir dışı 6 litre civarı yakar bu değerde gayet normal. Ben lpg ile aşağı yukarı litre olarak aynı değerleri yakıyorum.
Birde kuruş hesabı çokta tutarlı değil, sonuçta litre fiyatları değişken oluyor. Şehirler arası bile fark ediyor. Mesela geçen ay Lpg Ankara da 1.75 Bursa da 2.00 İzmir de ise 1.85 ti Buda bizim değerlerimizi çok değiştiryor.

Ahmet Altınçubuk

Şehir içi 7 litre çok normal bir veri. Benzinde 170-200 kuruşlara düşmek şu dönemde imkansız gibi. Onlar ya dizeldir ya da lpg. Senini aracın şehir içi bu litrelerde yakıyorsa şehir dışı 6 litre civarı yakar bu değerde gayet normal. Ben lpg ile aşağı yukarı litre olarak aynı değerleri yakıyorum.
Birde kuruş hesabı çokta tutarlı değil, sonuçta litre fiyatları değişken oluyor. Şehirler arası bile fark ediyor. Mesela geçen ay Lpg Ankara da 1.75 Bursa da 2.00 İzmir de ise 1.85 ti Buda bizim değerlerimizi çok değiştiryor.

Ahmet Altınçubuk

Açıklayıcı ve mantıklı bir yorum olmş ahmet abi teşekkürler, dediğin gibi bu fiyatlar ile baya zor aslnda ben çoğu kişiye artık kaç yakıyor denmemesi lazım diyorum :) benim için her araçta önemli olan fabrika verisini yakalayabilmek oluyor çünkü istanbul gibi bi yerde ve bol yokuşlu bir yerde araç firma verilerini yakalamak bana yetiyor açıkçası.. Peki Oktay bey sizin aracınız benzinli sanırım sizin yakıt farkınızda il'den kaynaklanıyor olabilirmi? İstanbul ve Çanakkale ş.içi değerleri demek istiyorum

Herşeyden kaynaklanabilir. Hatta ateşleme bobininden, bujiler vs. bile fark ettirir

Teşekkürler servis zamanı geldiğinde bakım düşünüyorum zaten mesela servise sordum bujiler 41.000'de değişmiş ilk sahibinden şuan aracım 81.000'de ...

araçlarımızda sorun yok benzin pahalı

Evet mahmut abi ne yazıkki ama şuda var benim Corsa'nın bujilerinin değişmesi şart

Geri